bLackcha0s Mesaj tarihi: Haziran 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2003 Şiddetle tavsiye ediyorum bu oyunu. Ben kolay kolay rts beğenmeyen ve fazla oynamayan biriyim.Şu ana kadar oyunda tek kusur bana göre bazen oyunun çok karışması mesela bir savaşta şehir bir düşüyor sonra tekrar siz alıyorsunuz sınırlar zırt oraya çekiliyor zort buraya geliyor.Bi ton yazı çıkıyor.Ama bunları kapatabiliyorsunuz. Oyun inanılmaz zevkli şiddetle tavsiye ediyorum. Medieval Total War , Civilations, Age of empires, empire earth ı karıştırın mikserle bide aoe grafiklerinden bir tutam serpin Alın size Rise of Nations Oyunda en çok hoşuma giden Conquerer World Map. Medieval gibi stratejik map de ilerliyorsunuz.Daha sonra alıcağınız yerde savaşıyorsunuz veya savunma yapıyorsunuz. Size bonuslar geliyor.O bonusları kullanma imkanı veriliyor.Birazda iskambil gibi oluyor oyun. İnanılmaz bir oyun. 5 saatir kalkamadım başından en sonunda yeter çektim. Gözümden kaçmayan nokta ise mesela bir adam var gezgin onu explorer yapıyorsunuz adam başlıyor gezmeye durunca kısa bi süre sonra yere eğiliyor haritasını açıyor kafasıyla oraya buraya bakıyor. Mesela köylü durunca yere yatıyor oturuyor diğer köylüyle konuşuyor. Köylüleri yapınca boşboş durmuyorlar zaman süresine göre nerde boşluk varsa orayı dolduruyor. Ayrıca empire earth gibi robot yaptığınız bir çağda oduna ihtiyacınız olmuyor. Mesela uçak için aliminyum silah içinse uranyum gerekiyor.Bunlar ana madenler değil sadece haritada şansa bulunan madenler. Ünilerde hocalar ders veriyor bilgi aktarımı yapıyorlar. Bunlar detaylar. Eğer fazla bilgi almak istiyorsanız trgamer da inceleme var yada level da var okuyun. Ama en iyisimi siz bir Rise of Nations alın. Para vermediler bana gerçekten müthiş :)[hline]bla bla bla ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Haziran 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2003 RON ile ilgili X topicten sadece biri[hline]arcane, 07 June 2003 02:32 tarihinde bilin bakalım ne demiş. bilemezsiniz tabii. siz kimsiniz lan arcanenin ne dediğini bileceksiniz. adamın 10000 mesajı var. hangi biri nereden bileceksiniz.... bilemezsiniz tabii. he adam olun. :p: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Haziran 10, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2003 gerilerde kalmış ... ben anlattım o kadar hafiften yazarlığa soyundum şurde level oyun yazarı moduna girmişim illa bozucaksınız.[hline]bla bla bla ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Haziran 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2003 ayrıcanada ron geyet kötü bir oyun[hline]MAN WHO WALKS ALONE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Haziran 10, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2003 Haddddiiii lennnnnnn :) kabul etmiyorum. Almayanı dövüyorlar be. süper oyun süper grafikler biraz daha güzel olabilirdi.[hline]bla bla bla ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Haziran 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2003 ron süper oyun[hline]arcane, 07 June 2003 02:32 tarihinde bilin bakalım ne demiş. bilemezsiniz tabii. siz kimsiniz lan arcanenin ne dediğini bileceksiniz. adamın 10000 mesajı var. hangi biri nereden bileceksiniz.... bilemezsiniz tabii. he adam olun. :p: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Haziran 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2003 grafikler daha güzel olamazdı bence ?[hline][i]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xasf Mesaj tarihi: Haziran 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2003 Grafikleri RTS türünün gördüğü en iyisi değil, ama bu süper bi oyun olduğunu değiştirmez tabe ..[hline]"Only then They shall return, for That is Not Dead, which can Eternal Lie, yet with Strange Aeons, Even Death may Die.." Arab, Abdul Alhazred; Necronomicon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Haziran 10, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2003 Türklerle avrupanın yarısını aldım sayılır. Mantığıda çözdüm yavaş yavaş savaşların zorluk seviyesini yükseltiyorum. Oyunu yalayıp yutucam yakında artık multi çeviririz.[hline]bla bla bla ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diablo Mesaj tarihi: Haziran 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2003 tam olarak nası oyun bole kagıt uzerinde falanmı yoksa gene işçiler ev yap stable yap falan o turmu[hline]Façiku Afikiki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Haziran 10, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2003 Mesela bi learn to play var Skirmish gibi fakat bunda aoe gibi oynuyorsun. Conquer World Map var. Ondada dünya haritası üzerinde medieval gibi ilerliyorsun. Bonuslar flm var bi sürü şey var.Savaş veya savunma veya yer kapma gibi bir senaryo oluyor. Ona göre oynuyorsun. Savunmada belli bir süre savunuyorsun. Savaşta ise aoe gibi 1:30 saate haritanın %70 ni almaya çalışıyorsun.Şehirler kuruyorsun gelişiyoırsun stable flm kuruyorsun. Oyun şöyle oynanıyor. Mesel bir şehrin oluyor Ankara diye sonra library kuruyorsun çağ atlamana yarıyor üni kuruyorsun bilgi aktarımı yapıyor bilgi kaynağı veriyor stable baracks ve siege ıvırtısı eleman üretiyor. Sonra madenin yanına mine kuruyorsun metal topluyorsun odun kampı kuruyorsun odun topluyorsun Market kurup şehirler arası kervan kuruyorsun. Bu şehir dolunca sınırını genişletmek istiyorsan sınır ucuna bir şehir daha kuruyorsun buda Konya oluyor. bunuda aynı şekilde geliştiriyorsun ve bu sefer kaynak gelimi hızlanmaya başlıyor 3-5 derken hayvansi bi büyüklüğe kavuşuorsun. Ama Conquer world map te isteddiğin kadar çağ atlamıyorsun dünya ya göre hareket ediyorsun. Learnt to play de mesela modern çağa gelip nükleer silah yapma imkanın oluyor.Ama bunun için ana madenler yerine özel madenler gerekiyor. Uranyum alimunyum flm bunlarda şansa mapte bulunuyor.[hline]bla bla bla ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Haziran 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2003 said: blackchaos, 11 June 2003 01:07 tarihinde demiş ki: Learnt to play de mesela modern çağa gelip nükleer silah yapma imkanın oluyor.Ama bunun için ana madenler yerine özel madenler gerekiyor. Uranyum alimunyum flm bunlarda şansa mapte bulunuyor Eminsin dimi RON oynadığına... oyunda toplam 6 tane resource var Food, Timber, Wealth, Metal, Oil, Knowledge. Senin dediklerin Rare Resources yani haritada bulunan ve marketten yapacağın merchantları gönderip üzerilerine yapı kurup sana bonus resource ve bir özellik (örneğin tavuskuşlarını alırsan %10 population limit veya uranium nükleer silahları daha ucuza yapma gibi) kazandırıyor. Yani uçak yapmak için Uranium veya aleminyuma ihtiyacın yok. dikkatli oynayalım lütfen ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Haziran 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2003 neyle karşılaştırdığınıza bakar wc3,C&C generals la karşılaştırdığınızda ron tabiki bir baş yapıt ama hala aoe seviyesinde bir stratejik zenginlik piyasadaki hiçbir oyunda yok ron da bir noktadan sonra siz değil rr savaşıyor normalde zaman geçtikçe zorlaşması gereken oyun git gide kolaylaşıyor rr bonusları sayesinde gathering yapmadan bitirdiğim bölümler var[hline]MAN WHO WALKS ALONE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Haziran 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2003 aoe den çok daha fazla stratejik zenginlik var aksini iddia etmek önyargıdır.[hline]Glance into the blackness hidden beneath your surface And enjoy the suffering, sanity drained in disrespect With such bedevilled faith in good, subsequently trusting evil Next step for mankind will be the last seasons in sin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Haziran 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2003 said: Sly-One, 11 June 2003 00:24 tarihinde demiş ki: grafikler daha güzel olamazdı bence ?[hline]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar olurdu, ancak multiplayer oynayabilmek için gidip pahalı pahalı şeyler alman gerekirdi. ayrıca w3 veya generals ile yarışamayacağından anlamı olmazdı bence.[hline][i]Glance into the blackness hidden beneath your surface And enjoy the suffering, sanity drained in disrespect With such bedevilled faith in good, subsequently trusting evil Next step for mankind will be the last seasons in sin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Haziran 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2003 kesinlikle oyun AoK den daha stratejik orası tartışılmaz bile... ancak multiplayer oyunların modern age e ulaşmadan biteceğinini düşünürsek ve genelde pop limit 100 oynandığı düşünürsek Collosus denen hastalık derecesinde güçlü wonder oyunun tüm zevkini kaçırmış bence. Tüm 1vs1 oyunlarda neredeyse collosusu yapan oyunu kazanır hale geldi. Hiç bir strateji oyununda bu denli büyük fark yaratan bir şey olmamıştı. %70 oyuncunun ilk stratejisi en çabuk collosusu nasıl yaparım kalan %30u da en çabuk collosusu nasıl yıkarım şeklinde artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Haziran 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2003 Empire Earth kadar iğrenç 2. bir oyun bilmiyorum şahsen.[hline]R4 Assasin Alex'i Elensar Cold as Corpse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Haziran 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2003 spy, general ve karma üniteler kullanıp saldıracağın şehre sağlam girebilirsen sittin tane bilgisayar gelse çıkartamaz seni o şehirden. Tabi ki barracks ve factory full basılı bir şekilde o şehre waypoint lenmiş olmalı. Birde çağına göre şehrin tepesinde 3-4 fighter da dolaştırırsan süper olur. Spy ve commandoları mutlaka kullan. Bir de bol bol infantry yap hem anti-tank hemde heavy machine gunner lardan. Şehri ele geçirince iki villager çıkart ve şehri tamir ettir birde şehri yakınlarına barracks kur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Haziran 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2003 birde capital victory lerde 2X10 luk stealth bomber nükleerlerden daha etkili bir silah bence. Önce ordunun yolundaki fort ve towerları indir sonra başkenti bombala... ve hazırladığın orduyu ne varsa direk direk başkente bas. Yolda durup oyalanma şehrin oraya kadar en fazla 3/1 ini kaybedersin zaten şehre geldiğinde stealth bomberlar çoktan şehir capture with infantry moduna sokmuştur. tabi bu dediklerimi sadece AI ya karşı yap eğer 20 tane stealth bomberı iyi bir oyuncuya karşı gönderirsen muhtemelen 2 si ancak geri döner Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Haziran 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2003 ne nuke u stealth i oyuncular iyiyse sürmüo oyun o kadar[hline]-Master Yoda, I'm ready -Much you have learned Urza, but a lamer still you are not -But Master, I've completed the trials -One more obstacle to overcome and a lamer will you be... get lame you must Padawan UrZa, 22 October 2002 17:30 tarihinde demiş ki: bende de 1024 ram war:) Lamer Master 2 : Lamer Outcast Coming Soon... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Haziran 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2003 oyuncular iyi ise oyun o kadar sürüyo ama oyuncu iyi ise haklısın sürmüyo ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Haziran 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2003 gelen orduyu önüne başka bir ordu koymadan durdurma yada yavaşlatma şansın yok o yüzden olay gene en çok adam basana gelmiş ve ordu hakimiyeti kesinlikle yetersiz taktik manevra yapmak neredeyse imkansız (tabii ki wc3 kadar değil ama genede basabildiğin kadar adam bas mantığı hakim) bide bonuslar gereğinden fazla etkili haritada 20% auto plant veya archery bonus u aldıktan sonra oyun zaten bitiyor[hline]MAN WHO WALKS ALONE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2003 ulan cd yi aldım okumuyo cd rom cd yi...NEyse yarın artık halledicem.[hline]Every girl that I f*ck tried to make me satisfied. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
s3ns3i Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 Benzer bir sorun bende de var. Oyunu yuklemeyi basardim ama oynamak kismet olmadi. Sirket logolarini izledikten sonra birden ekran karariyor oyuna girmiyor. Acaba bu tur bir sorunla karsilasan birileri daha var mi? Sorunun ekran kartimdan mi yoksa cddenmi kaynaklandigini anlamis degilim. Su anda 16mb lik GeForce 2 Go lu bir laptop kullaniyorum, bu konfigrasyonda oyunu calistirip oynamis olan birileri var mi? Tesekkurler, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Udinen Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2003 Aranizda GameSpy da oynayan varmi bilmiyorum ama expertler oyunu zevkli hale getirtmek icin modern age kadar baris modundalar ve sadece olay spylarla dönüyor oyun modern agedden sonra kizisiyor. Modern age ulasanda hemen saldirmior son 4 upgradden shieldi yapiyor ve nuke saldirilarina karsi kendini koruyor daha sonrada kaynak yeterse Artificial intelligence upgradini yapiyorlar.[hline]Confucius say, "Man who walk through airport door sideways, surely going to Bangkok." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar