paparnoz Mesaj tarihi: Eylül 11, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2024 https://github.com/OpenInterpreter/open-interpreter bunu deneyininiz var mı ? Ben denedim, Llama3.1 8b modelini kullanıyorum, bu bile başlı başına çok eğlenceli. Kod yazıyorum, sistemde çalıştırıyorum vs. 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Eylül 11, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2024 (düzenlendi) bunlari hic kurmadim ben sisteme birkac sorum var deneyenlerle ilgili: bunlari kurmadan once sistemin durumuna bakip, kur ya da kurma sistem kaldirmaz diye gosteren bir sistem var mi? biliyorum genelde yaziyolar min. sistem gereksinimlerini ama ben zaten kenarda en az 8 GB lik program calistiriyorum yani bir benchmark yapsin, ekran karsi, cpu, disk size fln diyelim kurduk, bunlari servis gibi surekli arka planda mi calisiyor ve surekli ram mi somuruyor? hali hazirda pretrain edilmis olarak geliyor sanirim cogu, sonrasinda siz napiyor sunuz mesela fine tuning yapmak icin, ona kendi dosyalarinizi fln gosterip ona gore sekillen mi diyorsunuz? diyelim siz biraz fine tunin yaptiniz, 2 hafta sonra kullandiginiz model update edildi, sonra sizin modelinizin ustune path gibi mi yapiyorsunuz? image generation kullananiniz var mi? ozellikle bana boyle bir sey lazim, bir de free data setlere ulasmanin en kolay yolu ne? Kendi kodumuzu analiz ettirmek icin, reponun folder'ini 1 kere gostersek yetiyo mu, daha sonrasinda dinamik olarak degisikliklere gore tavsiye veriyor mu, veya diyelim model react 12 yi destekliyor, daha sonra react 15 i desteklemesi icin modeli mi update etmek lazim? PS: bu arada tanitim videosunu izledim, muthis birseymis Eylül 11, 2024 reyou tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Eylül 11, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2024 vay arkadas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Eylül 11, 2024 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2024 1 - ben MacBook Air kullanıyorum zaten yüklediğin llm modelini kullanıyor veya api üzerinden kullanıyorsun, o yüzden kullandığın modele göre gereksinim artar veya azalır. 2 - yok, istediğin zaman çat diye kapatıyorsun. 3 - Pretrainlik bir durum yok işte kullandığın llm göre değişiyor. 4- image generation modeli değil bu, o kısmı stable Diffusion, comfy vs. giriyor. 5 - evet, onu yapıyor, şimdi ben dediğim gibi Llama 3.1 8b kullanıyorum, kodu yazıyor çalıştırmadı hata verdi, tak eksik parametreleri tamamlayıp bir daha çalıştırayım mı ? diyor. 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Eylül 11, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2024 ya ben de diyorum, niye linked in de her gun yeni bir startup cikiyor. - constructor.ai, AI powered tool for construction companies! - real-estate.ai AI powered tool for home owners and buyers! - hire.ai AI powered tool for recruiters! yani bu elemanlar marketteki modelleri, fine tune edip, reselling mi yapiyolar? wtf lan! bir de hayvan gibi yatirim aliyolar lol. mesela: https://www.linkedin.com/company/educato-ai/ YC funded. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Eylül 12, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2024 yalniz dikkat etmek lazim, ben env'da open ai key varmis zaten, hali hazirda onu kullanmis. ben bununla derin sohbete daldim, aksama bi baktim open AI 5 dolar ekleme yapmis, dedim noluyo? sanirim bu onun API ini kullandigi icin (secebiliyorsun ama ben secmemistim) kotadan yemis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 12, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2024 Off fikri çok beğendim. Lokal olarak çalıştırmayı deneyeceğim şimdi yerse inş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 12, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2024 (düzenlendi) Edit yapamıyorum çok vakit geçmiş: Denedim şimdi, lokale kurdum ollama ile llama şeysini kullandı. Malum sebepten çok yavaş çalışıyor tabii. Dedim ki sahibinden.com'a gidip şunu aratıp çıkan bir price'ı göster. Önce beatifulsoup paketi yüklü değil diye hata verdi, sonra o paketi yükleyeyim mi dedi yükledi kodu tekrar çalıştırdı. Sonra kodda başka bir hata çıktı, şimdi onu çözmeye çalışıyor. Genel olarak çok beğendim konsepti, hele bir de OS Mode'u çalışsa bence çok daha iyi olur. Yani şöyle bir gelecek, mesela hiç kullanmadığın ve nasıl kullanıldığını bilmediğin bir uygulamada, git şu uygulamayı aç şunu şunu yap diyebileceksin o da yapacak. "AI as interface" olayına gidiyoruz ki bu beni çok heyecanlandırıyor. Ama hala mesela sayfaya bakıp ona göre kod yazmayı becertemedim hiç bir AI'e. Yani mesela arama kutucuğuna git şunu arat dediğinde yine ezbere "search_box" diye bi element arıyor. Sayfaya gidip bakmıyor yani hangisi arama kutusu bunların diye. Eylül 12, 2024 roket adam tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Eylül 12, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2024 (düzenlendi) ileride (buyuk olasilikla) artik her program kendi AI interface'i ile gelecek. Ben de dedim ki, su folder icerisindeki avif dosyalarini png'ye cevir, bir dolu python paketi kurup, kodu calistirmaya calisti, nedense hic biri beceremedi, sonra dedim paint.net kurulu onunla yap, o da diyoki, onun CLI i yok, ben sana autohotkey script'i calistiriyim, onda da olme babam olme yani. mouse u manual olarak paint.net uzerinde gezdirecek yani Sonucla onun hatasi yok, elinden gelenin en iyisini yapiyor. sonra kendim manual degistirdim resimleri png'ye, dedim git o folderdaki tum png olmayan dosyalari sil, hemen yapti tabii. diyecegim o ki, paint.net buyuk olasilikla AI to AI talk yapabilecek bir protokol barindircak icinde, daha sonra interpreter bu protokol uzerinden her turlu taklayi attiracak, yani her programin kendi CLI syntax'ini bilmesine gerek yok, programlarin kendi icerisinde calisacak modelleri zaten o context'i bilmis olacak. Bir nevi function calling. O zaman iste, tam manasi ile pc'ye tek bir program acmadan, 8 saatlik isi 8 dakikada yaptirabilecegiz. Eylül 12, 2024 reyou tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 12, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2024 (düzenlendi) Ya sadece kodlama için oluşturulmuş modelleri ya da github copilot'u vs denemedim ama general purpose AI'lerin baştan sona kodlama konusunda iyi olduğunu düşünmüyorum, daha çok sağdan soldan kod snippetleri çalıp ne işe yaradığını anlamadan sırasıyla diziyor, yani context aware bir sistem yok. İlk başta çok magical geliyordu da şu an ancak "fikir veriyor" bu aşamada. AI to AI talk da biraz API bazlı bir şey gibi. Uygulamaların AI desteği olmasını beklemeden çalışan bir şey olması lazım, yani gerekirse ekran görüntüsünü alıp, dökümantasyonunu da çekip butonları ona göre yorumlasın. Bu OpenInterpreter'daki OS modu o yüzden hoşuma gitti ama deneyemedim henüz. Eylül 12, 2024 roket adam tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar