mayfer Mesaj tarihi: Aralık 8, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2004 selamlar.. ben de iki kez deneyip pes ettikten sonra artık (umarım) linux'a kesin geçiş yapıyorum. linux'a daha önceki seferlerde devam etmemiş olmamınen büyük nedeni de oyunlar.. bugün linux'un directx/direct3d destekleyen windows emulatorü olan cedega'nın (eskiden WineX'ti ismi değişti) 4.2 versyonu çıktı. bu versyonun da WoW, SWG, CoH, HL2, HL2DM gibi benim ilgilendiğim ve popüler olan birsürü oyuna daha full desteği var. ama download etmek için siteye (www.transgaming.com) subscribe etmek gerekiyor. eğer sadece download etmek içinse, kesin başka sitelerden bulurum diye düşündüm ama ilginç bi şekilde tek bi sitede bile bulamadım.. eğer bu işlerle ilgilenmiş olan varsa ve bana bu konuda yardımcı olabilirlerse sevinirim. (karşılaşabileceğim sorunlar, zorluklar falan dahil) 5$lık üyelik fiyatı fazla bir şey değil, ama eğer bir yerden bedavasını bulabilirsem satın almaya pek gerek yok gibi. şimdiden teşekkürler
OffChu Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 p2p lerden bulabilirsin.[signature][hline]pff Kritiğiniz bol olsun
odchu Mesaj tarihi: Şubat 18, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2006 ben de bunu yeni buldum, 5.1 i çıkmış; civilization iv, fifa 06, need for speed: most wanted, battlefield 2 vb. bir çok oyunu daha eklemişler. linux kullanan çoğu kişi biliyordur, xp ye alternatif arayanlar için. denemedim, performası hakkında bir bilgim yok henüz.
matama Mesaj tarihi: Şubat 19, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2006 linux te bu oyun olmaz bosuna ugrasmayin. asmis hizli bir makinaniz olsa bile problem cikartiyo. Ancak ve ancak opengl temellilerde sansiniz yaver gidebilir.
SadGamer Mesaj tarihi: Şubat 19, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2006 linux'a geçince oyunda hızlanma/yavaşlama oluyor mu(0 windows ile 0 linux arasında)
taz Mesaj tarihi: Şubat 19, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2006 opengl yoksa performans daha düşük olacaktır. ya valla windows varken linux kullanmak pek akıl karı gelmiyor bana.
Rahan Mesaj tarihi: Şubat 19, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2006 vay vaay destekledikleri oyunlar süfer. baya sıkı bi programmış
Anason Mesaj tarihi: Şubat 20, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2006 bende 5.1 versiyonu var. .deb, .rpm ve source halinde, istersen bi yere upload edebilirim gecici sureligine
wanderer Mesaj tarihi: Şubat 21, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2006 ben 4 versiyonunu denemistim, cok zorla calistiriyor oyunlari, performans da kotu. zaten linux altinda oyun cok gereksiz kanimca. oyle yapacaginiza dual boot kullanin.
Apache Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 bende arıyorum bu programı ama ücretli.
Kojiroh Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Ordan kaybediyo program zaten. Linux'un mantığına aykırı. Bedava diye linux kullanıyoruz, oyun oynamak için bi de para mı vericez? [ Mesaj 15 March 2007, Thursday - 01:31 tarihinde, Kojiroh tarafından güncellenmiştir ]
ultrAslan Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 @Kojiroh oyunlarin orjinal paketlerine para vermek zorunda kalsan bu problem olmazdi =) Fakat öyle veya böyle linux'a gecmek icin cok erken bir cok eksiklik var bana göre, sonucta sadece hobby olarak kullaniyorum bilgisayari Bill amcamizim kesesine bereket
Kojiroh Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Demek istediğini pek anlamadım. Orjinal oyun almaktan bahsediyosan, o konuya hiç girmeyelim çıkamayız. Sadece biçok oyunumun orjinal olduunu bil. Anlatmak istediim de oydu aslında. "Oyuna zaten para verdik, bi de gidip oynayabilmek için mi vericez?" yani :P
mayfer Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 WoW kurdum gecen gun ubuntu'ma, cedega'ya gerek olmadan direk wine ile calisiyo. goruntu kartim radeon 9600xt, ne yazik ki radeon'larin linux driver'lari hala cok zayif. bina icinde fps dusuk grafik ayarlarinda iyi ama disari cikinca dagiliyor oyun. cok saglam bi ati veya nvidia'niz yoksa hic girismeyin bence linuxta oyun islerine.
Mirage Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 WINE da destekliyor bunları galiba, hem de open source. World of Warcraft'ın opengl desteği var bu arada, kısayolun sonuna -opengl yazmanız lazım.
mayfer Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 opengl ile calistirdim zaten. gene de pek basarili olmadi. neyse kirk yilda bi aciveririz artik windoz.
Öne çıkan mesajlar