Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

MAG CORELIQUID C240 Sıvı Soğutucu Problemi


sequoi

Öne çıkan mesajlar

Bundan yaklaşık 8 ay önce Amazon üstünden MSI Meg Aegis Ti5 11TJ-081EU hazır gaming pc aldım.

Tam olarak şu: https://www.amazon.com.tr/MSI-11TJ-081EU-Masaüstü-Bilgisayar-I9-11900K/dp/B091JPMFHM

3. ayda birden sabah kalktım pc başına oturdum bi açtım herhangi bir oyun falan açarsam anında sıcaklık100 dereceye cıkıyor pc kendin reset atıyor. Allah allah dedim biosa girdim baktım ciosda sıcaklık 60 ile 72 derece arasında geziyor işlemci soğutucuda problem olduğunu anladım derken google yazdım.

https://tr.msi.com/Landing/liquid-cooler-swap-application

Hıp bu uyarıyla karşıaştım hemen baktım bendeki de 240 v1 modeli yani arızal ıolan model. Türkiye msi servisi çok çakal bu arada onuda belirteyim hemen servise götürdüm pcyi aldılar 1 çay ısmarladılar 1 saat sonra hop yukarı geri haldi parça değişmiştir diye.

Israrla v2 ile model ile değiştirip değiştirmediklerini dsordum aynısı ile değiştirdik çünkü elimizde o vardı MSI genel merkezi arayıp istesek elimize gelmesi nrden baksan 3 hafta surer siz ağdur etmemek için sıfır v1 ile tekrar değiştirdik dediler. Ededim yine olurs bi sipariş vereceğiz v2 yi yine olsun yadaolmasın elimize geldiğinde arayıp sizi eğiştireceğiz dediler.

240v1 deki sorun belirli bir süre sonra cooler içindeki sıvı kimyasal reaksiyon geçirip tortulaşmaya başlıyor ve küçük tane tane kalıntılar oluşturuyor oda soğutucuyu bir müddet sonra tamamen tıkayıp calışmaz hale getiriyor. 

Bugün sabah kalktım ve işlemcim tekrardan %100 civarında gördüm hiç vakit kaybetmeden aldı pc yi mecidiyeköye götürdüm 1 saat sonra yine geldi dedim v2 mi yine v1 le değiştirmişler bu sefer ciddi anlamda sert çıktım bu benim ilemcimede zarar verebilir diye birde 3 ay önce ekran kartını değiştirmiştik cihaın üstünde rtx 3090 24gb vardı kartı msi a verip rtx 4090 ile değitşirmek için 9.000 tl para ödedim. ya dedim cpum yansa size güvenip iş yapiyoruz geen daha ekran kartını değişptirdim ya ona zarar gelse baya çamura tattım bu sefer bu ne abi sürekli mecidiyeköyemi gideceğim aynı anda da msi support centera ticket açtım durumu anlatıyorum msi global bilgilerimi sitedi srevisde beklediğimi söyledim bilileri verdim 15 dk geçti pc yi tekrar istediler aşağı indi çıktı v2 ile değiştirdiler. 

Yani ben bu çingeneliği yapmasn yine v1 ile beni göndereceklerdi elimizde yok denemeleri yalan globaldenemr gelirnce şakırt diye ellerinde olduğunu görmüş bulundum.

Dedimki neden dedim hani babnızın firması değil msi niye dedim ısrar ediyorsunuz kârınız ne ya. Bilmem kaç km uzaktan mail atıyorum adamların karşısına bile çıkmadım anında değşim veriyorken siz yetkili servis nasıl yapsamda takmasam diye 40 takla atıyorsunuz cidden anlaşılamaz bir hareket. Şokedici gerçekten.

Eğer elnizde hazır pc içinde olsun yada tekli olsun farketmez MAG CORELIQUID C240R veya MAG CORELIQUID C360R var ise sorgusuz sualsiz garantisi isterse bitmiş olsun isterse olmasın sadece faturanız duruyorsa (üretim hatası olduğu için garantiye gerek yok) gidin v2 versiyonu ile değiştirin Hayır derlerse tüketici heyetime başvurcağınız söyleyin sadece şu https://tr.msi.com/Landing/liquid-cooler-swap-application url yi bile göstermek yeterli tüketici heyetine amerikada naısl takır takır değiştiriyorsa türkiyede de bunu yapmak zorunda.

MSI yaşadığım problem ve geç çözüm üretildiği için 500 TL steam hediye kodu verdi 1 yılda cihazın garantisini uzattı. 

Size denilene asla tamam demeyin ısrar edin türkiyede başka türlü olmuyor.

  • Like 1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Shadow, 11.04.2023 21:34 tarihinde dedi ki:

geçmiş olsun @sequoi . en güzeli hazır PC değilde, kendin araştırıp seçip almak ya

yok abi kesinlikle değil. bugune kadar pc topladığımda hiç bir zman tam randuman alamadım. her markanın her urunu brbiriyle yazıkları gibi uyumlu değil. Birinin anakartını alırsın diğerinin ekran kartıyla uyuşmaz.

MSI laptop kulanmıştım gayet memnun kalmıştım birde upgrade garantisi sunması hoşuma gitti. 

Şuana kadar ne bi mavi ekran ne bir uyumsuzluk hatası almadım.Performansıda mükemmel. Adamların muhendisleri var abi bırak onlar düşünsün en uyumlu sistemi yapmak için sen kafa patlatmayacaksın aksi halde strese giriyor insan.

ben hayatımda bugune kadar sorunsuz bir toplama bilgisayar kullanmadım ilk defa bir desktopda sorunsuzluun anlamını keşfediyorum.

  • Like 1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE, 11.04.2023 22:28 tarihinde dedi ki:

Doğru yerlerde toplatmak gerek. Inventus en iyi yapan yer bence, sonra QP ve kaliteli kasalardan (düz kasadan bahsediyorum içindekilerden değil) alırsan Game Garaj var.

Her parçanın garantisini ayrı kovalamak gerekiyor. Benim aldığım zaman piyasada ekran kartı yoktu rtx 3090 bulamıyordum bir kaç tane saftirik markanın vardı o kadar. rtx serisinde 3090 harici hepsi LHR olduğu için miningciler 3090'a yığılmıştı. Dolar sürekli artıyordu yani bulunduğumzamana göre bence enmantıklı hareketi yaptım üstelik upgrade garantisi veriyor. bu urunun yeni neslkini cıkardığımda sana upgrade şansı tanıyacağım daha uyguna diyor örneğin.

Ve bir sorun olduğunda tek bir yerle muhatta oluyorum toplama olsa ramde bmi sorun var ramin sahib ifirma ile görüş ekran kartı mı sorun cıkarı onla ayrı görüş. 

Ayrıca kasaının şekli ve dizaynı cok güzel tek tuşla kasadan herşeyi kontrol edebiliyorsun rgb ışıklarına kadar. MSI 'ın rgb controlü çok güzel yine kasadaki tek tuşlka tüm odanın aydınlatmasını değiştirebiliyorum

http://imgur.com/JKXC23C.mp4

http://imgur.com/tOVkC3d.mp4

gibi . Bay amemnunum ya iyiki bunu almışım diyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...