Kithnos Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Selam dostlar, İnterneti gıdımla veren, herşeyi yasaklayan ülkelerde ( bu örnek özelinde Türkmenistan'da) sıkıntısız VPN kullanmak için ne yapmak gerekir ? Bazı VPN servis sağlayıcılarına erişilemiyorsa bunun bir çözümü var mıdır, yoksa devamlı çalışan bir tanesini mi bulmaya çalışacağız ? Alttaki konularda paralı olanlardan birkaç tanesini denedik, normalde çalışırken ( Türkiye'de mesela ) oralarda bağlanamıyor. (akla gelenleri denedik ) Muhakakak bir çözümü vardır diye düşünüyorum fakat nereye bakacağımı bilemedim. Uzaktan yardımcı olmak da ayrı zor tabi birşey görmeden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 yazmayin turkiyede calisan vpn isimlerini google da cikio sonra konuyuda ucaralim plox malum yere :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 vps alip, kendin vpn kuruyon. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Silin şunları yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 cok da ugrasmadim ama 'digitalocean vpn kurma' yazdim turkce olsun diye google'a, bu postta anlatmis biri. https://medium.com/@cemshid/ayda-5-a-kendi-vpn-inizi-kurma-k%C4%B1lavuzu-47fa4fa44848 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Laurelin said: yazmayin turkiyede calisan vpn isimlerini google da cikio sonra konuyuda ucaralim plox malum yere :p Türkiye'de çalışan sormuyorum zaten. Herhalde okumadın, ya da anlamadın. Genel bir soru komple VPN yasaklamaya çalışan ülkelerde ne yapılacağına dair. Benim özelimde bu örnek Türkmenistan . ( Türkiye'den farklı bir ülke, Google a yazınca bu da çıkıyor ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 aynen kendi vpn'i kurabilirsin. SSL VPN için TCP:443 yasaklanmadıkça ki https oluyor kendisi ssl-vpn yaparsın. IPSec'de durum biraz daha farklı tabii, UDP500'ün açık olması lazım, öndeki firewall'ın ESP paketlerini gerçimesi lazım, gerçi ESP'yi UDP ile encapsule edeiliyorsun da bu sefer de onun kullandığı UDP'nin (4500) firewall'dan geçiyor olması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Lancelion said: cok da ugrasmadim ama 'digitalocean vpn kurma' yazdim turkce olsun diye google'a, bu postta anlatmis biri. https://medium.com/@cemshid/ayda-5-a-kendi-vpn-inizi-kurma-k%C4%B1lavuzu-47fa4fa44848 senko said: aynen kendi vpn'i kurabilirsin. SSL VPN için TCP:443 yasaklanmadıkça ki https oluyor kendisi ssl-vpn yaparsın. IPSec'de durum biraz daha farklı tabii, UDP500'ün açık olması lazım, öndeki firewall'ın ESP paketlerini gerçimesi lazım, gerçi ESP'yi UDP ile encapsule edeiliyorsun da bu sefer de onun kullandığı UDP'nin (4300) firewall'dan geçiyor olması lazım. Teşekkürler Lancelion, linki bir inceleyiyim. Biraz zahmetli duruyor ama çözeriz herhalde. Senko, Lancelion'un dediği sistemin çalışıp çalışmayacağını nasıl kontrol ettirebilirim ? Önce satın alıp sistemi kurup sonra aa olmuyor demiyeyim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Kithnos said: Laurelin said: yazmayin turkiyede calisan vpn isimlerini google da cikio sonra konuyuda ucaralim plox malum yere :p Türkiye'de çalışan sormuyorum zaten. Herhalde okumadın, ya da anlamadın. Genel bir soru komple VPN yasaklamaya çalışan ülkelerde ne yapılacağına dair. Benim özelimde bu örnek Türkmenistan . ( Türkiye'den farklı bir ülke, Google a yazınca bu da çıkıyor ) hayir yukarda isimlerini yazmissin burada su an calisan ve cok yayilmasini istemedigimiz populer vpnlerin bolum yanlis birde iste, buraya yazilan hersey google a acik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Dünyada en çok bilenen VPN servisleri zaten onlar. Boşuna kendini kandırma. Soru farklı burada. Neyse biraz şaka yollu dediğini farzediyorum. Gerge'in kapı gibi konusu var zaten aşağıda. Google da aramaya kapanmasını rica edersin o zaman adminden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Bir şekilde üstüne vpn'in bulunacağı server'a ulaşabiliyorsan olur. 443'ü telnet'le oluyorsa vpn'i de çalıştırabilirsin daha sonra. Kimsenin oturup linode, digitialOcean ip'lerini bloklayacğaını pek sanmıyorum. Milyon tane servis daha barındırıyorlar çünkü üzerlerinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 github bloklandi bu ulkede sen ne diyosun :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 ya düşünce evet aslında sdfsdfdsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Google cache de bi ara bloklanmıştı sdf. archive.org falan fıstık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 digitalocean ipleri bloklanmaz, kullanmasi yeterince guc oldugu icin dikkat cekmiyor hala, etkilenecek de bir ton insan olur. rusya'nin telegram faciasina degecek bir olay yok ortada. DO'dan vpn yapinca herkes bot muamelesi yapiyor, google'da her aramada captcha cozmek zorunda kaliyorsun falan filan ama erisimde sikinti olmuyor en azindan. openvpn ile port 443 uzerinden sakin sakin akiyorsun. kazakistandaydi galiba, devlet kendi sertifikasini kurmadan internete cikartmiyordu, oyle cilgin isler yapilmadigi surece sikinti olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Vay anam vay. O kadar değil galiba. Bazı kişiler kullanıyor kesinlikle Türkmenistan'da. Free ler de ara ara çalışıyor ama dengesiz. Stabil bir çözüm arıyordum. Digital Ocean kredi kartımı kabul etmiyor, deneyemedim. Ödemeyi mi yasakladı bizim bankalar acaba naptı. Ticket açtım şimdi bakalım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Lancelion said: digitalocean ipleri bloklanmaz, kullanmasi yeterince guc oldugu icin dikkat cekmiyor hala, etkilenecek de bir ton insan olur. rusya'nin telegram faciasina degecek bir olay yok ortada. DO'dan vpn yapinca herkes bot muamelesi yapiyor, google'da her aramada captcha cozmek zorunda kaliyorsun falan filan ama erisimde sikinti olmuyor en azindan. openvpn ile port 443 uzerinden sakin sakin akiyorsun. kazakistandaydi galiba, devlet kendi sertifikasini kurmadan internete cikartmiyordu, oyle cilgin isler yapilmadigi surece sikinti olmaz. FIKIR VERME Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Lancelion said: kazakistandaydi galiba, devlet kendi sertifikasini kurmadan internete cikartmiyordu, oyle cilgin isler yapilmadigi surece sikinti olmaz. şunun teknik ayrıntısını biliyor musun nasıl yapıyorlarmış sentifikasız nete çıkarmamayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 ulkede tek ISP olunca cok da zor degil ? -gerci haberler hep eski, acaba su an yururlukte mi..- https://web.archive.org/web/20151202203337/http://telecom.kz/en/news/view/18729 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 zor değildir de teknik altyapısını merak ettim ISP hangi kısımda nasıl bakıyor sentifikan bu mu diye sonuçta 0 sentifika ile de internete çıkabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Digital ile kurulumu yaptım. Kendi telefonumdan bağlandım, sorunsuz çalışıyor. Bakalım Türkmenistan'ı yenebilecek miyiz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 https://github.com/StreisandEffect/streisand Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DadashNik0F Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 senko said: Lancelion said: kazakistandaydi galiba, devlet kendi sertifikasini kurmadan internete cikartmiyordu, oyle cilgin isler yapilmadigi surece sikinti olmaz. şunun teknik ayrıntısını biliyor musun nasıl yapıyorlarmış sentifikasız nete çıkarmamayı. ulkenin çıkış noktasına websense kurmuşlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2018 Ben sorunsuz bağlanıyorum iphone umdan, Türkmenistan'da da Andorid e aynı VPN ayarlarını yaptık bağlanaımyoruz. Fikir var mı ? Edit: Digital Oceanile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2018 Vay... demek bilen 3 maymunu oynicaksa yesinler community ayagini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar