Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kadınlarda Orospuluk Switch’i Doğuştan On Geliyor

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

neler yazardım burayada... yok cinsellikmiş sex miş. ilk planmış.
bir şeyin ilk planda olması en önemli olduğu manasına her zaman gelmez bireyler. bunların ayrımını mı yapalım burda.
çıkarımlar ve teoremler bir avuç insanın hayatında yaşadığı tecrübelerle ortaya çıkartılamaz. kadının o.. switch i açık geliosa eğer erkeğin öyle bi switch i bile yok demek lazım. daima online.. harbi amma abukmuş muabbet.[signature][hline]
kimse.... ya da sadece biri..gözlerinin içine bakan biri!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fedaykin, 22 Nisan 2004 15:15 tarihinde demiş ki:
Orospu: 3. Sadakat duygusu gelişmemiş, daha iyisini bulduğu arkasına bakmayan kadın.

Burada niye kadın kelimesi geçiyor, bu erkekler içinde geçerli değil mi diye haklı bir soru gelebilir. Ancak unutulmamalıdır ki erkek için olan kelimeler farklıdır. Örneğin para karşılığı seks yapan erkeklere orospu değil jigolo denir. Aynı şekilde burada da orospu kelimesi sadece kadınlar için kullanılmaktadır.

...

Her iki tarafta gittikleri yolun yol olmadığını, bu yollardan daha önce geçmiş veya mutsuz insanlar topluluğuna dönmüş Amerika’dan görebilir. Daha özgür ve daha yalnız insanlar toplumu olma yolunda son hız koşuyoruz elimizdeki modernlik bayrağı ile.

Evet kadınlarda orospuluk switch’i artık on. Kadınlar artık daha özgür...

Acaba allahın bir kuluda çıkıp yukarıda geçen parargrafları okuyup "Hayır fedaykin kadınlara orospusunuz demek istemiyor, o çağımızın insan ilişkilerine karşı çıkıyor ve hem kadın hem erkek herkezi suçluyor" der belki diye bekledim ama nafile. Orospu lafını sadece teknik nedenlerden dolayı sadece kadınlar için kullanmış olduğumu bir allahın kulu bile göremedi mi...

Orospu lafını sadece kadınlar için değil, 70 sonrası doğumluların bir çoğu için kullandığımı bu kadar mı kötü belirttim ki erkeklerin bir kısmı sadece kadınlara orospu dedim diye beni desteklerken bazıları da onlara orospu dedim diye direkt saldırıya geçti. Halbuki ben bunu hepinize, hepimize söylemiştim.

Ben çok mu farklıyım, bende bu orospu ilişkiler yumağı içine gömülmedim mi sanki... Bir yerden kırılması gerekiyor bu döngünün ama nasıl vede nereden işte bulunması gereken cevap bu.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

bu dediğini ben dahil çoğu kişi farketti, açık açık doğrudan söyleyen arcane var mesela hatırımda, o da seni uyarmış "yanlış anlaşılabilirsin" diye. yanlış anlaşılmadan derdini anlatabilmek yerine çarpıcı olup okunmak isteyen bir başlık attığın için şaşırmamak gerek bu duruma..

bak mesela "bugün beni ziyaret eden succubi" deyip uyku felci olayını anlattım, gece rüyalanması niyetine alındı. ama benim maksadım da yanlış anlaşılmamak değil (daha iyi negzel hepimize gülme malzemesi başbakan mıyım karizma derdinde olucam) çarpıcı olmaktı okunması için, ama seninki gibi ciddi bir iş olmadığı için ben kafama takmadım yanlış anlaşılmayı.. :)[signature][hline]Sam of Paticik - Lvl 9 Maydonoz - Çokbilmiş
Sosyal ağlarda paylaş

herkes nasıl algıladığını söylemiş zaten. neyi göremedin, kuruntu yapıyosun bence =] daha 2 sayfa önce ben yazdım ama sen onu okumamışın sanırım.

said:
bedeviizz, 23 Nisan 2004 14:56 tarihinde demiş ki:
bu orospuluk konusunda da zaten bir sürü şey söylenmiş. en başından beri direk olarak cinsel ilişki değil, genel manada insan ilişkileri bazında söylenmiş bir söz olarak algıladım ben. ne diyeyim;

"evrimin doğal sonucu!?"...

yani derdini anlatabilmişsin, boşa üzülüyosun.

[Bu mesaj bedeviizz tarafından 26 Nisan 2004 13:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• 9 ay sonra ...
Bütün mesajları en başından en sonuna kadar okudum ve epey zahmetli oldu; fakat dikkatimi çeken şey sanırım sizinkilerden farklı.Fedaykin ortaya attığı konu hakkında birçok yorum yapmış herkes.Arada hala düzgünce okumadan yorum yapanlarda ama neyse salla onları.Şahsen ben fedaykin'e bu konuda katılıyorum fakat benim dikkatimi çeken bu forumda henüz, toplum içinde düzgün kelime seçimi yapmayı başaramayan çok kişi olması.Bunların en büyük kanıtıda "saçmalamışsın, sallamışsın" gibi kelimelerin bazı yerlerde havada uçması.
Gelişmiş toplumlarda kişiler başkalarının hatalarını yada, hatalı olduklarına inandıkları konuları yüzlerine vurmazlar.Genellikle dolaylı yollardan anlatırlar yada kelime seçiminde daha az rahatsız edici bir bir yol izlerler.Eğer Japonya'da bu konu başlığı açılmış olsaydı; saçmalamışsın yerine "düşüncen bence gerçek dışı", "söylediklerini mantıklı bulmadım" gibi cümleleri daha çok görürdük.Bir yazının anlatım şekli vurguyu arttırmak için sertleştirilebilir fakat bir eleştiri deki vurguyu arttırmak istiyorsanız benzetme vb. yolları uygulamak daha mantıklıdır.Neyse benimki biraz konu dışı oldu...[signature][hline]"Sword is a weapon. Swordmanship is learning how to kill. No matter what ideals you claim how you call it, that is the only truth" Hiko Seijuro

:hrr:"Öğretmek kendinde başlar.İlk önce kendine öğret sonra başkasına" :hrr:
Sosyal ağlarda paylaş

Toplum olarak "eleştirmek" kavramından uzak olduğumuz ve kendi dilimizi düzgün konuşup kendimizi ifade edemez olduğumuz için, insanların Fedaykini anlamaması normal. Dün bir programda bir amca süper bir söz söyledi, eskiden böyle değildi muhabbeti döndü, adam "Eskiden bu kadar çok "yani" demezdik, insanlar bir şeyi söylediklerinde karşı tarafa dertlerini anlatırlardı, bir kere daha açıklamak zorunda kalmazlardı" dedi.

Sorunun kaynağı burada yatıyor bence. Yetiştirilme tarzımızla doğru orantılı olarak, kelime dağarcığımız daralıyor, gittikçe daha az fikir ve kelime kullanıyoruz. Sonrasında ise, özellikle uzun fikir yazılarını çoğu insan okuyamıyor(buna kardeşim dahil). Ya sıkılıyorlar, ya reddetmeye başlıyorlar, çünkü düşünce yapıları onlara yoğun gelen bir fikir bombardımanını kaldırabilecek kadar kuvvetli değil.

Böyle bir düşünce temeline sahip olamayan insan eleştiremez. Biz, eleştiriyi "Yermek" kelimesiyle bir görüyoruz. Sadece kötü yanlarını söylemek, yerden yere vurmak, beğenmemek bizim için eleştirinin anlamı. Aynısını yapamadığımız için kıskanıyoruz, bu da bizi (sözde) "eleştiri" yaparken iyice acımasız olmaya yönlendiriyor.

Acı ama, bilmediğimiz şey, eleştiri sözcüğünün anlamı. Eleştiri, bir şey hakkında, "iyi ve kötü" yanlarını göstererek fikir beyan etmek demek. Ben bugüne kadar "eleştiriyorum" deyip hiç iyi yönünü gösteren, "Şurasını şöyle yapmışsınız, gayet güzel" diyen bir Allah'ın patisini görmedim buralarda. Paticik dışında da durum hiç farklı değil.

Zaten kısıtlı kelime ve düşünce yapısıyla, kendinin yapamayacağı, oluşturamayacağı bir fikri, bir yazıyı, bir düşünceyi, eseri, yapıyı, vs vs gidip eleştirme adı altında yerden yere vuran bir insanın, benim gözümde işgal ettiği şehirdeki yapıları yakan barbarlardan hiçbir farkı yoktur. İkisi de kendinin yapamayacağı şeye zarar vererek, kendi egosunu tatmin etmektedir. Altında ise kıskançlık yatar.

Yanlış anlaşılmasın, ben eleştirme hakkı yoktur demiyorum. Ama, eleştiriyi seviyesizce bir silah, bir araç olarak kullanan insanlara karşı olan tepkimi dile getiriyorum. Eminim ki, bu yazıyı da okumaya tenezzül edenlerden birileri çıkıp, "Ne yani, eleştirme hakkımızı elimizden mi alıyorsun, faşissst, geriii kafaalııı" diye bas bas bağırabilir.

Fedaykin, yine mantıklı, ama üzerinde düşünmeyenler tarafından "tu-kaka" olarak nitelendirilecek bir yazı yazmış. Katıldığım ve katılmadığım noktalar var, ama sanırım 10 sayfa yazıdan ve demin dediklerimden sonra bunları belirtmeye gerek yok.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin.
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Berk, 22 Nisan 2004 15:48 tarihinde demiş ki:
Daha iyisini bulunca eskisini terk etme olayı erkeklerde yok değil. Bazı erkeklerde "madem kadınlar bizi kullanmaya kalkıyor, o beni kullanırken ben de onu kullanırım" diye bir düşünce gelişmiş durumda. Hal böyle olunca ilişki sevdiğin biriyle beraber olmaktan çok karşındaki daha çok kullanıp ilk ayrılan olma kanuna bağlı bir oyuna dönüşüyor. Iyk!

Özet geçmişsin iyi etmişsin, artık ilişkilere karşılıklı değer vermek yerine elinde tutmak için strateji bulmak, boş kaldığın zaman daha iyisini bulana kadar biriyle takılmak gibi durumlar mevcut. Tabi bu daha çok insanın zevl ve rengine giriyor gibi görünebilir, fakat şöyle bir durum varki böyle insanlar kendine benzeyen kişilerle birlikte olmadığı zaman sonuç bir taraf için çok yıkıcı oluyor, ve bir insanın renk ve zevkleri başka bir insanın hayatına taciz etmeye başladığı zaman o insan hatalıdır.[signature][hline]Beş Hececiler
''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.''
Sosyal ağlarda paylaş

ya şu topic konusunda diyeceğim var benim.

şu orospu kelimesini kaldırsak?

forumda hakarette bile ban yenebiliyoken veya ufak küfürlerde bile ceza alınıyorken konu dışında böyle bir başlığı kanımca uygun görmedim.[signature][hline] Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. Mark Twain

maybe I always knew my fragile dreams would be broken for you..
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi durduk yuere forumu gene neden karıştırıosun anlamadım :)) iyi bir şekilde bu başlık aşağılara deeeppper a inmişti yani :) durduk yere uyuyan devi neden uyandırdınız :)[signature][hline]
sevdasız bir iklimde çember çeviriyordu yüreğimki sen çıktın gene ağaçların köklerinden. Her yıktığım ağaç sen büyüdün. Yüreğimi çizdiğin bir bardak biradan, içerimi sildiğin bir silginden külleri savurdum rüzgara, kalanları diktim tekrar kestiğim boynundan çıkan kanlarla suladığım çınara. Kustum, tiksindim sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

uplandı bir defa, kaçış yok. kaybolursa cidden uyuz olurum, 11 sayfa okudum beynim uyuştu. düşünceleri toparlayıp az ve öz yazılsa, ve insanlar kimin ne dediğini okuyup başkasının yazdığı destanın aynısını yazmasa hayat çok güzel olacak:)
yetiştiriliş tarzında hakketen sorun var.(çizgifilm geyiğine geri dönüyoruz). şimdiki kuşak, şu an ilkokula gidenlerden bahsediyorum, güç delisi ve tüketim hastası olarak büyüyor. son zamanların en popüler çizgifilm serilerine bakalım. pokémon: ufacık veletlerin yollara düşüp kendi öcülerini en güçlü en über yapmaya çalışması. Bir de "gotta catch them all" diye bir hırs var ki aman aman. digimon desen çocuklar daha ufak, öcüler daha büyük, konu gene "en über ben olacağım!". hele bir beyblade vardı ki anlamış değilim, insanlar birbirinden üstün olmak için nasıl bu kadar şaklabanlık yapmaktadır? mini mini çocuklar ellerine abidik gubidik birşeyler almış bağıra çağıra kavga dövüş birbirinden üstün olmaya çalışıyorlar(arada bunu pazarlayan adamlar sağlam para kırıyor tabii).
bunlar bir gün büyüyecek. güç delisi birer insan olacaklar. diğer herkese rakip gözüyle bakacak, saygı sevgi duymayacaklar. sonrası zaten yazıdaki "insanlara eşyaymış gibi bakmak" a çıkıyor.[signature][hline]Boğaz'ın Ortasında Rakı-Balık Aşksız Gitmiyor
L@m3rl3re cevap yok!
beleş D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın. tık, indir
AAL'05 Üyesi

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Berk, 22 Nisan 2004 15:48 tarihinde demiş ki:
Can Dündar yine çok güzel özetlemiş olayı. Yeni nesille ilgili bir örnek daha size: Çizgifilmler. Hepsinde bir şiddet, bir sidik yarıştırmaca, bir güç gösterisi. Eskiden Asterix vardı, red kit vardı, kimsenin ölmediği sadece bir temiz dayak yediği meydan ve bar kavgaları. Şimdi arada bir rastlıyorum yok böyle çizgifilmler. Ya garip gurup topaçları dövüştüren çocuklar ya da garip canavarlar mı ne öyle garip birşeyler...

Daha iyisini bulunca eskisini terk etme olayı erkeklerde yok değil. Bazı erkeklerde "madem kadınlar bizi kullanmaya kalkıyor, o beni kullanırken ben de onu kullanırım" diye bir düşünce gelişmiş durumda. Hal böyle olunca ilişki sevdiğin biriyle beraber olmaktan çok karşındaki daha çok kullanıp ilk ayrılan olma kanuna bağlı bir oyuna dönüşüyor. Iyk!

+1,fedaykinede katılıyorum yazdıklarının çoğuna ( bikaç istisna hariç),bu arada berkin yazdığı garip topaçlara koptum :)[signature][hline]| Paticik KO Moderator | Gamerbug Admin |[b]
[b]E-Mail:
[email protected] | ICQ: 124744
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Xaer_Aloneheart, 11 Şubat 2005 12:47 tarihinde demiş ki:
ya şu topic konusunda diyeceğim var benim.

şu orospu kelimesini kaldırsak?

forumda hakarette bile ban yenebiliyoken veya ufak küfürlerde bile ceza alınıyorken konu dışında böyle bir başlığı kanımca uygun görmedim.

aynı şeyi ilk başta bende düşündüm fakat şöyle birşey var artık bu kelime türkçe derslerinde bile geçiyor,yani bu bir kelime bunu kötü anlamlara çeken senin veya bazılarının düşündüğü düşünce..[signature][hline]| Paticik KO Moderator | Gamerbug Admin |[b]
[b]E-Mail:
[email protected] | ICQ: 124744
Sosyal ağlarda paylaş

türkçe derslerinde orospu mu deniyo? ne zamandır? geçen sene mezun oldum duyduğumu hatırlamıyorum?[signature][hline] Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. Mark Twain

maybe I always knew my fragile dreams would be broken for you..
Sosyal ağlarda paylaş

Gereksiz yere polemik yaratmaya gerek yok, Fedaykin küfür amaçlı kullanmamıştır o kelimeyi, daha çok o fenomen üzerinde durmuştur.
Yeni gördüm bu topici fedaykin'i tespitleri için tebrik ediyorum. Huxley'nin 70 sene önce öngördüğü Cesur Yeni Dünya'ya koşar adım ilerliyoruz[signature][hline]With each kill I grow wiser
With added wisdom I grow stronger / A.E.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fedaykin, 22 Nisan 2004 15:15 tarihinde demiş ki:
Sizi bilemem ama bence bu kültür yozlaşmasından bence kadınlar paylarına düşeni daha çok alıyorlar. Zira kadınlar ne kadar çok şey kaybettiklerinin farkına varmadan kazandıklarını düşündükleri daha fazla özgürlüğün bedelini düşünmeden zafer çığlıkları atıyorlar. Aynı şekilde kimi anlık çıkarları için bazı erkeklerde kadınların bu modernleşme sürecini destekliyorlar.

burayı quotelemek istedim. Mükemmel bir yazı yazmışsın.. Hele şu paragraf ne kadar doğru.. Helal olsun boyle tespitleri yapabildiğin en önemlisi yazıya aktarabildiğin için.. Helal olsun...[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...