Gunn Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Bu sorunu daha önce de buraya yazmıştım ancak önerilen şeylerin hiçbiri bi işe yaramamıştı. O günden bu güne biraz daha görülür bi sorun haline geldi etrafta. Bileniniz ya da fikir yürütebilecek olanınız varsa beri gelsin :) Bilgisayarımda DİrectX9.0b yüklü. Bu hiçbir şekilde 9.0c versiyonuna upgrade olmuyor. Bİr oyun yüklüyorum, sonunda "9.0c ye upgrade edicem" diyor, OK diyorum, bir saniyelik bir upgrade yapıyor (ki normal değil) ve 9.0b de kalıyor. Çalışmak için Direct 9.0c isteyen oyunlar da (NFSU2, SW BAttlefront, Pirates, Sims2 gibi) bu durumda çalıştırınca normal windows hatası vererek kitleniyorlar (özel bir hata değil, bilindik hata mesajı, directx ya da vga driverlarla ilgili bi mesaj içermiyor). Bazı arkadaşlarım bahsi geçen oyunları çok daha düşük directx versiyonlarında çalıştırdığını söylediler ama bundan şüpheliyim açıkçası. Her kart 9.0c yi desteklemese de, en azından Windowsun directx driverını 9.0c ye upgrade ediyor (oraya yazdıktan sonra oyunun bi şekilde çalıştığını düşünüyorum) Şimdi,... ben yaptıklarımı yazıym da boşu boşuna "onu da denedim" tarzı cevaplar vermiym: -directx'i oyunun CDsinden upgrade etmek yerine Microsoft'tan tam versiyonunu çekip kurdum -directx'imi olduğu gibi kaldırıp (en baz versiyona döndürüp) ful versiyonu kurdum -Format attım (üzgünüm en popüler çözüm buydu biliyorum) -Formattan sonra SP2 yi kurup denedim -Formattan sonra önce DirectX'i upgrade edip SP2 yi yükledim -Ekran kartının en güncel sürücülerini çektim -Ekran kartının eski sürücülerini denedim -Başka bir ekran kartı denedim (evet, bu da 2. popüler cevaptı) -BIOS'tan VGA için Fast Write seçeneğini açtım/kapadım -Monitörün üstüne gamepad'le bikaç kere gömçürdüm (3. popüler cevap) yukarıdakiler işe yaramadı, çözümlerinizi bekliyorum, aşağıda sistem hakkında mümkün olduğunca bilgi vermeye çalışıyorum, şimdiden teşekkürler AMD 2800 (power supply yetersiz kaldığı için 2200 olarak çalıştırıyorum) 2x512 Kingston ram (yüksek nanosaniyeli olmayandan, unuttum şimdi) Leadtek winfast FX5600 256MB VGA Chaintek Apogee anakart WinXP+SP2 yüklü Sistemde virüs ve spyware yok diğer komponentleri önem taşımadığı için yazmıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 bendede aynı sorun olmuştu nfs 2 ve wow kurarken sp2 yiy uninstall ettiğimde düzelmişti.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gunn Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 sonra geri installadın mı sp2yi? sp2 siz bi windowsun nette fazla yaşama şansı yok da ondan diyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 yok sp2 kulanmıyorum ve hiçde sorun yaşamadım sp2 yerine tektek diğer crit leri yaptım sadece [Bu mesaj Ragnar tarafından 07 Şubat 2005 11:43 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murk Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 SP2 ile birlikte zaten otomatik olarak DirectX 9.0c geliyor yani SP2 kurduğunda bile geçmediyse daha ciddi bir sorun var demektir. Formatla hallolacak bir şey değilmiş zaten. Aklıma gelen bir diğer nedense şu SP2 kurarken yada 9.0c kurarken arka planda çalışır vaziyette antivirüs programı var mıydı? Hani belki engellemiştir dosyaların aktarılmasını? Bir ihtimal yani.[signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." - Friedrich Nietzsche. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UrZa Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 sp2 dosyalarında problem var bence sonradan kurmaktansa hazır sp2lı bır wındows al bence. eger varsa da kopya wındowsa orjınal olan cd-keyını yaz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 said: Murk, 07 Şubat 2005 12:52 tarihinde demiş ki: SP2 ile birlikte zaten otomatik olarak DirectX 9.0c geliyor yani SP2 kurduğunda bile geçmediyse daha ciddi bir sorun var demektir. Formatla hallolacak bir şey değilmiş zaten. Aklıma gelen bir diğer nedense şu SP2 kurarken yada 9.0c kurarken arka planda çalışır vaziyette antivirüs programı var mıydı? Hani belki engellemiştir dosyaların aktarılmasını? Bir ihtimal yani. nasıl geliyo ya sp2 ile 9.0c eminmisin ?[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gunn Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 sp2 kurarken yoktu ama sonraki denemelerimde arka planda varmıydı yokmuydu hatırlamıyorum açıkçası. yine de her ihtimale karşı virüs korumasız olarak deniyorum şimdi. *dener* yine olmadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 gunn bu konudan gaza gelip kendi sorunumu çözdüm ama senin sorunun ile ilgili en ufak bir fikir bile yürütemiyorum inşallah sen sorununu da halletcem :)[signature][hline]kullar arasında en ayıbım ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murk Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 said: Ragnar, 07 Şubat 2005 15:02 tarihinde demiş ki:nasıl geliyo ya sp2 ile 9.0c eminmisin ? Eminim 9.0c geldiğine. Aklıma gelmiyor başka neden.[signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." - Friedrich Nietzsche. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 başka bi ekran kartı taktın denedin. ozaman sorun ekran kartı sürücüleri vs. ile alakalı değil. sp2 yüklemeden dx9c yi yükleyip denememişsin sanırım? keşke formattan sonra sp2 yi yüklemeden bi deneseydin. ozaman sorunun sp2 denmi kaynaklandıgını net öğrenirdik. said: -directx'i oyunun CDsinden upgrade etmek yerine Microsoft'tan tam versiyonunu çekip kurdum -directx'imi olduğu gibi kaldırıp (en baz versiyona döndürüp) ful versiyonu kurdum -Format attım (üzgünüm en popüler çözüm buydu biliyorum) -Formattan sonra SP2 yi kurup denedim -Formattan sonra önce DirectX'i upgrade edip SP2 yi yükledim -Ekran kartının en güncel sürücülerini çektim -Ekran kartının eski sürücülerini denedim -Başka bir ekran kartı denedim (evet, bu da 2. popüler cevaptı) -BIOS'tan VGA için Fast Write seçeneğini açtım/kapadım -Monitörün üstüne gamepad'le bikaç kere gömçürdüm (3. popüler cevap) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 ekran kartı driverları ile birlikte kontrol paneli şeklinde bir şey yükleniyorsa (yani desktop'da sağ tıklayıp ayarlar/gelişmiş'te yapabileceğin ayar sayısını arttıran ekstra özellikelri yükleyen şeyler varsa) onları kaldırıp dene.. mesela denetim masası'nda ati control panel gibi birşey yazıyorsa..[signature][hline]herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür.(chE) I'm not fat!I'm big-boned..(obeLix) Üstüne Şehir Örten Şehir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 ekran kartını değiştirmiş yine olmamış bence ekran kartı driverı, control centerı vs ile alakalı değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anason Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 sp2 ili windows (birbirine entegre) kurmustum ve su an 9.0c deyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 http://forum.pclabs.gen.tr/ bir de buraya bak .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 iki denedigin ekran kartlari nelerdir ? dx9 destekliyorlarmi ? aklima birsey gelmiyo neredeyse herseyi denemissin[signature][hline]duty ... honor ... courage... *cough* semper fiiiii.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 muhtemelen bir directx yüklemen yarım kalmış. 9.0d çıkınca düzelir.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?! şakası bile komik.. (kendisini sen düşün) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 okumadın heralde mum_chamber topici Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Evet gerçekten de tam bir "challenge". Benim önerim yongaseti sürücülerinin en yeni versiyonlarını anakartının sitesinden indirip kurman. Buna ek olarak ses kartının sürücülerini de güncelle. Bu ikisi de işe yaramazsa bi BIOS update dene. Bunlarda olumlu veya olumsuz bi sonuç alırsan yaz ki bilelim ne oldu.[signature][hline]A.K.T.I.F: Android Keen on Terran Infiltration and Fighting T.A.B.L.E.T: Transforming Artificial Being Limited to Exploration and Troubleshooting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Şubat 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2005 konuyu okudum, fi tarihinde yarım kalan bir directx yüklemesi yüzünden olmuş olabileceğini düşünüyorum. evet fotmat attığının da farkındayım fakat daha önce benzer bir sorun yaşamıştım. yanlış hatırlamıyorsam directx 5 zamanında olmuştu, 2-3 gün sonra yeni directx sürümü çıkmıştı, yüklediğimde düzelmişti. uyumsuzlukla ilgili birşeyler olabilir..[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?! şakası bile komik.. (kendisini sen düşün) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gunn Mesaj tarihi: Şubat 8, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2005 said: Fistan, 07 Şubat 2005 16:16 tarihinde demiş ki: sp2 yüklemeden dx9c yi yükleyip denememişsin sanırım? keşke formattan sonra sp2 yi yüklemeden bi deneseydin. ozaman sorunun sp2 denmi kaynaklandıgını net öğrenirdik. "-Formattan sonra önce DirectX'i upgrade edip SP2 yi yükledim" bunu atlamışsın fistan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gunn Mesaj tarihi: Şubat 8, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2005 said: Disappear, 07 Şubat 2005 18:52 tarihinde demiş ki: iki denedigin ekran kartlari nelerdir ? dx9 destekliyorlarmi ? aklima birsey gelmiyo neredeyse herseyi denemissin bitanesini yazdım zaten (leadtek fx5600 256MB) diğeri ati radeon'un 200+ dolarlık bi modeli, bilmiyorum tam adını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gunn Mesaj tarihi: Şubat 8, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2005 said: aktiftablet, 07 Şubat 2005 21:43 tarihinde demiş ki: Evet gerçekten de tam bir "challenge". Benim önerim yongaseti sürücülerinin en yeni versiyonlarını anakartının sitesinden indirip kurman. Buna ek olarak ses kartının sürücülerini de güncelle. Bu ikisi de işe yaramazsa bi BIOS update dene. Bunlarda olumlu veya olumsuz bi sonuç alırsan yaz ki bilelim ne oldu. BIOS update yaptım (ilk mesaja yazmamışım kusura bakmayın) diğerlerini ise her ihtimale karşı deniycem. Sonuçları tabi ki yazıcam buradan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Şubat 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2005 yenin sistem kurdum ve sp2 kurdum 9.0b geliyor yani c (birisi c geldiğine emindi ama c gelmiyormuş ) değil kendim full c kuramayı denedim zaten aynı sürüm var gibi bir hata ile kurulumu tamamlıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Şubat 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2005 said: Fistan, 07 Şubat 2005 16:16 tarihinde demiş ki: sp2 yüklemeden dx9c yi yükleyip denememişsin sanırım? keşke formattan sonra sp2 yi yüklemeden bi deneseydin. ozaman sorunun sp2 denmi kaynaklandıgını net öğrenirdik. said: -directx'i oyunun CDsinden upgrade etmek yerine Microsoft'tan tam versiyonunu çekip kurdum -directx'imi olduğu gibi kaldırıp (en baz versiyona döndürüp) ful versiyonu kurdum -Format attım (üzgünüm en popüler çözüm buydu biliyorum) -Formattan sonra SP2 yi kurup denedim -Formattan sonra önce DirectX'i upgrade edip SP2 yi yükledim -Ekran kartının en güncel sürücülerini çektim -Ekran kartının eski sürücülerini denedim -Başka bir ekran kartı denedim (evet, bu da 2. popüler cevaptı) -BIOS'tan VGA için Fast Write seçeneğini açtım/kapadım -Monitörün üstüne gamepad'le bikaç kere gömçürdüm (3. popüler cevap) bende bunu diyecektim windowsu kurup ekran kartını tanıttıktan sonra bir dene directx 9.0c yi kurmayı eğer kurulmazsa cok acayip bir sorun olmalı bilgisayarında.belkide kurdugun windows cdsi ilede alakalı olabilir..[signature][hline]Retail'ede bekleriz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar