flood83 Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 120 gb harddısk alıcam yrn fakat serial atamı yoksa normalmi alsam karar veremedim fazla bir fiyat farkı yok anakartta sata yı destekliyor Epx 8RDA3+ amd anakart sata da ısı problem oluyor ve gurultulu calısıyor gibi seyler duydum dogrumudur ? tavsıyeleriniz için simdiden saolun ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 Ses konusu doğrudur. Eğer geceleri odanda açık bırakıyorsan makinanı ve benim kadar rahat uyuyamıyorsan ata üzerine yoğunlaş derim.[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 sata'yı seagate almazsan ses sorunun olmaz. western digital ve samsung öneririm.kesinlikle sata almalısın ayrıca. SATA [Bu mesaj Fistan tarafından 14 Şubat 2005 01:14 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 SATA.[signature][hline]A.K.T.I.F: Android Keen on Terran Infiltration and Fighting T.A.B.L.E.T: Transforming Artificial Being Limited to Exploration and Troubleshooting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 S-ATA kesinlikle. Samsung alırsan ses sorunu olmaz ayrıca testlerde Samsung birinci. Bende 80 samsung sata var , varmı yokmu bilmiyorum çünkü ses yok :) ısı problemi doğru 15 milyona fan taktır harddiske.. bende fan var 20 derece ama arkadaşta fan yok 43 derece fark bu yani[signature][hline] Awake... for all is dying, even the dead We are our Past failing to come back All of us visionaires.. ..with a rope around our neck... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 sata yı bilmiyorum ama ata da samsung gerçekten çok iyi. özellikle ses konusunda ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 valla ben haziran'da alırken seagate her türlü testte önündeydi samsung'un, 120gb sata seagate var, hem sessiz hem performansı gayet iyi. ata'yı aklının ucundan bile geçirme bu vakitten sonra..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OffChu Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 SATA almayacaksan o anakartı niye aldınki zaten. :)[signature][hline]pff Kritiğiniz bol olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 said: Sam, 14 Şubat 2005 02:05 tarihinde demiş ki: valla ben haziran'da alırken seagate her türlü testte önündeydi samsung'un, 120gb sata seagate var, hem sessiz hem performansı gayet iyi. ata'yı aklının ucundan bile geçirme bu vakitten sonra.. haziranda ben 80gb seagate bi sata aldım cayır cuyur çalışıyor fitil oldum.ama testlerde öndeydi dogru sölüyosun.ona kandımda aldım.bilmiyorum belki 120gb lar sessizdir. şu an samsung daha iyi.yazın sonlarında yeni bi sistem geliştirdiler tam ayrıntılı bilgim yok tek plakmı öyle bişey sallamiyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ishinotsuyoihito Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Selamlar arkadaşlar, IDE veya SATA: Arada başarım bakımından ciddi bir fark yok açıkçası. Önemli olan önbellek boyutu. Derseniz ki "RAID yapacağım, benim için önemli", o zaman SATA almanız daha mantıklı; çünkü anakartlar üzerinde gördüğüm her SATA denetçisi RAID 0 veya 1 seviyelerini destekliyor. Diskler arasındaki farklara gelince Seagate plaka başına sığa lideri olduğu için daha az oynar parça içeriyor. Samsung ise milimetrik de olsa daha hızlı veri transferi yapan diskler üretiyor. Bence 1/30 gibi bir başarım farkını kimse anlamaz. Diyorsanız ki ben hâlâ mesane kuvvetleri ölçeceğim; o zaman söyleyeyim, Seagate diskler daha düşük erişim sürelerine sahipler Samsung'lara göre (Samsung'lar 10 ms üstüne çıkma eğilimi gösterirken Seagate'ler 9 ms altına inme eğiliminde) Vicdan tatminini kenara bırakır da dişe dokunur bir konudan bahsetmek istersek garanti sürelerini karşılaştırın derim. En azından verdiğiniz satın alma kararı bir işe yarar. Bana bilmem kaç ay önce gelen haberler Seagate'in garanti sürelerini beş yıla çıkardığı yönündeydi. Bu konu hâlen geçerliyse diğer markalarla karşılaştırın. Görüşmek üzere, esen kalın.[signature][hline]Berkin Bozdoğan The DCI - Gatherer - Comrehensive Rules Banned/Restricted - The Oracle - Tournament Rules Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 çok güzel bilgiler vermişsin ellerine sağlık ve teşekkürler. ama şey düşünüyorum ben gece yattıgımda uyutmuyor beni bu seagate 38 yıl garantisi olsa ne yazar.neden ses yapıyor bu bukadar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ishinotsuyoihito Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Tekrar selamlar, said: Fistan, 14 Şubat 2005 02:31 tarihinde demiş ki: bilmiyorum belki 120gb lar sessizdir. Size bu konuda bir kopya vereyim. Bilmiyorum detaylı olarak veri kağıdı inceleyeniniz var mı; ama dikkat ederseniz diskler piyasaya belirli seriler şeklinde çıkıyor. Özellikle Seagate'in seri isimleri ve model numaraları çok sistematik. Diğer üreticilerin de bu konuda onlardan geri kalır yanı yok ya, neyse. Model numaraları benzeyen diskler birbirlerinin karakteristiklerini gösterirler. Örneğin, atıyorum, x markasının AAAADDDDyyy serisindeki disklerin özellikleri ve tasarımları tamamen aynıdır; ama aralarındaki farklar modellere göre şunlardır: - IDE veya SATA - Tek Plaka, çift plaka - Plaka sayısına bağlı olarak 1,2 veya 3 kafa - 2 MB veya 8 MB önbellek Bunu göz önünde bulundurursanız bir serideki diski gördükten ve kullandıktan sonra diğer disklerin de göstereceği tepkileri az çok kestirebilirsiniz (iç aktarım hızları, erişim süreleri, akustik sorunlar ve benzeri) Görüşmek üzere, esen kalın..[signature][hline]Berkin Bozdoğan The DCI - Gatherer - Comrehensive Rules Banned/Restricted - The Oracle - Tournament Rules Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ishinotsuyoihito Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Selamlar yine, yeniden, said: Fistan, 14 Şubat 2005 02:54 tarihinde demiş ki:(...)neden ses yapıyor bu bukadar? Eğer diskin eskiyse bu normal. Yıllandıkça (2-3 yıl örneğin) artık seslenmeye başlıyorlar. Eğer yeniyse de yapacak çok bir şey yok; her markanın her modelinde bu durum değişiyor. Diğer taraftan, bu konuda en doğrusu üreticinin kafasını yemektir. Bazı diskler ve BIOS'lar sessiz sabit disk kipleri öneriyorlar bir miktar başarım karşılığında. hangileri ve hangi modeller bilemiyorum; fakat bir başlangıç disketi/CD'si ile diski bu konuma getirebiliyorsunuz. O zaman susuyor. Bir de benim çok eski bir anakartımda bu özellik vardı; Silent Mode'a getirdiğinizde gerçekten artık sesini duyamıyordunuz. Eh bir miktar da yavaşlıyordu; ama pek gözle görülür bir etkisi de yoktu. Kolay gelsin, sesli sabit diskle uğraşmak zor vallahi. Esen kalın.[signature][hline]Berkin Bozdoğan The DCI - Gatherer - Comrehensive Rules Banned/Restricted - The Oracle - Tournament Rules Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 teşekkürler yeniden. :) harddiskim seagate barracuda 8mb cache 7200rpm sata 80gb. geçen haziranda almıştım.mayıs sonu hatta. bence seagate de var bişi.taş kafalıyım ben bidaha seagate almam :) nitekim samsung oldım ocak 15 de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ishinotsuyoihito Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Rica ederim, yalnız Seagate'in o özelliklere sahip olabilecek iki veya üç serisi var. 7200.7 sanırım seninki. Bir bakarsan etkiketine (mümkünse) bu bilgiyi herkes almış olur. Esen kal,[signature][hline]Berkin Bozdoğan The DCI - Gatherer - Comrehensive Rules Banned/Restricted - The Oracle - Tournament Rules Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fab Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 western digital da gayet iyidir. öneririm. hatta bende alıcam sata bi tane.[signature][hline]mesela beş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 said: Ishinotsuyoihito, 14 Şubat 2005 02:50 Diyorsanız ki ben hâlâ mesane kuvvetleri ölçeceğimaahaha abi roman yazar gibi hardware yazısı yazıosun :tup: :lol: [signature][hline]"Zz.. Me busy, go away!" Arcane, Lazy Peon [Bu mesaj arcane tarafından 14 Şubat 2005 08:47 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Ishinotsu nun yazıyı okuyunca aydınlandım valla :P[signature][hline]I have grown older, you have grown colder, And nothing is very much fun, any more. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Albert Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 said: Fistan, 14 Şubat 2005 01:13 tarihinde demiş ki: sata'yı seagate almazsan ses sorunun olmaz. western digital ve samsung öneririm.kesinlikle sata almalısın ayrıca. SATA [Bu mesaj Fistan tarafından 14 Şubat 2005 01:14 tarihinde değiştirilmiştir] fistan daha onceki onerilerine uydum ve samsung sata aldim suan icin memnunum :)[signature][hline]Bahtiyar, 10.07.1997 a.k.a Vikont De'valmont Gel gor beni, gor icerde, bak ne haldeyim! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Albert Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 said: Fistan, 14 Şubat 2005 02:54 tarihinde demiş ki: çok güzel bilgiler vermişsin ellerine sağlık ve teşekkürler. ama şey düşünüyorum ben gece yattıgımda uyutmuyor beni bu seagate 38 yıl garantisi olsa ne yazar.neden ses yapıyor bu bukadar? katiliyorum, yasasin samsung dfg.[signature][hline]Bahtiyar, 10.07.1997 a.k.a Vikont De'valmont Gel gor beni, gor icerde, bak ne haldeyim! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar