fresia Mesaj tarihi: Mart 3, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2024 sanırım bu konumuz eksik forumda bi kaç tane canlı olarak manik atak yaşayan üye vardı, mesela forgiver fdfd ilaçları içince geçiyor da şeye takıldım* ön beyin eksik olduğu için muhakeme zayıf oluyor, ilaçlar daha da mal kararlar vermeyi, aksiyon almayı engelliyor zihinsel gelişim oldukça ilaç miktarına/çeşidine ihtiyaç azalıyor bir atak geldiği zaman anlayıp antipsikotik girmek gerekiyor bi insan düz mal olduğu (bazı konularda çocuk zekası, soyut düşünce; empati eksiliği) için akıllı hareket etmeyebilir bunu da ilaç telafi edemez terapi devreye giriyor bu ayrımı doktora kanıtlayıp daha doğru tedaviye ulaşmak en zor kısmı* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mart 3, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2024 Yldizlarin aciklamalri yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Mart 3, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2024 Benim kuzenim bipolardı, tedavi olmaya reddetti, gittikçe dibe battı, yardım tekliflerini kabul etmedi ve sonrasında vefat etti. Bence burada bipolar hastalar dışarıdan gelen yardımlara açık olmalı ve durumlarını kabul etmeliler. Kuzenim ne kimseye anlattı, ne kimseyle paylaştı. Güzel bir ilişkisi vardı, yürümedi, çocuk bunu her taraftan engelledi, bu sefer stalker oldu. O iş onu iyice dibe batırdı. Arada benle konuşuyordu ama asla bu durumdan bahsetmiyordu, mesela tüm aile biliyordu onun bipolar olduğunu ama sormaya çalıştığımız zaman konuyu değiştiriyor veya bahsetmemeyi tercih ediyordu. Gittikçe yalnızlaştı. Hastaneye yatırmaya çalıştıkları zaman epey olay çıkardı. Her bipolar için durum aynı değildir eminim ama benim kuzenimi bu olaylar dibe çekti. Baba sorunları vardı ayrıca, onlar işin iyice kötüleştirdi. Bu başlığın açılması bile önemli. Bence bipolar olanlar birbirleri ile ciddi paylaşımlar yapmalılar, bir komunite oluşturmalılar mümkünse. Ben kimseye zararı olmayan, iyi bir insanın çöküşünü canlı olarak izledim ve çok üzüldüm. Her zaman başımızın üstünde yeri vardı ama iletişim kanallarını kapattığı zaman zorla bir insanla iletişim kuramıyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Mart 4, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2024 ilaclarinizi kullanin lamictali aksatmayin gecmis olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mart 4, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2024 ıkı sene aynı evi paylaştım ben bipolarla buyrun özelden sorun anlatayım ne istiyorsanız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar