Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Problemler Yumağı

nimphelos

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar. Bir gün önce yaşadığım bir porblemden bahseden bir topic açmıştım. Ama bu sürede bir cevap gelmedi. Bu arada ben de bir çok çözüm denedim ama çözemedim şimdi yaptığım tüm işlemleri tek tek anlatacağım. Eğer birisi yardımcı olabilirse minnettar kalırım...

İlk önce Sphere Scripting öğrenmeye çalışıyorum. Bunun için www.sephereserver.net adresinden .55i indirdim ve kurdum. Ne yazıkki muvaffak olamayınca da 1.0RC17 kurdum. Client'ım ile bağlandım(AoS ver 4.0.8a-son patch). Sorunsuz olarak çalıştırdım. Ama web üzerindeki scriptler daha çok .55 versiyonu için olduğundan .55 kurmaya kara verdim. Google'da yaptığım aramalar sonucunda .55R402 versiyonunu buldum ve kurdum. Sphere.ini içindeki ayarları yaptım (IP,Por vs..) Ardından http://www.tanjiers.org/modules.php?name=UO_Clients adresinden muhtelif clientlar(2.0.0a, 2.0.1, 2.0.3 vs..) indirdim. Bunun ardından tüm bu clientlarla yaptığım bağlantı denemelerinde clienlar windows hatası vererek kapandılar. Ayrıntılarıyla anlatmak gerekise. Şifreyi girip bir sonraki adımda dünyanın üzerine tıkladıktan sonra karakter seçim ekranının gelmesi gereken noktada clientlar hata verdi.

Bu sırada Sphere konsolunda kullanıcı adının bağlandığı görülüyor ve ardından clientda karakter seçim ekranının gelmesi gereken noktada "disconnected" mesajı geliyor. Konsolda herhangi bir hata mesajı görünmüyor.

Bu hata ile karşılaktıktan sonra. Sphere'in .55i .56 gibi versiyonlarını da indirip kurdum. Hepsinde aynı problemle karşılaştım. Bunun ardından Ultima Online'ı da silip yeniden kurdum ama problemime bir türlü çözüm bulamadım.

Özet olarak sorun: Sphere hatasız olarak çalışıyor. Client ile bağlanmaya çalıştığımızda ise Client windows hatası verip kapanıyor. Bunun yanında Sphere 1.0 ile herhangi bir problem yaşamadan çalışabiliyorum.

Lütfen yardımcı olun. En azından bir fikir verin. Cevapsız bırakmayın umudum kırılıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ehrseyden once bu bolumun web sitesine girip bak ve daha basit birşeylerden başla... boylelikle edindigin bilgilerle sorununu kendin cozebilirsin[signature][hline]Ardeth 10 Şubat 2005 00:38' da demişki:
''herşeyin ölçüsü insandır''(sofistlerden alinti)
Ve gene Ardeth Bence en tehlike olan Raistin, zeki olmak değil, zeki olduğunu düşünmektir.
Ve son olarak sevdigim laflar:Nietzsche "Hayat bir savaş okuludur. Öldürmeyen yaragüçlendirir" Nietzsche Edmund Husserl "şeylere dönelim!"
ve son olarak Stuart Mill " Kendinden hoşnut bir domuz olmaktansa, hoşnutsuz bir insan olmak yeğdir, memnun bir aptal olmaktansa hoşnutsuz bir Sokrates olmak yeğdir."
Sosyal ağlarda paylaş

Bir port sorunu olabilir veya işletim sistemi.
İmkanı yok ben 55i'yi 2000'de çalıştıramadım.
Bug gibi birşey.

Portunu 7777 yap. Ardından login.cfgi'yi ayarla.[signature][hline]Faust - MSN: [email protected]
www.noir.gen.tr
www.yavuzcetin.com
Bir sormacam var balalar / Gaydi gaptir gaptir /
Caya gaamaltiya gatar / Dimeli nedir nedir /
Miskimit denince ahla / Tamam sindi gaptim /
Heman onun adi duser / Eti Eti Eti
Sosyal ağlarda paylaş

Benim bir sorum olucak . Bu Ip olarak girdiğin numara consolda gozuken monitoring Ip mi ? yoksa kurduğun butun versiyonlar da 127.0.0.1 i mi kullandın ? .

Birde kullandığın bağlantı ADSL mi ?[signature][hline]| Dut ağacında üzüm YETİŞMEZ !! |
--------------------------------------------------------------
Evrende bir toz bile sayılamayacak ufaklıkta bir yer kürenin üstünde küçüklüğü belki hesaba bile katılamayacak bir varlığımız var;ne var ki aklımızla büyüğüz . Aklımıza güvenelim
--------------------------------------------------------------
| Sahip olduğun gücü asla gösterme !
|
| CARPE DİEM|

[Bu mesaj Black_Lupin tarafından 18 Şubat 2005 09:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Black_Lupin, 18 Şubat 2005 09:32 tarihinde demiş ki:
Benim bir sorum olucak . Bu Ip olarak girdiğin numara consolda gozuken monitoring Ip mi ? yoksa kurduğun butun versiyonlar da 127.0.0.1 i mi kullandın ? .

Birde kullandığın bağlantı ADSL mi ?

Şimdi bilgisayarım internete bir ağ içinde ADSL ile bağlı. Ağda 3 bilgisayar var. Benim IP'm 10.0.0.1. Ben bu ip yi giriyorum sphere.ini'de portu da 5555 kullanıyorum.

Sphere çalıştıktan sonra da monitoring ip'de yukarıda yazdığım IP ve Port gözüküyor.

Bilgisayarımda Windows XP Proffessional SP2 kurulu.

[Bu mesaj nimphelos tarafından 18 Şubat 2005 14:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...