pontipati Mesaj tarihi: Mart 25, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2018 Selam, şiir okumaya başlamak istiyorum. Cemal Süreya nın bir kitabını aldım başlangıç olarak. Kim ne tarz yazar bilmiyorum mesela, bunları öğrenmek sonra okumak istiyorum. Nasıl başlamalı =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Mart 25, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2018 karalama defterine taşıdım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marl0_on Mesaj tarihi: Mart 26, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2018 Şiiri en iyi magaziniyle birlikte içselleştirebiliyorsun. Denk geldikçe, aklına geldikçe değişik kişilerden oku, sonra beğendiğin bir tanesine odaklan, o kişinin hayatına, yaptıklarına, şiiriyle alakasına baka baka, ilgili kitapları okuyarak, belgeselleri izleyerek genişletirsin zaten. Şiiri anladığı kadar seviyor insan yoksa bu ne saçmalamış diyor geçiyorsun. Türkiyeli olması gerekmiyorsa Rimbaud yu öneririm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 26, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2018 eskilerden başlıyacan. Modern türk şiirinden tek tük başarılı isim var gerisi çöp. Benim favorilerim Nabi ve Seyh Galib Özellikle Seyh Galib'in Kasideleri muazzamdır. İnce bir zevktir şiir. Yokmuş bir aha ey gül- i rana tahammülün Bağrın ne yaktın ateş- hasretle bülbülün Yek-rengdir zeban-ı hakikatte hüsn ü aşk Bang-i hezar şu'lesidir ateş-i gülün Duzah-nişin-i ateş-i fakr olduğun kalur Ey ahiret-harab tehidir tevekülün Tekrarlarla şüpheleri daniş anlama Gel arif ol ki ma'rifet olsun tecahülün Merdanelik asaleti meydanda bellidir Hayber günü babasını kim sordu Düldül'ün Galib maarifin de sefası değer veli Canan vasfıdır hele aslı tegazzülün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lyv Mesaj tarihi: Nisan 18, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2018 Dörtnala gelip Uzak Asya'dan Akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket, bizim. Bilekler kan içinde, dişler kenetli, ayaklar çıplak ve ipek bir halıya benziyen toprak, bu cehennem, bu cennet bizim. Kapansın el kapıları, bir daha açılmasın, yok edin insanın insana kulluğunu, bu dâvet bizim.... Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine, bu hasret bizim... Nâzım HİKMET Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Nisan 18, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2018 Ahmed Arif, Hasan Hüseyin, Enver Gökçe, Arif Damar, elbette Nazım. Bana göre belli bir ekol olarak yazdım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Nisan 18, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2018 "j. mcdaniel" said: In an effort to get people to look into each other’s eyes more, and also to appease the mutes, the government has decided to allot each person exactly one hundred and sixty-seven words, per day. When the phone rings, I put it to my ear without saying hello. In the restaurant I point at chicken noodle soup. I am adjusting well to the new way. Late at night, I call my long distance lover, proudly say I only used fifty-nine today. I saved the rest for you. When she doesn’t respond, I know she’s used up all her words, so I slowly whisper I love you thirty-two and a third times. After that, we just sit on the line and listen to each other breathe. hayirli forumlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2018 pontipati said: Selam, şiir okumaya başlamak istiyorum. Cemal Süreya nın bir kitabını aldım başlangıç olarak. Kim ne tarz yazar bilmiyorum mesela, bunları öğrenmek sonra okumak istiyorum. Nasıl başlamalı =) hikâyesini bilirsen denildiği gibi şiir bi' başka güzel. ahmed arif'in hikâyesi çok güzel, sonrasında şiirlerini okuduğunda içselleştirmek daha kolay oluyor. oruç aruoba, özdemir asaf, yeni nesilden sinem sal, birhan keskin. isim çok :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2018 yeni nesli sallayın ya iş yok nefi'den çok çok sevdiğim bi kaside paylaşayım Ecel Mihriban Olur Gamzen ne dem ki tiğ çekip hûn-feşân olur Uşşâk-ı dil-figâra ecel mihribân olur Çeşmin o Kahraman-ı gazab-nâkdir senin Kim hışmı zâil olsa dahi bî-emân olur Kim gördü böyle Hindû-yı mest-i kemin-küşâ Kim bir hadengi âfet-i can-ı cihan olur Müjgânlarınla seyreden ol ebruvanı der Birden bu denlü tir nice der-kemân olur Bir şiirde bu kadar teknik bu kadar duygu bu kadar incelik olması hakikaten çok çok büyük bir deha'nın işidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lyv Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2018 Vara vara vardım ol kara taşa Hasret ettin beni kavim kardaşa Sebep ne gözden akan kanlı yaşa Bir ayrılık bir yoksulluk bir ölüm Nice sultanları tahttan indirdi Nicesinin gül benzini soldurdu Nicelerin gelmez yola gönderdi Bir ayrılık bir yoksulluk bir ölüm Karacoğlan der ki kondum göçülmez Acıdır ecel şerbeti içilmez Üç derdim var birbirinden seçilmez Bir ayrılık bir yoksulluk bir ölüm Karacaoğlan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar