Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Formula 1

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

Max ne yaptı etti Miami de pole aldı. Gerçekten çok iyi pilot. 

Bakalım yarın yarış zamanı yağış bekleniyor. Bol dramalı sonucu sürprizli yarış olabilir.

vivavale tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

McLaren şov izledik, double yaptılar. Gerçekten çok hızlılar, fabrika takımı Mercedes' e +30 sn ye fark atıyorlar, inanılmaz. Beklendiği gibi yağmur yağmadı.

Piastri ye parantez açmak lazım çok iyi pilot ve gümbür gümbür geliyor. Şu an şampiyona da lider, Norris in aksine çok temkinli ve soğukkanlı yarışıyor.

Max elinden geleni yaptı, podyuma çıkabilirdi ancak SC sonrası, Russell in pit stopu ile yarışa Max ın önünde dönmesi sonrası podyum dışına attı ve bir daha 3. olamadı. Yine de pist üstünde geçilmesi en zor pilot bir kez daha gösterdi bu yarışta.

McLaren in bu ciddi farkı nasıl sağladığını merak ediyorum. Diğer takımların güncellemeleri oluyor ama yaklaşamıyorlar.

Mesaj tarihi:

Her sezon başı 1-2 takım kurallardaki gri alanlardan faydalanıp sezon ortasına kadar saçma derecede hız buluyor. Mclaren in ön kanadı ile ilgili baya spekülasyon var. Sanırım barcelonadan itibaren ön kanatla ilgili fadan kısıtlama gelecek

• 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:

Ne yarıştı bugün.. çok keyif aldım, Max çok iyiydi, ilk sırayı aldı McLaren lerin önünde, SC ın da yardımı oldu tabi. Yine de Start ta Piastri yi inanılmaz geçti, sanki virajda ekstra HP geldi araca uzadı gitti.

Ferrari evinde Cumartesi gününün hayal kırıklığını giderdi kısmen. Mercedes kötü patladı, Williams çok iyi ilerleme kaydediyor, kısa vade zor gibi ama uzun vadede podyumu zorlaya bilirler. Bu arada Hadjar a parantez açmak lazım çok iyi işler çıkarıyor, bir kaç yarış sonrasında RB koltuğunda görebiliriz.

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

Monaco negzel bir şehir..

Zevkli yarıştı, zorunlu lastik değişimi kuralı çok ilginç görüntülere neden oldu bugün. Sonuçta McLaren domine etti, Norris sonuna kadar hakederek kazandı, Charles 2 oldu Ferrari de, podyumda son yeri Piastri aldı. Max çok zorladı ama 4. bitirebildi, yine de elinden geleni yaptı.

Alonso yazık oldu puan alabilecekken motor arızası nedeniyle yarış dışı kaldı. Mercedesler Cumartesi den patladı, pazar da varlık gösteremediler. Hamilton da yine elinden geleni yaptı ama olmadı puan aldı yine de, çaylaklardan Hadjar iyi iş çıkarıyor, bir kaç yarış sonra RB koltuğunda görebiliriz.

vivavale tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

ben uyudum, yalan yok. kural nasil suistimal edilir konusunu hadjar ve lawson guzelce gosterdi. russell - albon chicane cut ornegin yarisin ne kadar uyutucu oldugunu gosteriyor.

Mesaj tarihi:

Monaco guzel sehir, mekan tarihi ama yaris bok gibi afedersiniz. Minimum 2 pit stop, 3 farkli teker gibi modifiye kurallarla ilginc hale getirmeye calisiyorlar ama olmuyor. Overtake imkani sifir, onundeki kaza yapsin, arabasi bozulsun yada pit stop ekibi sicsin diye bekliyorsun.

Artik rotayi mi degistirirler, yolu mu genisletirler, orasi organizasyona kalmis. Bu haliyle yuksek sosyete eventi olarak takvimde duruyor.

Mesaj tarihi:

yolu genisletmek imkansiza yakin bence. bir alternatif layout konusulmustu. (burasi mi, discord mu hatirlamiyorum.) o yolda da extensive temporary work gerekiyor. (gecici bir ust gecit yapacaksin... guvenli olacak, f1 arabasi carpinca olay olmayacak vs.)

belki gelecekte sehir organik buyurken yeni yollar yapiulir vs.

Mesaj tarihi:

Tünelden sonraki dönüşü kaldırırlarsa devamında içeri doğru hızlanacakları bir alan var, tünel girişinden oranın bitişine kadar kısa bir drs alanı olabilir. Ama yine de çok tehlikeli olur çaylaklar sürekli sağa sola çarpıyor zaten.

• Yeni Oluştur...