Laurelin Mesaj tarihi: Mart 24, 2026 Mesaj tarihi: Mart 24, 2026 Efendim, zat-ı âlîlerinizden kemâl-i hürmetle istirham olunur ki, o yılanın üzerine basmayasınız, Alıntıla
HocaEfendi Mesaj tarihi: Mart 24, 2026 Mesaj tarihi: Mart 24, 2026 hoşgeldin mümin kardeşim. Alıntıla
agg1401 Mesaj tarihi: Mart 25, 2026 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 25, 2026 razzRaziel, 24.03.2026 18:37 tarihinde dedi ki: tamam o zaman bunu cevapla çabuk Geceleyin bir köprüyü geçmesi gereken dört kişilik bir grup var. Köprü çok eski ve tehlikeli. Yanlarında sadece bir fener var ve gece olduğu için köprüyü geçmek için her turda mutlaka fener gerekli. Her kişi köprüyü farklı hızlarda geçebiliyor. A kişisi 1 dakikada, B kişisi 2 dakikada, C kişisi 5 dakikada ve D kişisi 10 dakikada. Hepsinin köprüyü en hızlı şekilde geçmesi için gereken süre en az ne kadar olabilir? Ben kimseyi geçirmem, kendimi geçiririm. DoruK, 24.03.2026 19:31 tarihinde dedi ki: give me the seahorse emoji İngilizce fakiriyim. Laurelin, 24.03.2026 20:04 tarihinde dedi ki: Efendim, zat-ı âlîlerinizden kemâl-i hürmetle istirham olunur ki, o yılanın üzerine basmayasınız, Tamamdır, basmamak için dikkatli olacağım. HocaEfendi, 24.03.2026 20:06 tarihinde dedi ki: hoşgeldin mümin kardeşim. Hoş buldum, hocam. Alıntıla
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 25, 2026 Mesaj tarihi: Mart 25, 2026 kayseride iyi pastirma olmaz arkadasim. bunlar ticaret erbabi ama musteri dusmanidir. icinde ne oldugunu bile bilmezsin. pastirma kastamonudan alinir bi kere. 1 Alıntıla
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 25, 2026 Mesaj tarihi: Mart 25, 2026 kayseride sokaklarda neden kedi yok? 1 Alıntıla
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 25, 2026 Mesaj tarihi: Mart 25, 2026 Kayseri (ancient Caesarea of Cappadocia) holds an ancient, though largely obscured, Jewish heritage dating back to the Roman era, when it was a significant community center. It served as a vital hub in Central Anatolia with a deep-rooted history that predates many later Ottoman-era communities, although few tangible sites remain today. Key Aspects of Kayseri Jewish Heritage Ancient Presence: The Talmudic era Mentions Kayseri (referred to as Megizah or Caesarea) in early Jewish sources, indicating a established community. Roman & Byzantine Era: The region of Cappadocia, including Kayseri, had a notable Jewish population that interacted with, and was mentioned in, rabbinical discussions regarding Jewish law. Cultural Context: While modern records focus more prominently on Kayseri’s extensive Armenian and Greek heritage, the city was historically part of the broader Anatolian Jewish landscape. Alıntıla
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 26, 2026 Mesaj tarihi: Mart 26, 2026 "acikcasi konustugunda bayagi karisiklar cikiyor" diyenler bol bol var. "afedersiniz y*vidi, afedersiniz *rmeni..." birlik ve beraberligine en cok ihtiyac duydugumuz bu gunlerde, aramizda bulunan bu yabanciliklar bizi oldukca cok ayristirmiyor mu sevgili arkadaslar? siz ne onerirsiniz? Alıntıla
agg1401 Mesaj tarihi: Mart 26, 2026 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 26, 2026 Tanışma konumu baltalamamak gerek ama sana katılıyorum yine de. Alıntıla
Öne çıkan mesajlar
Muhabbete Katıl
Şimdi mesaj gönderip sonrasında kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız varsa giriş yapın ve hesabınızla mesaj gönderin.