Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türk olmak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
yoshi, 03 Şubat 2005 17:43 tarihinde demiş ki:
abi yüce bir soydan geliyoruz ve her türk erkeği bir askerdir ama bu ana özelliklerimizi bizden uzaklaştırıyorlar. rapti rock tu bissürü olayla beyin yıkıyorlar .

atatürk ün de dediği gibi batının teknolojisini ilmini ve tekniğini alın ama kültürünü almayın.

çok özenti bi milletiz ayrıcada...

benim tanıdığım birçok genç türk ruhundan uzaklaştığı için mi askerlik kurumu bozulduşundan mıdır nedir askere gitmek istemiyor... onlara içimden top demek geliyo ama henüz 15 yaşımda olduğumdan dayak yeme ihtimalim çok yüksek.....

bi şekilde toplanıp bişeyler yapmak şart...

Sonun kadar haklısın askerden kaçmak kadar korkakça bir şey olamaz.Askerlik bizim vatani borcumuzdur hem korkmanın kaçmanın ne anlamı .Ne kadar kötü bir komutana düşersen düş biz Türküz Türk doğduk Türk öleceğiz!Sende adamlara top deme boşver ne halleri varsa görsünler :D[signature][hline]For the Dark Gods;Kill,Kill,Kill...
Mesaj tarihi:
Avrasya'ya Yönelmemiz Gerekiyor

Bir kere şunu söyleyeyim: Bir kere Türkiye'de herkesin, her ferdin şu "Batılılaşma" lâfının bir ihanet lâfı olduğunu çok iyi bilmesi gerekir. Hatta, Atatürk'ün büyük Nutkunu sadeleştiriyoruz bahanesiyle, Atatürk'ün "muasır medeniyetin de önüne geçeceğiz" lâfını "Batılılaşma"ya çevirerek basmışlar.

Halbuki Atatürk, tabiî, çağdaş uygarlığın önüne de geçeceğiz, hatta biz onun bunun taklitçisi değiliz, ne Amerikalı ne Avrupalı'yı taklit ederiz, biz kendimiz ilerleyeceğiz yoluyla hareket etmiştir. Tabiî ben Atatürk'ü görmedim, yetişmedim, ama Atatürk ruhuyla yetişen belki son nesildenim. Ve o zamanki Türkiye'deki herkesin bir kendine güveni vardı, Cumhuriyet'in 50'ye kadar, 45'e kadar falan başardıklarından herkes iftihar ediyordu ve daha da ileri gideceğimiz inancı ile hepimiz, kendimiz büyük davalar için kendimizi adamıştık, yani Türkiye için, Türkiye Cumhuriyeti ve Türklük için.

Tabiî ayrıca Atatürk, Doğu'nun da yükseleceğini çok iyi görmüştü önceden ve "güneş terkar doğudan doğacaktır" demiştir ve nitekim öyle doğdu. Bakın, daha dün yurt dışında yabancı gazetede şu haberi gördüm, belki Türkiye'ye de gelmiştir. Orada Çin'in bugün son derece ileri ve Batı'nın bir türlü beceremediği bu manyetik alanla havada tutma teknolojisini kullanarak tren yaptrığını, yani Batı'nın çok ilerisinde olduğunu yazıyor ve Çin bunu çok kısa sürede yaptı. Tabiî daha önce Japonlar yapmıştı yani böyle hamleleri. Biliyorsunuz ondan önce de uzaya da çıktılılar.

Dolayısıyla Doğu'da büyük bir gelişme var ve buralarda rastladığım, buralardan gelen, Çin'den gelen meselâ öğrencilerin her bir ferdinde çok vatansever, kendisi için vatansever bir ruh gördüm ve hepsi azimle çalışıp duruyor.

Bir şey daha söyleyeyim. Tabiî bilimsel dallardaki uluslararası yayınlara baktığımız zaman, yani matematik vesaire, bundan belki ne bileyim 20 yıl önce bile, 25 yıl önce çok az Çin'den gelen yayınlar görürdünüz, tek tük. Bugün aynı dergilere, yani Amerika'daki dergiler dahil baktığınız zaman büyük çoğunluğunun Çinli bilim adamları tarafından yapıldığını yeniliklerin ve bunların Çin'den yapılıp yayınlandığını. Yani gidip de Amerika'da, Avrupa'da bir şeyler yapıp da, işte bizim peşine takılarak yapılan yayınlar değil; böyle büyük hamleler oluyor.

Dolayısıyla, tabiî benim burada maksadım Çin'i de methetmek değil, ama bu Avrasya düşüncesi, yani bizim Avrupa'ya sırnaşan, yılışan bir ülke değil de, Avrasya'nın temel direklerinden bir ülke olmamız gayesiyle bilinçlenmemiz lâzım.

Tabiî basın yayın bir taraftan, çeşitli kesimlerden Türkiye'de kamuoyu devamlı, yıllardır kamuoyu yönlendirmektedir. İşte Avrupalı olacağız, Avrupa Birliği'nden başka kurtuluş yoktur vesaire vesaire. Tabiî bunları kitaplarımızda, makalelerimizde de bol bol yazdık. Halbuki, Avrupa'ya gittiğiniz zaman Avrupa'nın ülkelerinde, halklarında Avrupa Birliği'nden memmun olan daha bir kişiye rastlamadım, en üst seviyeden aşağısına kadar. Tabiî orada da bir yerleden görevli ve halkın "biz bunları seçmedik ama, siz seçtiniz diye bize gösterip getiriyorlar, onlar da bizi bu Avrupa Birliği'ne istemediğimiz hâlde sokuyor" diyen birçok insana rastladım, başka türlü bir şey diyene de rastlamadım şimdiye kadar.

Onun için, yani bir kere Avrasya'ya yönelmemiz gerekiyor.

Ama, şimdi bir de temelde bir şey var, onu da söylemeden geçemeyeceğim, kusura bakmayın.

Yani şimdi, genellikle birçok aydınımız da, "Efendim, işte Amerika bunları petrol için yapıyor, efendim işte Avrupa kaynakları istiyor" filân, vesaire vesaire. Yani işin bu maddî kaynak yönüne eğiliyorlar. Halbuki iş çok daha derindir. Burada, böyle bin yıldır devam eden ideolojik durum da vardır...[signature][hline]Tarih Türkler'de başlar---Pontus ve Bizans'ı Hortlatmak isteyenlere yanıt!---Türk Olmak---Vatan
Mesaj tarihi:
çok kesin konuşmayın çok genelleme yapmayın

açtırmaın kutuyu söyletmeyin kötüyü

hadi.[signature][hline]Kapansın camiler açılsın meyhaneler
İçin dostlarım benim için
için için...

[Bu mesaj DoGMeaT tarafından 04 Şubat 2005 23:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Avrupa Birligine teorik olarak guzel bi sey, ama adamlar bizi istemiyor ki zaten, gumruk birligi sayesinde milyarlar goturdukleri icin uzattikca uzatmaya calisiyorlar.

Referandum falan nerden cikti bi kere? Boyle sacma sey olur mu, bizi onbes sene somurup sonra da referandum yapip, 'kusura bakma kardesim' mi diyecekler? Sonra cesit cesit kosullar, yok senede 15,000 ton kirmizi et ithal etmemiz lazimmis. Bunlar ne oluyor? Daha once hic bir uyeye uygulanmamis kurallar.

Gercekten dostluk, baris, gelisme isteseler bu kadar sebep, bahane one surmezlerdi. Yunanistan, Portekiz veya Ispanya katildiklari zaman Turkiye'den cok da farkli degillerdi ornegin.

Ha Turkiye soyle kotu, boyle berbat bi yer diyenler olabilir, diyelim ki oyle, o zaman da niye 'Hayir' demiyorlar?

Cok supheli bir durum.
Mesaj tarihi:
siz düşünsenize ADAMLARIN KUYRUK ACILARI VAR

yıllarca ezildik ezme sırası bizde stratejisiyle hareket ediyorlar.

abi birileri sizin de 1071 den beri ananızı ağlatsa ki kimse anamızı manamızı ağlatamaz, sizde onları incitmek için bişeyler yaparsınız.
osmanlı ne kadar merhametli olursa olsun, yunanlılar esaret altında kaldıkları yıllardan dolayı ezikler.
Mesaj tarihi:
çoluk çocuk basmış buraları.

peeeh

bre dengesizmisinz?adamların bize ihtiyacımı var?
alırlarsa kazançları olcak tabi,almazlarsada pek bi kayıpları yok.dertleri yok. ama biz alınmassak ab ye gerçekten boşlukta kalıcaz.
politika bu oyunmu kuyruk acısı fln olsun
adam bizi babasının hayrını almaz ab ye.eğer ona kazancımz olcaını düşünürse alır,almassa almaz bunu ego tatmininie cevirmeyi nası beceriosnz anlamıorum

gerçekten garip ya.

bu arada türk olmayı fln bırakın önce insan olun

hadi bakim[signature][hline]Kapansın camiler açılsın meyhaneler
için için...

[Bu mesaj DoGMeaT tarafından 05 Şubat 2005 03:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Ben çoktaan biraktim ciddi ciddi yazmayi buralara (-:

Her salak suluk postla uzun uzun ugrasan unity yi isteriz

[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti

[Bu mesaj Gimli tarafından 05 Şubat 2005 03:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
DoGMeaT, 05 Şubat 2005 02:57 tarihinde demiş ki:
çoluk çocuk basmış buraları.

peeeh

bre dengesizmisinz?adamların bize ihtiyacımı var?
alırlarsa kazançları olcak tabi,almazlarsada pek bi kayıpları yok.dertleri yok. ama biz alınmassak ab ye gerçekten boşlukta kalıcaz.
politika bu oyunmu kuyruk acısı fln olsun
adam bizi babasının hayrını almaz ab ye.eğer ona kazancımz olcaını düşünürse alır,almassa almaz bunu ego tatmininie cevirmeyi nası beceriosnz anlamıorum

gerçekten garip ya.

bu arada türk olmayı fln bırakın önce insan olun

hadi bakim

tamam kabul biraz ego tatmini ama öyle olmasa üc beş yıldır
türk yunan dostluk konserleri cart curt olmazdı. neden diğer ülkelerle aramızda böyle dostluk aktiviteleri olmuyor çünkü problem yok. bu bir

ne ayıbım oldu sana karşı da insan olun falan diyosun

adamlar türkiyenin doğa kaynaklarını kullanmak amacındalar.
ayrıca kara kuvvetlerimizin gücü ve cesaretine gelecekte gereksinimleri olabilir. bkz: çanakkalede ingilizlerin yerine anzaklar çatıştı. ama göçten korktukları için tam geçiş izni vermiyolar.
Mesaj tarihi:
türk yunan konserlerine deyinmişsin ama ne dediğini anlamadım

ben bana karşı bir ayıbın fln olduğu sölemedim,ima etmedim,eğer gurur duyaacğın bişi varsa buda dünyaya ve cevrendeki insanlara yararlı bir insan olmandır,ırkın değil.hayatı boyuncakimseye nede kendine bi hayrı dokunmayan,tam anlamıyla gerksiz denilebilcek bir sürü türk tanıyorum.e adamlar türk oluyada nooluyO?TÜRk olunca ne oluyor?diğer bütün dünya insanlarından farkın ne oluyor
türk olduun için mutlsun ama zimbabwede doğsan zimbabweli olduun için mutlu olcaktın.
TÜRKüM BEN OLEY diyeceğine insanım ben,acları doyururüm,yalan sölemem,ihtiyacı olana yardım ederim demek daha hoş değilmi?
heh ama iyi bir insan olamk zor,oysa geldiğin vede gelmk için hiç çaba göstermediin ırkının üstüne yatıp türküüm diye bağırmak koaly

eh sacmaldım demek istediim

türksünde nooluyo?noluyo yani?fransız olunca ne farkın olcaktı?türk olmak değil öenmli olan iyi bir insan olabilemktir.

doğla kaynaklarımızı sömürmek istiyolar ha?
kim istiyor?
kaynak fln verebilrimsin.?
kanıt?
yoksa sadece bir komple teorisimi bnular?

askeri güce gelince,türkiyemizin askeri gücü neye göre,kime göre güclü?
standartlarımı var bunun?
ordumuz sayı dışında hangi bakımdan avrupa ülkelerinden üstün?
ayrıca örneğini anlamdım yani göç fln,ne göçü ne izini biraz daha açık olsan.
yok askeri gücümüze örnek oalrk gösteriosan sadece 1savaştan askeri gücümüzü nasıl anlaıosun ve o savaşın üstünden BİRAZ zaman geçti farkındaysan o zamndan günümüze çok şey deişti inan[signature][hline]Kapansın camiler açılsın meyhaneler
için için...
Mesaj tarihi:
Dogmeat hayatimda nadiren boyle onyargili bir yazi okudum. Sen beni tanimazsin etmezsin ama oyle pesin hukumlu bir sekilde yargilamissin ki, agzim acik kaldi dogrusu, ve uzuldum de ...

Birincisi Turk olmak insan olmaya engel veya celisir bir durum degil ki?

Turkler ise yaramaz, kaba barbarlardir falan diye yillarca beynimizi yikadilar, sonra okullari bitirdik geldik amerikalara, avrupalara; bir de baktik ki alakasi yokmus, biz bir cok avrupalidan, amerikalidan cok daha 'humanist', cok daha caliskan, cok daha iyi, cok daha kibar insanlariz. Sosyal ve mesleki basarilarimiz bunun en guzel gostergesidir.

Evet ben gururla bunu iddia ediyorum, ben ve ailem, cevrem, arkadaslarim dostlarim tanidiklarim, cok cok iyi insanlar. Insan gibi insanlar. Ve bu insanlarin hepsi TURK insanidir.

Benim bulundugum yerde az sayidaki Turkler tarafindan en son depremde Sri Lanka icin toplanan yardimlar benim milletime olan sevgimi iki katina arttirdi. Ben de hic zengin falan olmadigim halde bir koli gida maddesi topladim arkadasimla. Evet bu insanlar hic bir karsilik beklemeden, ustelik dinleri bile ayni olmayan bir topluma sirf zorda kaldiklari icin tonla yardim topladilar. Evet Turk insaniydi bunu yapan. Turkiye'nin ekonomisinin ne kadar zor durumda oldugunu, hayatin ne kadar pahalli oldugunu hepimiz biliyoruz. Ama kendisi gelir duzeyini duzeltince ne kadar da yardimsever oldugunu kendi gozlerimle gordum.

Ayrica bizim anladigimiz Turkluk irka dayali, kisitli bir olay degildir. Cogumuzun ailelerinde degisik yerlerden gelen atalarimiz vardir. Kimimiz esmer, kimimiz sarisinizdir, daha ne diyim tek irk olmadigimiz kanitlamak icin sana bilmiyorum. Turkce konusmak yeterlidir Turk olmak icin bu kadar basit, hatta dinle bile kIsItlanamaz.

Senin o goklere cikardigin Fransizlarida gordum ben, kusura bakma ama hayatta daha kaba, daha kibirli, daha kendi begenmis, ve daha irkci bir topluluk gormedim. Eminim ve umuyorum hepsi oyle degildir ama bana hic de oyle gelismis bir toplum gibi gelmediler. Ama ingilizce bile ogrenmemeleri ne kadar kendilerini begenmis olduklarini gostermiyor mu?

Evet cevremdeki insanlara bakiyorum, aileme, arkadaslarima, eski komsularima, ogretmenlerime, hatta asker arkadaslarima bile ve onlarla gurur duyuyorum. Biz gercekten insan gibi insanlariz, hic bir suphem yok bundan. Tabii her toplumda suclular, talihsiz hayatlar mevcuttur, bunlari bir toplumun geneliymis gibi gormuyorum. Cunku bunlar her toplumda rastlanan olaylar.
Mesaj tarihi:
said:
yoshi, 04 Şubat 2005 21:37 tarihinde demiş ki:
saolun varolun kendi kafamdan adamlarla görüş alışverişinde bulunmak iyi geliyo...

bu nasil bir konsept yahu, ehoeh
görüş alışverişi genelde uyuşamayan kafalarla yapılır. denk kafalar ancak birbirini pohpohlar, popülizm yaratır.
Mesaj tarihi:
said:
Dogmeat hayatimda nadiren boyle onyargili bir yazi okudum. Sen beni tanimazsin etmezsin ama oyle pesin hukumlu bir sekilde yargilamissin ki, agzim acik kaldi dogrusu, ve uzuldum de ...

dediklerimi yanlış anlamak için elinden geleni yapıyorsun bravo.
yukarıda sana yönlendirdiğim birşeymi var?isim flnmı belirtmişim farketmeden yoksa?

said:

Turkler ise yaramaz, kaba barbarlardir falan diye yillarca beynimizi yikadilar, sonra okullari bitirdik geldik amerikalara, avrupalara; bir de baktik ki alakasi yokmus, biz bir cok avrupalidan, amerikalidan cok daha 'humanist', cok daha caliskan, cok daha iyi, cok daha kibar insanlariz. Sosyal ve mesleki basarilarimiz bunun en guzel gostergesidir.

kim yıkadı beynini be yıllarca,saçmalama,yıkadilar diosun
ayrıca çok genelleme yapıosun,kanıt gösterebilirsin bu kadar kesin konuşuosan.nelere dayanarak bizim daha çalışkan fln olduumuzu sölüosun?

said:

Evet ben gururla bunu iddia ediyorum, ben ve ailem, cevrem, arkadaslarim dostlarim tanidiklarim, cok cok iyi insanlar. Insan gibi insanlar. Ve bu insanlarin hepsi TURK insanidir.

said:

Senin o goklere cikardigin Fransizlarida gordum ben, kusura bakma ama hayatta daha kaba, daha kibirli, daha kendi begenmis, ve daha irkci bir topluluk gormedim. Eminim ve umuyorum hepsi oyle degildir ama bana hic de oyle gelismis bir toplum gibi gelmediler. Ama ingilizce bile ogrenmemeleri ne kadar kendilerini begenmis olduklarini gostermiyor mu?

hiçbir fransızı göklere çıkarmadım ama tabi anlayamamışsın yazdıklarımı,senin seviyende anlatmaya çalışiyim.fransızları örnek olarak verdim hiç farketmez italyanlarda olabilir jakartalılarda.
ayrıca kaç tane fransız tanıyosunda bu kadar büyük genelleme yapıosun.
bu kadar büyük gennellme yapıosan kanıtta göster.

farkındaysan ben kimseye ne camur attım nede kimseyi yücelttim ama sen türkleri yüceltmeye devam edip fransızlara ve avrupalılara camur atmışsın yukardaki yazında.belki bende fransızım bunu hiç düşündünmü?

türkler üstün ırk fln değildir.
türklerin soyu diğer ırkların soyu ne kadr yüceyse o kdar yücedir
her türk erkeği asker doğmaz
kardeşim düztaban mesela nıhaha

bırkaın bu aptal işleri.[signature][hline]Kapansın camiler açılsın meyhaneler
için için...
THEMAHMUT, 06 Şubat 2005 22:30 tarihinde demiş ki:
SİPASTİKİSİN LANSEN

[Bu mesaj DoGMeaT tarafından 08 Şubat 2005 09:57 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj BlackRose tarafından 09 Şubat 2005 19:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Kanitlarim kendi hayatimda gorduklerimdir. Canli kanitlariyla yasadim hepsini, bunlarda burada iki konusmayla degismez.

Turkler ustun irktir diye bir sey soylemedim, boyle bir amacim ve dusuncem de yok. Benim dedigim sudur: her toplumda iyi ve kotu insanlar vardir. her insanin icinde iyilik ve kotuluk vardir.

Sen 'once insan olun' demissin, ondan bir sonraki yazinda da 'senin seviyende anlatayim' gibi bir uslupla ne kadar insan oldugunu sergiliyorsun, bundan sonra ne desen bos.

Tekrar edeyim Avrupa o kadar ileri degil.

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 08 Şubat 2005 16:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
demirbilek2
kendi "gördüğün" şeyleri burada kanıt olarak sunamassın,kanıtın yokknde durduk yere oraya bueraya bk atmamalısn.

bende insanım,bende türküm ama gördüün gibide kötü bi insanım genelede
asil azmış bal kokmuş[signature][hline]Kapansın camiler açılsın meyhaneler
için için...
SİPASTİKİSİN LANSEN
Mesaj tarihi:
Mahkeme mi burasi? :D Doktora tezi mi yaziyoruz her sozun kaynagi olacak? :D Burada herkes kendi hayatindan, kendi tecrubelerinden, kendi bilgi birikiminden bi seyler yaziyor. Isteyen de kaynak koyar daha inandirici olur, tabii ciddi kaynaklarsa, isteyen kendi basindan gecenleri yazar, isteyen istedigine inanir, inanmayan inanmaz ... internete hosgeldin.
Mesaj tarihi:
said:
demirbilek2, 09 Şubat 2005 01:12 tarihinde demiş ki:
Mahkeme mi burasi? :D Doktora tezi mi yaziyoruz her sozun kaynagi olacak? :D Burada herkes kendi hayatindan, kendi tecrubelerinden, kendi bilgi birikiminden bi seyler yaziyor. Isteyen de kaynak koyar daha inandirici olur, tabii ciddi kaynaklarsa, isteyen kendi basindan gecenleri yazar, isteyen istedigine inanir, inanmayan inanmaz ... internete hosgeldin.

bunu baştan söleseydin seni hiç kaele almazdım.
peh[signature][hline]Kapansın camiler açılsın meyhaneler
için için...
SİPASTİKİSİN LANSEN
Mesaj tarihi:
Almazsan alma, ben de seni almam kaale.

Sanki kendisi tek bir tane kaynak vermis gibi bana camur atiyor.

Neyin kaynagini istiyorsun ki? Ben ''tanidigim Fransizlarin hic biri bes para etmez adamlardi'' dedim, boyle bir seyin nasil kaynagi olur? Senin buna kaynak istemen bile abes. Kaynak gosterilecek yer var, gosterilmeyecek yer var. Boyle bir istatistik yapildigini mi zannediyorsun, ne kaynagi ya, sacmaligin bu kadari. Bi konu getiriyosan tartisalim, 2 sayfadir palavra okuyup duruyosun.
Mesaj tarihi:
şöyle yapalım o zamn

said:
amerikalidan cok daha 'humanist', cok daha caliskan, cok daha iyi, cok daha kibar insanlariz.

neye dayanrak bunu diosun?

said:

bak burda "tanıdığım fransızlar" dememişsin.o "daha"lardan oluşan bölüm ise tam anlamıyla iğrenç,peki ingilzce konuşmamaları dışında bir neden gösterebilrmisn kibirleri hakkkında
ki ben fransada bulndum ve yamuk yumuk ingilizceme rağmen gittiim her yerde ingilzce konuşarak anlaştım insanalrla,yardımda ett,iler bana bol bol

ee?[signature][hline]Kapansın camiler açılsın meyhaneler
için için...
SİPASTİKİSİN LANSEN
  • Yeni Oluştur...