Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Frontend kütüphane seçimi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Selamlar, projemin data girişi için admin panel yapmam lazım ama uzun zamandır frontend yazmadım. müşteri kullanımı olmayacak. sadece ben ve 1-2 kişi daha data listeleme, editleme için kullanacak. yani özünde input, combobox, grid vs ile dolu sayfalar. validation vs de kolay ve temiz kullanılıyorsa iyi olur.

zamanında react kullandım. ama belki güncel daha pratik şeyler çıkmıştır. bu veya alternatif olacak kütüphane için böyle temel paketlerin yüklü olduğu bootstrap şablon proje biliyorsanız önerir misiniz? indirip direkt kendi sayfalarıma dalmak istiyorum. ıvır zıvır başlangıç detayı ile uğraşmadan.

Mesaj tarihi:

Ben uzun zamandır angular kullanıyorum , html , css , js dosyalarını her sayfa/component için kendi için ayrı ayrı tutabilmesi sebebiyle en hızlı bununla proje yapabiliyorum. Henüz ortada js frameworkleri yokken bu alışkanlığı edinmiştim o yüzden react temelli frameworklerin hiçbirine bulaşmadım , react tarafında tek .jsx dosyasının içine hem logici hem html/js template'i gömmek bana baya karman çorman çorba gibi geliyor. Bir de anguların typescipt entegrasyonu müthiş çalışıyor backend OOP ye çok yakın şekilde frontend yazılabiliyor. Debug kısmı vs falan da gayet pürüzsüz, direk vs code üzerinden extension yüklemeden breakpoint,watch vs ayarlanabiliyor chrome da.

Yalnız anguların kurulum süreci dışında proje/dosya yapısını,  component lifecyle yapısını anlaması biraz zaman alabilir. Bir de 17 versiyonundan sonra  daha complex bir yapıya geçti. Zaman kısıtlı ve hiç tecrübe yoksa önermem.

Yakın zamanda vue.js 3 sürümüne baktım. Angular ve react'e göre bence öğrenmesi ve uygulaması çok daha kolay. Typescript desteği de baya iyi durumda. Bootstrap, angular material , custom icon css vs eklemek baya kolay. Proje yapısı reacte göre daha derli toplu.
https://bootstrap-vue.org/docs#vue-cli-3

Mesaj tarihi:

react ve react-native fln çok kullandım da her 3-5 ay ara verip geldiğimde ya router, ya hook, ya compiler sistemi vs köklü değişip uğraştırıyordu tekrar. admin panel için bu kadar dinamik bir sistem kullanmaya değer mi emin olamadım sadece. biraz daha oturmuş geriye uyumlu update ler alan bir kütüphane varsa uzun vadeli maintain daha kolay olur gibi geldi.

modern telefonların yeni featureları kullanan, map vs kullanan, müşterilere sunulacak bir app yapınca mecbur değişikliklere ayak uydurmak gerekiyor da ben data yapım değiştikçe girip form a 3-5 field ekleyip kolayca çıkmak istiyorum🙃

Mesaj tarihi:

neyi biliyorsan en hızlısı o. ama mesela jQuery döneminde kaldıysan da yeni bir şeyler öğrenmek şart 😄 çok hızlandırıyor yeni kütüphaneler olayları.

vue kullanıyorum uzun zamandır. ama en çok kullanmak istediğim svelte. çoook daha temiz ve basit bir sistemi var. 

• Yeni Oluştur...