Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Android APK , Decompile Compile HTTPS Sniffing sorunu


Trans

Öne çıkan mesajlar

Selam arkadaşlar bir sorum olacak,

Bir tane android uygulamanın kullandığı rest api ı merak ettiğim için decompile etmek istiyorum. İlgili apk yı indirdim. Sonuçta java, ne kadar zor olabilir ki dedim fakat ilgili uygulama native değil, Kotlin çıktı. Haliyle decompile edilmiş source baya anlamsız benim için. Decompile edebilmek için apktool kullandım. En basitinden sadece aşağıdaki komutları kullandığımda mantıken Decompile, Compile ve Sign işlemi yaptığım için hiç bir sıkıntının olmamasını bekliyorum fakat bu halde bile ilgili source code üzerinde değişiklik yapmadığım ve en son tekrar oluşturduğum apk yı Nox tarzı Virtual Device lara yüklediğimde ilgili uygulama açılmıyor. Burada yanlış yaptığım nedir.


java -jar apktool.jar d Original.apk -o Original

java -jar apktool.jar b Original -o test.apk

keytool -genkey -v -keystore test.keystore -storepass password -alias android -keypass password -keyalg RSA -keysize 2048 -validity 10000

jarsigner.exe -verbose -keystore test.keystore -storepass password -keypass password test.apk android 


Tahminim SSL Pinning kullanıldığı için; Fiddler, Charles, BurpSuite tarzı uygulamalar ile ilgili isteği yakalasam bile HTTPS olduğu için ayıklayamıyorum. Tek derdim benim için üretilmiş olan token ı yakalayıp kendim için yazacağım paralel uygulamada kullanmak. 

Bir yol yordam gösterebilir misiniz rica etsem. Bu yaptığın çok saçma, şöyle yapsan kesin iş görür dediğiniz bir yol var mıdır.

Kolay gele

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 19.03.2019 at 08:46, Trans dedi ki:

Fiddler ile https decryption yapmak istediğim zaman, ilgili sertifikaları yüklüyorum, proxy i yapıyorum fakat bu sefer de uygulama request atmamaya başlıyor, internet kapalıymış gibi davranıyor. 

Diger applerden gelen requestleri gorebiliyor musun? Sadece bu app mi request atmamaya basliyor?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...