Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Linux'ta Oyun Çalıştırmak - Cedega 4.2

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
selamlar..
ben de iki kez deneyip pes ettikten sonra artık (umarım) linux'a kesin geçiş yapıyorum. linux'a daha önceki seferlerde devam etmemiş olmamınen büyük nedeni de oyunlar..

bugün linux'un directx/direct3d destekleyen windows emulatorü olan cedega'nın (eskiden WineX'ti ismi değişti) 4.2 versyonu çıktı. bu versyonun da WoW, SWG, CoH, HL2, HL2DM gibi benim ilgilendiğim ve popüler olan birsürü oyuna daha full desteği var. ama download etmek için siteye (www.transgaming.com) subscribe etmek gerekiyor. eğer sadece download etmek içinse, kesin başka sitelerden bulurum diye düşündüm ama ilginç bi şekilde tek bi sitede bile bulamadım..

eğer bu işlerle ilgilenmiş olan varsa ve bana bu konuda yardımcı olabilirlerse sevinirim. (karşılaşabileceğim sorunlar, zorluklar falan dahil) 5$lık üyelik fiyatı fazla bir şey değil, ama eğer bir yerden bedavasını bulabilirsem satın almaya pek gerek yok gibi.

şimdiden teşekkürler
  • 2 ay sonra ...
  • 1 yıl sonra ...
Mesaj tarihi:
ben de bunu yeni buldum, 5.1 i çıkmış; civilization iv, fifa 06, need for speed: most wanted, battlefield 2 vb. bir çok oyunu daha eklemişler. linux kullanan çoğu kişi biliyordur, xp ye alternatif arayanlar için. denemedim, performası hakkında bir bilgim yok henüz.
  • 1 yıl sonra ...
Mesaj tarihi:
Ordan kaybediyo program zaten. Linux'un mantığına aykırı. Bedava diye linux kullanıyoruz, oyun oynamak için bi de para mı vericez?

[ Mesaj 15 March 2007, Thursday - 01:31 tarihinde, Kojiroh tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
@Kojiroh oyunlarin orjinal paketlerine para vermek zorunda kalsan bu problem olmazdi =)

Fakat öyle veya böyle linux'a gecmek icin cok erken bir cok eksiklik var bana göre, sonucta sadece hobby olarak kullaniyorum bilgisayari

Bill amcamizim kesesine bereket
Mesaj tarihi:
Demek istediğini pek anlamadım. Orjinal oyun almaktan bahsediyosan, o konuya hiç girmeyelim çıkamayız. Sadece biçok oyunumun orjinal olduunu bil.

Anlatmak istediim de oydu aslında. "Oyuna zaten para verdik, bi de gidip oynayabilmek için mi vericez?" yani :P
Mesaj tarihi:
WoW kurdum gecen gun ubuntu'ma, cedega'ya gerek olmadan direk wine ile calisiyo.
goruntu kartim radeon 9600xt, ne yazik ki radeon'larin linux driver'lari hala cok zayif. bina icinde fps dusuk grafik ayarlarinda iyi ama disari cikinca dagiliyor oyun.

cok saglam bi ati veya nvidia'niz yoksa hic girismeyin bence linuxta oyun islerine.
  • Yeni Oluştur...