Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wifi Router vs Wifi Range Extender

orc_lord

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Superonline'ın fiber için verdiği 5GHz destekli Huawei HG255s modemi kullanıyorum. Fiber için evin girişindeki vestiyerin içerisine bir dolap hazırlamışlar, şuan orada kurulu duruyor. Bu şekilde 2.4 GHz'lik wifi sinyali tüm evi kapsıyor ancak arka odalarda oldukça zayıf kalıyor. Mesela 100 Mbit'lik internet 2.4 GHz üzerinden uzakta kalan odalarda 20-30 mbit olarak kullanılabiliyor, 5 GHz ise zaten o taraflara ulaşmıyor. Modemin yerini değiştirip salonda merkezi bir yere koyduğum zaman ise odalardan birisinde 2.4 GHz'lik wifi görünmesine rağmen parola yanlış diyerek garip bir şekilde bağlantı kurulamıyor.

Bu sorunu çözmek için sanırım daha sağlam biri wifi router alabilirim veya wifi range extender kullanabilirim. Wifi range extender'ı alıp arka odalardan birine yerleştirsem sanki sorun çözülecek gibi geliyor ama emin olamadım. Bunların 5 GHz'deki performansları nasıldır? Bide latency anlamında range extender kullanmak online oyunlarda ne kadarlık bir kayıp oluşturur? Her türlü yönlendirmenize açığım :)
Sosyal ağlarda paylaş

Lopeth said:

benim için de aynı senaryo, aynı modem vs vs

latency önemli ise şu tarz ürünleri kullanmanı öneririm

https://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-pa4010kit-500mbps-tak-kullan-85-enerji-tasarruflu-300-metre-mesafeli-nano-powerline-adaptor-p-BD303175
abi bundan alacağım güzelse.

hem üst kata bir odaya, hem de salona istiyorum mesela, o nasıl olacak oluyor mu öyle?
Sosyal ağlarda paylaş

çoğu extender 5ghz bandta çalışmıyor haberin olsun.

5ghz olan bi router alıp extender olarak kullanman gerekiyor gibi illa 5ghz bandını genişletmek istiyorsan. Yalnız her router'ın da böyle bir özelliği yok.

Dosya aktarımı yapmıyorsan ya da nas cihazından 4k yayın yapmıyorsan 2.4ghz internet için zaten bi sıkıntı çıkarmıyor ki

edik: 5ghz için 802.11ac standardı gerekli ve yüksek frekansta yayın yaptığı için duvarlardan geçmesi daha zor, dolayısıyla modemin yanına koyduğun 1200ac'lik standart bir 5ghz router da işini çözmez.
2.4ghz zaten internet için yeterli, önceden de dediğim gibi. Latency mevzusunda ise kesin bişi diyemiorm ama bence olur kesin.

laptop'ın wifi adaptörü ne desteklior acaba?
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

Lopeth said:

benim için de aynı senaryo, aynı modem vs vs

latency önemli ise şu tarz ürünleri kullanmanı öneririm

https://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-pa4010kit-500mbps-tak-kullan-85-enerji-tasarruflu-300-metre-mesafeli-nano-powerline-adaptor-p-BD303175
abi bundan alacağım güzelse.

hem üst kata bir odaya, hem de salona istiyorum mesela, o nasıl olacak oluyor mu öyle?

nefis

hayat kurtarıyor valla

300m range i var heralde, problem olmaması lazım

takarken böyle surge protector lı priz kullanmaman gerekiyor. power cube priz çoğaltmasıyla çokzel çalışıyor
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Laptop'ların wifi adaptörü 802.11ac destekliyor. Peki wifi range extender kullansam çekim alanının zayıp olduğu noktalarda 30-40 mbit yerine 100 mbit'e yakın bir hız almaya başlayabilir miyim? Tabii bunu 2.4 GHz'lik 802.11b/g/n üzerinden yapacak.

Powerline olayı sağlam görünüyor ama wifi içinde çözüm lazım. TP-Link'in powerline ile wifi range extender'ı birleştiren bir ürünü var ama 700 TL'de az değil yahu :D
Sosyal ağlarda paylaş

bende de kutulu mutulu 3 haftalık bundan var, router aldığım için satacağım

https://www.teknostore.com/products/xiaomi-mi-wifi-repeater-pro-sinyal-guclendirici?utm_medium=cpc&utm_source=googlepla&variant=836129095700&gclid=Cj0KCQjwv-DaBRCcARIsAI9sba-EIQVN_WNxAk0o7-ZgtaVpOMvXWX-ei-ItwGdI1waD-uYF8phDINMaAr8YEALw_wcB
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...