Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Collateral - Rehin


ghaldszar

Öne çıkan mesajlar



Yönetmen : Michael Mann
Oyuncular : Tom Cruise, Jamie Foxx, Jada Pinkett Smith, Mark Ruffalo, Peter Berg, Bruce McGill, Irma P. Hall
Senaryo : Stuart Beattie
Yapım : 2004 ABD yapımı, 120 dk.
Gösterim Tarihi : 15 Ekim 2004, (UIP Türkiye)
IMDB Puanı: 7,8
Web Sitesi : http://www.collateral-themovie.com/home.php

Konusu:
12 yıldan beri taksi sürücülüğü yapan Max´in sıradan,monoton , tekdüze bir günlük yaşamı vardır. Her günü bir öncekinin üç aşağı beş yukarı benzeridir. Arabasının arka koltuğunda oturan müşterileri her an değişir. Dikiz aynasından öylesine baktığı bu yüzleri daha taksiden indikleri anda unutur gider.

Bir gece arabasına Vincent adlı bir kiralık katilin binmesiyle 10 saat sürecek bir ölüm kalım maratonunun startı verilir. Bölgedeki uyuşturucu trafiğini yöneten kartelin adamları, federal büyük jüri tarafından sorguya alınmak üzere olduklarını öğrenmişlerdir. Bu yüzden kendilerini cezaevine attıracak tanıkların belirlenip öldürülmesi için büyük bir operasyon başlatırlar. Oyunun son perdesi bu gece oynanacak, kiralık katil Vincent´ın Los Angeles´a gelmesiyle birlikte beş tanık teker teker öldürülecektir.

Tanıkları öldürme operasyonunu başlatan kiralık katil Vincent, ilk iş olarak Max´i taksisiyle beraber rehin alır. Tek suçu yanlış zamanda yanlış yerde bulunmak olan Max, o andan itibaren bu ölüm operasyonunun her an harcanabilecek parçası haline gelir. Vincent hedefteki kurbanlarına ulaşmak için taksisini belirli yönlere sürmesini ister. Onları durdurabilmek için Los Angeles Polis Departmanı ile FBI ajanlarının yoğun takibi sürerken Max ile Vincent´in kaderleri birbirlerine bağlanacaktır.



Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 ay sonra ...
said:
tyler_gs, 11 Şubat 2005 18:49 tarihinde demiş ki:
[spo1=spoiler]ilk defa bu kdar kotu bir film izledim konu senaryo film sonu en ufak guzelligi yok cok kotu idi.

rastlantılar bu kadarda olmaz dedirtecek kadar sacmadır.
tom oldurecegi kadının indigi taksiye binio ki taksicimiz ilerde bu kadının hayatını kurtarmak icin kendini riske atacak kadar cok sevio onu.

LA de baska hastanenin morgu yokmus gibi dava hakkında bilgili ve yen,i islere de bakan polisle aynı asansore biniolar morg binanın 5. katında.

4. oldurecegi adamı kurtarmaya giden fbi ile adamın zaten ufak bir ordu olan adamları arasında catısma cıkıo ve catısmenın neden cıktıgı belli deil.bu sırada rastlantısal oalrak onemli bi adam bacagından vuruluo.

filmin bir yerinde arabanın onunden bir kurt gecio.

koskoca bina her tarafı yere kadar cam suikastci kadının yanına kadar gidio onu gectim baska cephesinde buro yokmus gibi aynı vephede hem kutuphane var hem kadnın burosu ve sansta bu ki taksi ci adamımız bu cephenin onunden iceriyi gorup cep telefonundan yardım edebilio. ha tabi baska bi sanssızlıkta bu ki cep telefonu sarj sorunu yasıo eheh.

afedersiniz bazı zamanlarda gulmeden ayzamıorum aklıma geldikce. adam saglam bi baltayka saglam bi elektrik trafosunu- sigortasını parcalıo ve tek kat ısıgı kesiilio asansorler calısmaya devam edio ve bu ısık kesintisi tomun ne isine yarıo belli deil.

sıp die hangi metroya bindiklerini anlıo fakat hic anlamıs gibi bakmıo ve sonu da ayrı bir fiasko adamlar birbirlerine ates edio bizim saf katilimiz zaten kimin ates edip etmeyeceini anlayamadıgı gibi bir de kursunlara hedef oldugu halde rakibine bir sıyrık bile atamıo bunalrda hos sahneler tabi.

ve son bu bana ii ders oldu her zaman bir film de bisey olacagını hic bir filminde cok kotu olmadıgını umar ve etrafımla paylasırdım gordum gecirdim artık tecrubeliyim. iyiki seyretmisim.[/spo]
[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...