Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Al Dente Makarna yemenin faydaları ve kilo verdirmesi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Arkadaşlar uzun zamandır sadece Aglio e olio ve Cacio e pepe adlı spagetti tarifleriyle yaşıyorum. italyan erkeklerinin fitlik sırrı? Belki de Makarnayı doğru pişirmektir derlerdi inanmazdım. tabi "la dolce vita" nın etkisi vardır illa ama 30 dk makarna haşlama kültürünü bırakmamız lazım. Sizlere tavsiyem şu sağlıksız yemek tarzını bırakıp İtalyan yemeklerine odaklanmanız, yani koy abi domatesi  fesleğeni tarife, alsana Spaghetti Pomodoro oldu mu? mis gibi . ( makarna tabi üst kalite de cecco olmallı- protein yüksek kalite)

Mesaj tarihi:

Üst kalite de cecco? Nuhun ankarayı tercih ederim de cecco ne, italyan yicem diyosan la molisana falan bul, yoksa barilla, de cecco falan tıraşko

yahut paşa paşa git bi makarna kesme makinesi al, evinde taze taze tagliatelli çek 

Mesaj tarihi:
Drall, 04.06.2025 18:24 tarihinde dedi ki:

Üst kalite de cecco? Nuhun ankarayı tercih ederim de cecco ne, italyan yicem diyosan la molisana falan bul, yoksa barilla, de cecco falan tıraşko

yahut paşa paşa git bi makarna kesme makinesi al, evinde taze taze tagliatelli çek 

Can yaman kardeşimiz reklam çekmiş alalım destek olalım, batının ahlaksızlığını almak yerine böyle güzel şeylerine özenip benimseyelim

Mesaj tarihi:

İsterse kibariye reklam çeksin, bu de ceccoyu üst segment yapmaz, hele yarım kilo makarnaya 170-200₺ asla verdirtmez. 
git paşa paşa güzel un al, yumurtayla karıştır, bi seferliğine yatırımını makarna kesme makinesine yap, güzelce birinci kalite taze makarnanı evde yap. 
Gidip makarnanın kilosuna 7€+ para ödüyosan da ne diyim, afiyet olsun

Mesaj tarihi:

Bir kilo makarnaya eşdeğer yemek günlük olarak yeterli desek, kilo başına hazırlama ücretini de ortalama 10€dan alsak 30 gün için 300€ yeterli bi dışarıda yeme bütçesi oluyor.

Evde oturup oyun oynayıp dizi film izleyip keyif alacağıma mutfağa girip yok makarna hamuru açmak osso bucco hazırlamak bilmemneye para vermek yerine 300€mu paşa paşa verir işçiliği başkasına yaptırırım. Avcı toplayıcı mıyım ben kendi yemeğimi kendim pişireyim?

Mesaj tarihi:
Drall, 05.06.2025 17:05 tarihinde dedi ki:

İsterse kibariye reklam çeksin, bu de ceccoyu üst segment yapmaz, hele yarım kilo makarnaya 170-200₺ asla verdirtmez. 
git paşa paşa güzel un al, yumurtayla karıştır, bi seferliğine yatırımını makarna kesme makinesine yap, güzelce birinci kalite taze makarnanı evde yap. 
Gidip makarnanın kilosuna 7€+ para ödüyosan da ne diyim, afiyet olsun

kaliteli un nerden bulucaz?

Mesaj tarihi:

Hangi sehirdesin? Ankara, istanbul veya izmirdeysen ipek hanim ciftliginin dukkani var, makarnalik guzel kafkas bugdayi unu var, kilosu 2-2,5€ civarina geliyodu 2019da, baktim hala o civarlarda. Tl sagolsun o zaman 19-20 lirayken simdi 90-100 tabi 🙂 yine de 400 liraya makarna almaktansa 100 liraya guzel un alirim

baska sehirlerdeysen ac bak yakininda hangi koyde hala bi degirmen var ve bugday uretiliyo. Git kahvehaneye, koyluyle konus. Kafa dengi birini buldun mu cuvalla al gec. Gitmisken bi de davar kestir, dipfirizini etle doldur sene boyu ye

yahut sehrinde ziraat fakultesi varsa git onlarla konus, kendileri satmiyosa da etrafta bilincli bi koy var mi, zirai pestisitleri duzgun mu kullaniyolar allah ne verdiyse basip geciyolar mi ogrenirsin

Iyi urun bulmak icin yol cok da hepsi ya para ya ugras gerektiriyo

yahut ikisini birden sdf

Mesaj tarihi:
Drall, 10.06.2025 14:27 tarihinde dedi ki:

baska sehirlerdeysen ac bak yakininda hangi koyde hala bi degirmen var ve bugday uretiliyo. Git kahvehaneye, koyluyle konus. Kafa dengi birini buldun mu cuvalla al gec. Gitmisken bi de davar kestir, dipfirizini etle doldur sene boyu ye

ben otobüse para vermemek için starbucksa yürüyorum hayatımda köy mü gördüm. yürüyerek gidilmiyor oralara hadi gittim cuvalı nasıl tasıcam

Mesaj tarihi:
Flassh, 10.06.2025 14:01 tarihinde dedi ki:

ben otobüse para vermemek için starbucksa yürüyorum hayatımda köy mü gördüm. yürüyerek gidilmiyor oralara hadi gittim cuvalı nasıl tasıcam

https://www.dayanismakoop.com/urunlerimiz
dayanışma kooperatifi de covid öncesi alışveriş yaptığım bir başka mecra idi, bi bakabilirsin belki hala güzeldir ürünleri

• Like 1
Mesaj tarihi: (düzenlendi)

al bu da makarna hamuru hazırlamanın güzide bi örneği, kesmesini de yine gennaro’nun başka videolarından bulabilirsin

Drall tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:
chicagolu, 05.06.2025 16:15 tarihinde dedi ki:

Can yaman kardeşimiz reklam çekmiş alalım destek olalım, batının ahlaksızlığını almak yerine böyle güzel şeylerine özenip benimseyelim

sırf bu video yüzünden pasta yaptım. hazır evde baconımsı bir şey vardı kullandım gitti

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...