µh Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2020 (düzenlendi) Merhaba, Günlük olarak bakmam gereken listeler var, onları makro ile sadeleştirip aşağıdaki forma getiriyorum halihazırda ancak koşullu kopyalama işini beceremedim. Yapmaya çalıştığım: 1- Değeri 0 olan harfleri listelerken hesaba katmayacak, sadece ≥1 olanları listeleyecek. 2- Mavi ve Kırmızı harflerdeki değerleri toplayacak eğer 10'dan büyükse mavi ve kırmızıyı ayrı listeleyecek, küçük ise birlikte listeleyecek. Yeşiller ne olursa olsun ayrı listeleniyor. Toplam harf sayısı ve renkleri hep sabit değişmiyor. Nasıl yapabilirim bunu? Tenk yu Ağustos 6, 2020 µh tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2020 Çekinmeyin çekinmeyin, yazabilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2020 Ben bu işleri makroyla değil formülle yaptığım için bi çekiniyorum ya. Gerçi asıl çekinme nedenim anlattığın ve istediğin şeyin 1 satırını bile anlamamış olmam. Yani illa bişi yazmak gerekiyorsa belli filtreler koyup bi pivot tablo çektirip ordan index matchle alabilirsin sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2020 Dosyanın bir örneğini paylaşman mümkün mü? Pivot ve slicer ile çözülecek gibi geldi bana da. Tabi ilk IF condition için (KIRMIZI+MAVI) bir seçenek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2020 (düzenlendi) =IF(E2+F2+G2+H2+I2+J2>10,"BUYUK","KUCUK") ha 1sn makro demissin ama formul ile 2 ayri worksheet kullanarak da olur bu, bosuna macro kodlamakla ugrasmaya degmez Ağustos 7, 2020 Goering tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2020 (düzenlendi) macro olarak soyle: Dim toplam As Integer, sonuc As String toplam = Range("E2:J2").Value If toplam >= 10 Then *burda koplama Else *10'dan kucukse yine cell belirtip kopyalatacaksin. End If kopyalamayi ogrenmek icin de mouse'la macro kaydet o kismi alip kullan loop ile yaparsan daha kolay olur, linkten bak: https://excelmacromastery.com/vba-if/ Ağustos 7, 2020 Goering tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2020 hallettin herhalde... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2020 Run-time error ‘13 veriyor çözemedim bir türlü, kopyalama kısımlarını makroyu kaydedip ordan kopyaladım sonra yok ek olarak 0 gelen sütunları nasıl sileceğimi de bulamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2020 (düzenlendi) Tamam error'u de çözüm artık 10dan küçük olanları farklı 10'dan büyük olanları farklı kopyalatabiliyorum. son sorunum ise esas sorunum, 0 olanları kopyalamasını istemiyorum. Onu nasıl yapacağız? Ağustos 11, 2020 µh tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2020 (düzenlendi) iki tane ic ice IF yazman lazim: IF IsNull (0'sa veya bossa ) dene Spoiler If Len(Trim(Sheets("DealComparison").Cells(z + 1, 1))) = 0 Then Myarray(z) = Sheets("DealComparison").Cells(z + 1, 1) Debug.Print Myarray(z) End If veya Spoiler If Sheets("DealComparison").Cells(z + 1, 1) <> VBNullString Then End If su iyi anlatiyor 1-2dk baktim: https://www.wallstreetmojo.com/vba-isnull/ Ağustos 11, 2020 Goering tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2020 bu arada vlookup kullaniyorsan bu 0'lar dert acabilir basina worksheet buyurse. formullu yerde calistirma bu VBA macro'yu. ayri worksheet'e value olarak kopyalayip kullanman en ideali Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2020 (düzenlendi) Abi az satırla beceremedim, komutlara hiç hakim değilim. Ben de eski uo'cu olmanın verdiği yetkiye dayanarak tam bir köylü makrosu kurdum. Önce sayıları ayrı bir hücrede toplattım sonra o sayının istediğimden büyük ve küçük olmasına göre hepsini ayrı ayrı kopyalattım. 0 gelen satırları kopyalamama olayını şu şekilde yaptım: If Range("I4") <= 16 Then Dim sourceRng As Range Dim cell As Range Dim i As Long Dim text As String Range("Q2:AD13").Select Selection.ClearContents Set sourceRng = ActiveSheet.Range("N2:N14") i = 2 For Each cell In sourceRng If cell.Value > 0 Then cell.Resize(1, 3).Copy Destination:=Range("Q" & i) i = i + 1 End If Next cell End If Hepsine aynı satırları kopyalaya kopyalaya yaptığım için 450 satır falan oldu toplamda.Ha bu arada hepsini ayrı sublarda yaptığım için bi de hepsine call çeken çağırma subı yaptım bi tane. İşi bilen biri 100 satırın altında çözer gibime geliyor xd Ağustos 17, 2020 µh tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2020 Yeni bir problemle karşınızdayım Sheette yıgınla link var ancak ben sadece birini update etmek istiyorum ve bunu da son tıkladığım celle göre ayarlayabilmek istiyorum. örneğin 17.08 tarihinie tıklayacagım ve updatelink 17.08 bulunan formülleri değiştirecek. Sub update() ' ' update Makro ' ' Dim i As String i = ActiveCell.FormulaR1C1 ActiveWorkbook.UpdateLink Name:=i, Type:=xlExcelLinks end sub Şöyle yaptım ama olmuyor, yığınla şey denedim bir türlü değişkeni updatelinkle nasıl kullanacağımı bulamadım. Name:= "meraklikofteci" yapsam klasik şekilde oluyor ama ben o ismi hücreye tıklayarak ayarlamak istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2020 Upparkat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2020 tek link update excel mantigina aykiri, bir suru skinti cikar. tek dosyada herseyi yapma, soyle yapman gerekiyor: source >> output >> pdf sadece source'da link olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2020 soyle bir sey yapabilirsin macro'yla. workaround: update edecegin link disindaki butun linkleri macro text'e cevirecek, sonra CTRL+A / F9 ile update. sonra linkleri fix'leyecek macro. baska yolu olsa da; data isi yapan adam linklerin hata cikaracagini bilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar