Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hangi OS? /notebook


Drall

Öne çıkan mesajlar

Her gün pirinç yemekten bak gözlerim çekildi os!

karacumada laptop aldım Intel Core i5 8265U 8GB 256GB SSD MX110 (hayatımda aldığım ikinci sıfır teknolojik ürün. ilkini de 9 sene önce falan almıştım, heyecanlıyım ^_^)

buna bir linux yükliyim diyorum, hiç korsi windozla uğraşasım yok. yapacağım şey çoğunlukla sunum hazırlamak, makale ve pdf okumak, netflix izlemek ve bi de eğer photoshop benzeri bir program varsa linuxta ufak bi iki bişey yapmayı öğrenmeye çalışmak (bir resmin içindeki belirli bazı kısımları ayır renkli tut kalanını siyah beyaz yap gibi basit işler)

ne yükliyim? ucuz paralı olan linux sürümlerini fotoşop benzeri program bulabilceksem alırım, onun harici beleş olanlar öncelikli

dipnot: kod yazma deneyimim raspi2 için kodi yükleyip torrent stream etmekle sınırlı

Drall tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

External Nvidia GPU için Windows maalesef daha iyi gerektiği zaman gücü kesip gerektiğinde açma konusunda. Amaç ok da önemli değil şarj falan diyorsan Linux go tabii.

https://elementary.io/

Direkt öneririm. Developerları Linux dünyasında vizyonu olan ve ne yaptığını bilen tek developer ekibi galiba. Hem kullanışlı, hem bir OS'un olması gerektiği gibi basit hem de gayet güzel bir GUI'a sahip. Kendi store appleri falan da çok güzel. Tabii flathub ve snap üzerinden de her türlü appi kurabilirsin.

p.s.: 0 dolar girerek free indirebilirsin os'u, app store'daki appler için de geçerli bu.

paradoksalkedi tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ooo eyvole bi deniyim, ben de internette windows keylerinin 50 lira olduğunu gördüm o orjinal mi yoksa çöpe elli lira mı atılıyo onu düşünüyodum skjdf

 

bi deniyim elementaryio'yu, olmadı o 50 liralık keyler yalan değilse ona dönerim. lakin şarjın uzun gitmesi mühim, trendyoldaki 50 liralık key gerçekse alıp geçeyim ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...