µh Mesaj tarihi: Aralık 3, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2018 Bir sorunum var; Birden çok tabı olan bir excel dosyam var örneğin; x1 - y1 - z1 - x2 - y2 - z2 .... bu şekilde 40ar tane gidiyor olsun tab bunlardan x ile başlayan tablardaki satırların atıyorum d3, f3, x3 kutucuklarındaki değerleri toplatıp(tüm tablar için) o satırın karşısına yazmam lazım. ancak xlerdeki listeler çoğunlukla aynı olsa da arada 1-2 fark ediyor yani hem tüm x tablarındaki uniq tüm satırları alt alta yazacak hem de d3, f3, x3 değerlerini toplayıp karşısına yazcak. youtubedan bakıp biraz uğraştım benzeri data çekmeyi yapanlar var ama ben beceremedim. var mı bir fikriniz nasıl yaparız bu işi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Aralık 3, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2018 tab deyince bozdun. macroya gider bu iş sanki. tab olmasa, SUMIF üzerinden yürünebilirmiş. bence linkteki merge'den yürü. consolidate Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 3, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2018 Datayi gormeden cok zor aslinda spesifik bir pattern yardimci olacagi icin ama consolidate in cozmesi lazim sorunu. eger tab isimleri duzenliyse [tabismi]![cell] duzeni icin bir seri de yazilip cekilebilir data. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 9, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2018 en üst rowa bir row daha ekle altına left le sadece x ve y le ayırt edecek şekilde ayır. Neden böyle yapıyoruz? çünkü sumifs'in içine formul koyamıyorum ben belki yolu vardır. Neyse, sonra son satıra geliyoruz, sumifs ile sütun sütun seçe seçe yapıyoruz, bu kısmında biraz amelasyon var evet. ( belki bi text editörde c/p yapa yapa hızlandırabilirsin burayı ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Aralık 11, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2018 consolidate spesifik kolonlari ayri ayri secince hata veriyordu da toptan hepsini alip gereksizleri sildim oyle kullandim en son. power quarry ile baya yaklasmistim ama onla da beceremedim. sonuc olarak consolidate ile yaptim tesekkur ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar