Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Apple WWDC 2020

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Acayip olaylar oluyor. Apple desktop ve mobilde de ARM bazlı kendi işlemcisine geçeceğini açıklamış. Intel ile ipleri koparıyorlar tamamen. Biz ne yapıcaz? Ne olacak bu halkın hali? Panik içindeyim. Satılık mek.

Mesaj tarihi:

Kendi silikonlarindaki benchmarklari cok ciddi merak ediyorum. 

top-spec mbp ile intel vs rosetta 2 benchmark i; 

ve intel vs native apple SoC benchmark i en onemli gosterge olacak sanirim. 

Senelerdir makul bi mbp13 bekliyorum ,resmen bu sene de pas. 

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:

2005’te PowerPC’den Intel’e geçiş yapmışlardı. Bana göre o zamanlar MacBook’lar için yaptıkları en akıllı hamle olmuştu. 15 yıl sonra önemli bir yol ayrımı daha...

Mesaj tarihi:

bu son ipad prodaki custom işlemci mbp 2017-2018 deki base intel işlemcileri tokatlıyordu, bence benchmarkta da irl testlerde de şu an mobilde yaptığı gibi ortalığın anasını ağlatacak, adamlarda 10 senelik modern arm mimari custom chip deneyimi birikti. 3-4 senedir arm macler konuşuluyordu, baya önemli bi adımdı bu

Mesaj tarihi:

mac os x da bitmiş oldu custom chip maclerle. ama intel macler 1-2 sene daha release edilecek ve yıllarca da macosx sürümleri gelecek bence 10.19 a kadar macosx gelir. 

ilk custom chip mb’un yazılımı macos 11.0 olacakmış, bu arada bu senenin sonuna kadar da ilk apple silicon mb de gelecek macos 11 ile

Mesaj tarihi:

alternatiflere baksin

microsoft surface laptop baya competitive idi zaten, ryzen kullanicaklar ki 13 inch modellere sigdirirlarsa macbook killer olur pro kullanicilar icin (apple ekosistemi geyigini pas geciom)

Mesaj tarihi:

Bu aralar apple Turkiye mac air, pro fiyatlari disaridan cok farkli degil (iphonelar vergilerden baya ucuk ). Ama ekonominin sonbahara dogru cortlama ihtimali yuksek+extra vergiler gelme ihtimali var. Normal user Turkiye'den alacaksa simdi almak bence mantikli. (macOS isteniyorsa tabii)

Mesaj tarihi:

bence özellikle güncel macbook air 7500tl öğrenci indirimli fiyatıyla baya iyi, almanya apple storeundan vs ucuza geliyor

proya gerek duymayanlar için çok rahat alınıp 5+ sene kullanılır

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

mbp için ziyan katılıyorum ama macbook air için değil. MacBook air kullanan adama 8gb fazlasıyla yeter, ayrıca memory management baya iyi macOS'da sonuçta, ios'lar gibi

cabiria tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

Abi yeni Mac'lerde gerçekten bir thermal throttling problemi var. Kardeşimde 2018 MacBook Pro 13 var, arkadaşımda 2019 MacBook Air var, ikisi de saçma saçma fan sesi yaratıyor. Ekran baplamış Cidden almadan önce iyi araştırın. Mesela Macbook 13'lerin bir versiyonunda tek fan, başka bir versiyonunda iki fan var. Dikkatli seçmek lazım.

Mesaj tarihi:

Bende 2015 mbp var, değiştireceğim zaman muhtemelen mac almak yerine rastgele pil ömrü uzun laptop + ipad pro alacağım. Senelerdir pro'ların üzerine dişe dokunur, hayat kolaylaştıracak bir şey ekleyemediler donanım haricinde.

• Yeni Oluştur...