Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ABD'de muhasebeci veya şirket sahibi var mı?


vulga

Öne çıkan mesajlar

selam bir ihtimal belki bilen biri çıkar. abd'de ve türkiyede iki farklı şirket kurup türkiyedeki müşterilerimin abd'den ödemelerini alıp türkiye şirketine gönderip sonrasında buradan müşterilerime dağıtmak istesem böyle bir şey mümkün olur mu?

abd'deki şirketin geliri olacak birçok kaynaktan. gideri ise sadece türkiyedeki şirketim olacak. swift ile vs göndersem masraf olarak gösterebilir miyim?

türkiye'deki şirketin de tek geliri bu abd'deki şirket olacak ve birçok farklı müşterime de gider olarak ödemeler yapılacak. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok hakim olduğum bir konu değil ama TR'deki firmada ancak fatura veya faturaya eşdeğer bir belge kanıtı ile gider gösterebilirsin diye biliyorum.

Ayrıca, eminim ki mantıklı bir nedenin vardır ama yurtdışı firmasını kurduktan sonra ödemeleri ABD firması ile toplayıp, TR'ye gönderip akabinde yine ABD'ye dağıtmak işi yersiz uzattığı gibi masraflı da bir iş. Yurtdışı faaliyetlerini tercihen yurtdışı şubenin kendi geliri ile döndürüp, yalnızca kar olan kısmı TR'ye çeksen çok daha iyi bence.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...