Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İçerik sağlayıcılar / Platformlar


xaty

Öne çıkan mesajlar

Diğer konuda değinilmiş de bence ayrı başlıkta konuşulmayı hak eden uzun bir konu.

YouTube çok leş ve tehlikeli ya. Kontrol etmesi çok zor. Reklamlar kontrolsüz vs. Zaten çocuk için değil aslında.

YouTube Kids o açıdan çok daha iyi, reklam zaten yok. İçerikler de kontrol edilebiliyor kolayca. İsterseniz sadece seçtiğiniz içerik çıkıyor, isterseniz de seçtiğiniz yaş aralığına uygunları kendi gösteriyor ama istemediklerinizi engelleyebiliyorsunuz. Saat kontrolü vs yapmak da mümkün. Bazı sevdiğimiz içerikler Youtube'da olmasına rağmen sanırım tanımlarıyla alakalı sebeplerden Kids'de çıkmıyor ama başlangıçta engellediğimiz oyuncak tanıtım vs kanalları elenince gayet güzel oldu.

Disney+ bence çocuk için daha uygun. İçeriği de film ve dizi olsun saçmalıklardan daha arındırılmış. Çocuk profili oluşturduktan sonrası için bahsediyorum ama Youtube gibi içerik engelleyememek bir eksiği bence.

Netflix'te Disney+ kadar olmasa da çocuk profiliyle youtube'dan iyi denebilir ama yine içerik engelleniyor olsaydı iyi olurdu.

Amazon'da da çocuk profili oluşturulabiliyor ama alternatiflerden buraya pek sıra gelmedi. Çok yorum yapamam bununla ilgili.

 

TV'de de NickJR, Disney, TRT Çocuk iyi gayet. TRT'nin çocuk uygulaması da varmış ama denemedim hiç. TRT geç saatlerde TV'de saçmalayabiliyor ama, bir de bazen belli çizgifilmlere çok yoğunlaşıyor. Misyonerlik de hissediyorsunuz bazı içeriklerde.

Bazı kanalların reklamları çok sık ve uzun, sürekli oyuncak ve deterjan reklamı beyin yıkamaya yönelik. Onlardan özellikle uzak durmak lazım.

 

Ayrıca mobilde uygulama olarak LingoKids içerikleri hem eğitim hem eğlence anlamında güzel ve kontrollü. Hatta planlı programlı takip etmek mümkün.

 

Sizlerin tecrübeler ne yönde? Özellikle tavsiye ettiğiniz platform/uygulama var mı?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...