Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Okuyalım ve hep beraber UTANALIM

tunch

Öne çıkan mesajlar

topic i yeni gördüm ama ingiltere ile türkiye yi kıyaslamak çok saçma...
türkiyedeki ekonomik koşullar nasıl? türkiyedeki eğitim sistemi nasıl ? türkiyede üni. mezunu kaç kişi var?
ingilterede ekonomik sorun yaşayan insan sayısı çok az...çogu okumuş kültürlü insanlar...
ama türkiyede ise maça gidenlerin bir kısmı varoştan gelen futbolu kendiyle özleştirmiş , kendini o kimlikle tanıtan insanlar...psikolojik bakımdan olay çıkartmaları kaçınılmaz yani...
daha bir sürü sebep var...
lafın kısasını söyleyim , ilk önce bazı şeyleri değişmesi lazım türkiyede özelliklede eğitimin ve ekonominin...
ondan sonra ing ile türkiyedeki futbol koşullarını , polis sayısını kıyaslayın...[signature][hline]SEE ANELKA'S GOAL
Anelka at the double as City win 4-0

Sosyal ağlarda paylaş

said:
tunch, 31 Ocak 2005 02:04 tarihinde demiş ki:
burda bir kıyas yok. burda nasıl olmamız gerektiğine dair bir ölçü var.

peki ben sana sorim bu eğitim düzeyi ile bu ekonomik koşullar ile o ingilteredeki gibi insan modellerini nasıl yaratacaz?[signature][hline]SEE ANELKA'S GOAL

Sosyal ağlarda paylaş

sessiz kalmayarak. etrafındaki *arjantinli* arkadaşlarına düzgün bir şekilde dogruları göstererek. yanındaki adam sahaya bişey attığında sessiz kalıp bakıcağına *atma* diyerek , önünde biri ayağa *yersiz* bir şekilde kalkınca *çök çök çök* diye bağırarak , kısaca eğitimsiz olan kişiler *eğiterek*

çok mu zor?[signature][hline] MSN : [email protected]
--
SWG : Heyd Spinner (Tatilde)
CoH: Kartal AR/Energy Blaster LvL 26

Sosyal ağlarda paylaş

çök çök dersen açıkta kafaya yersin tokmağı :)

o yüzden kulüp yöneticilerinin iki lafına bakar tribünlerin istediğiniz gibi olması.koydukları adamlara söylicekler böyle böyle tribün istiyoruz diye,tribünleri yönetenlerde uygulayacak afedersiniz köpek gibi.

yani gruplara yönetimlerin iyi yönde yol göstermesi gerekmekte liderleri filan toplayıp.tribündeki senin benim lafımla bir yere kadar gelir.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
tunch, 31 Ocak 2005 02:17 tarihinde demiş ki:
sessiz kalmayarak. etrafındaki *arjantinli* arkadaşlarına düzgün bir şekilde dogruları göstererek. yanındaki adam sahaya bişey attığında sessiz kalıp bakıcağına *atma* diyerek , önünde biri ayağa *yersiz* bir şekilde kalkınca *çök çök çök* diye bağırarak , kısaca eğitimsiz olan kişiler *eğiterek*

çok mu zor?

Valla gel birgün seni götüreyim ankaragücü maçına...bu dediklerini bir yap , onlar sana napıyor o zaman...
ankaragücü-alaves maçıydı uefa kupası maçı saat 21:00 biz arkadaşlarla gecekondudayız(yani kale arkası) oturduk sigaramızı yaktık..maçın başlamasını bekliyoruz...yanımızdaki grup da bir hareketlilik oldu...bir baktık hepsinin elinde baliler esrar lar...orda ipler koptu zaten :)
başka bir örnek gençlerbirligi-fenerbahçe lig maçıydı 2-3 sene önce maç 1-1 bitti...biz üzgünüz tabi çıktık statdan evimize gidecez , ortalık zifiri karanlık metro girişine geldik 3-4 arkadaş birdenbire 10larca kişi ellerinde bıçaklarla üstümüze saldırmaya başladı (ankaragüçlüler), tabi biz maçtan çıktık üstümüz başımız arandı , sonra herkes metronun içine kaçmaya başladı metronun içinde 100 lerce insan güvenlik görevlileri kapıları kapattılar , biraz vakit geçti metronun kapılar açıldı gene onlarca kişi ellerinde sallamalarla daldı içerde can pazarı :) metronun güvenlik görevlileri bizden önce kaçtı , neyse sonra polis geldi polise dedik bizi niye korumuyorsunuz diye , polis dediği aynen şu bizi kim koruyacak...

bunlar ufak örneklerdi , bu tip olaylar hemen hemen her tribünde var...bu adamların kaybedecek bişeyleri yok , laf dinlemezler...bu adamlarıda tribünden atmaya bizim gücümüz yetmez...sen esrar içen adama de bakalım sahaya bişey atma diye sonra sana napıyorlar...
tribün teröründen kurtulmak için devlet büyüklerimizin uzun vadeli planlar yapması gerekir...
bizim utanacak birşeyimiz yok devlet büyüklerimiz utansın , bu insanlara gerekli eğitimi veremedikleri için...
yani lafın kısası eğitim şart :)[signature][hline]SEE ANELKA'S GOAL

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Doo_m, 24 Ocak 2005 23:48 tarihinde demiş ki:
bide holigan diyolar....
adamlar sinema izler gibi izliyolar...
helel olsun walaa

1.si holiganlar stada giremiyor onalrda..
2.si sinema gibi maç izlemek mi??helal olsun mu??ıyy..[signature][hline]herkes,
düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür.(chE)
I'm not fat!I'm big-boned..(obeLix)
Üstüne Şehir Örten Şehir
Sosyal ağlarda paylaş

Bu insanları anlayamıyorum ben. Ne kadar da bencil ve arsız insanlarız. Bazı zeki arkadaşlar ben maça deşarj olcam diye gidiyorum, oturarak izlemek isteyen evinde izlesin demiş.. O zaman, siz gidin, jimnastik salonunda deşarj olun, kurallara uyan, saygılı ve seviyeli vatandaşların doğru düzgün futbol izleme haklarını ellerinden almayın. Orada oturak varsa, o üzerine oturmanız için dizayn edilmiştir, pis ayakkabılarınızla üstüne basasınız diye değil. Haksızsanız savunmayın yaptığınız şeyleri, savunarak sadece yüzsüzlük etmiş olursunuz, çünkü, haklı değilsiniz.[signature][hline] Aşk böceği..
"I'm in love with an angel"
Sosyal ağlarda paylaş

ya ıı de bence oturarak ve bağırmadan mac ızlenmes o zaman takım havaya gırmes.o khayvanlı kyapmak ıcın gelenlerde cok ama bıde takımını desteklemek ıcın gelıyorlar.İngilizleri bırakın ya bence holıganlıkları manyak bı duzeyde ama saha da yansıtamıolar nedenıde belli.Gelelim turkıyeye turk ler olayı abartıo karsı takımın taraftarına dusman gıbı bakıolar sankı bırbırlerıni öldürcek gibi ama bu da bence son senelerde azaldı.Örneğin her macında kavga cıkan GS-FB derbılerında FB lileri çiçeklerle karsıladı GS takımı bende bundan dolayı tuttuum takımdan onur duydum.Çiçeklerle karsılandılar guzel bı mac ızledık ve tekrar otobuslerıne bınıp gıttıler.Bence her macda bole organızasyonlar olmalı.Eğerkı bazı ınsanlar Amigo yum taraftarlarn basıyım dıosa bazı sevıyesızlıkleri yok edmek ıcın bole organızasyonlar yapmalı vs vs uzarrr giderrr[signature][hline]tavuklar çiçek açmış poğaça nerede madem yuzme bılmıyodun niye çıktın ağaca?
23/7/2004 13:49 GMT +2 de şero demişki
İki kedi tanırım birisi Türk Şerafettin biriside Gavur Garfield.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ReD_DoG, 01 Şubat 2005 03:05 tarihinde demiş ki:
adamlar hem oyuruop hem tezahurat(yanlış yazdım galiba) yapıo nası yapıolarsa bantdan flnmı çalıo acep..

ayakta durunca veya zıplayınca sesin daha çok mu çıkıyor?[signature][hline] MSN : [email protected]
--
CoH: Kartal AR/Energy Blaster LvL 27

Sosyal ağlarda paylaş

said:
tunch, 02 Şubat 2005 00:49 tarihinde demiş ki:
said:
ReD_DoG, 01 Şubat 2005 03:05 tarihinde demiş ki:
adamlar hem oyuruop hem tezahurat(yanlış yazdım galiba) yapıo nası yapıolarsa bantdan flnmı çalıo acep..

ayakta durunca veya zıplayınca sesin daha çok mu çıkıyor?

evet ayakta durunca diaframdan ötürü ses daha çok çıkıyor.[signature][hline]SEE ANELKA'S GOAL

Sosyal ağlarda paylaş

hehehh görende tribündekileri opera sanatçısı sanıcak :D diafram kasını doğru kullanmak öle sadece ayakta durarak olmaz bu bir. ikincisi diafram kasını kullanan bir çok sanatçıda oturarak kullanır.(konservatuarlıyım ordan biliyorum.) dogru olanı görmemek için o kadarda kastırmayın.[signature][hline] MSN : [email protected]
--

Sosyal ağlarda paylaş

schalke nin statında koltuksuz tribünler var kimse oturmuyor herkes ayakta...türkiyedede kale arkalarında koltuklar kaldırılırsa iyi olur...
bizim kültürümüzde ayakta maç izlemek 90 dakka takımımızı desteklemek var bunu kimse deiştiremez.[signature][hline]SEE ANELKA'S GOAL

Sosyal ağlarda paylaş

bizim kültürümüzde fes giymekte vardı. ama birileri bunun yanlış , diğer toplumlar önünde bizi küçük düşüren ve bunun yanında toplumsal değerlere zarar veren birşey olduğunu görüp , büyük bir cesaretle fes giymeyi yasakladı. yerinede şapka giymeyi uygun gördü.

bugün belki çok az kimse şapka giyiyor. ama en azından feste giymiyorlar...

hatırlatırım.[signature][hline] MSN : [email protected]
--

Sosyal ağlarda paylaş

said:
tunch, 02 Şubat 2005 16:47 tarihinde demiş ki:
bizim kültürümüzde fes giymekte vardı. ama birileri bunun yanlış , diğer toplumlar önünde bizi küçük düşüren ve bunun yanında toplumsal değerlere zarar veren birşey olduğunu görüp , büyük bir cesaretle fes giymeyi yasakladı. yerinede şapka giymeyi uygun gördü.

bugün belki çok az kimse şapka giyiyor. ama en azından feste giymiyorlar...

hatırlatırım.

ne alaka fes giymekle bunun ne alakası var...
ülkemize hangi yabancı gelse çok ateşli muhteşem taraftarınız var dünyada böyle taraftar yok diyor...
biz bu üne oturup ninni söyleyerek degil , ayakta davullarla tezahurat ederek kavuştuk...[signature][hline]SEE ANELKA'S GOAL

Sosyal ağlarda paylaş

said:
tunch, 02 Şubat 2005 18:53 tarihinde demiş ki:
gurur duyalım o zmn kendimizle...

fezlerimizde ünlüydü. hatta hala ünlü. maalesef...

o zmn sen fes tak , bizde ayakta tezahurat yapmaya devam edelim ok[signature][hline]SEE ANELKA'S GOAL

Sosyal ağlarda paylaş

yok yok çok zor ben de isterim sinema izler gibi maç izlemeyi fenerliler alınmasın yakın tarihten örnek için söylüyorum; manchester-febe maçını hatırlarsanız teve bir manchester tribünlerini gösteriyor bir febe tribünlerini adamlar oturmuş adam gibi maç izliyorlar, bizim türkler maçın en sakin dakikalarında tepiniyorlar meşale yakıyorlar o an aklıma darwinin evrim teorisinde iddia ettiği şey aklıma geldi ya neyse yani evet ateşli olmak güzel ama bazı şeyleri adabıyla yapmak gerek en azından zaman bilmek gerek.[signature][hline][b][Bu mesaj Ali Sami Yen tarafından 1 Ekim 1905 14:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

takımı desteklemek şarkılar türküler söyleyerek olmaz. yerinde hakeme baskı kurmakla olur, yerinde takımını alkışlamakla olur, bir oyuncu güzel bi hareket yaptığında onu alkışlamakla olur. rakip takımın önemli ataklarında onları ıslıklayarak falan olur[signature][hline]Old loves they die hard
Old lies they die harder...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...