Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Açık alanda kod yazmak için laptop tavsiyesi

delulace

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,
Uzun yıllar sektöre emek veren bir yazılımcı olarak, freelance'e doğru geçiş yapmak üzereyim. İç mekanlardan çok dış mekanları tercih edeceğim, o yüzden gölgede ekranı parlama vs yapmayacak, pil ömrü olarak da gün içinde beni üzmeyecek ve 9-10 saat civarı götürecek laptop arayışındayım.
.Net'ci olarak hiç Mac kullanmadım, ama bundan sonra yapacağım şeyler için online ide'ler ve ftp client yeterli, o yüzden Mac de olabilir gibi geliyor.
Dell XPS, Lenovo Thinkpad (business için olanlar belki) ve Macbook serisini düşünüyorum, gidip görme şansım olmadığı için ekran parlaklığı ve pil açısından tecrübelerinizi rica ediyorum.

Fiyat açısından macbook airler iyi ama ekran Retina değil, üzer mi parlar mi, ekran parlaklığı açısından teknik birşey de bulamadım.
Bir de sanki dell xpslerin çerçevesiz olmasından dolayı boyutları daha küçük gibi geldi. yani 15 lik bir laptop 13 gibi duruyor resimlerde.

Şimdiden teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

öküz ergenler hayvan gibi bağırmıyorsa çalışılıyor ya. çalışma masaları genelde kitap okuyan veya kod yazan insanlarla dolu oluyor. ama işte bazen bir ergen girip hayvanlar gibi anırıyor veya çalışma masasında bağıra bağıra telefon konuşuyor, o zaman ortam bozuluyor. yoksa hafif çevre sesi beni motive ediyor biraz
Sosyal ağlarda paylaş

delulace said:

Selamlar,
Uzun yıllar sektöre emek veren bir yazılımcı olarak, freelance'e doğru geçiş yapmak üzereyim. İç mekanlardan çok dış mekanları tercih edeceğim, o yüzden gölgede ekranı parlama vs yapmayacak, pil ömrü olarak da gün içinde beni üzmeyecek ve 9-10 saat civarı götürecek laptop arayışındayım.
.Net'ci olarak hiç Mac kullanmadım, ama bundan sonra yapacağım şeyler için online ide'ler ve ftp client yeterli, o yüzden Mac de olabilir gibi geliyor.
Dell XPS, Lenovo Thinkpad (business için olanlar belki) ve Macbook serisini düşünüyorum, gidip görme şansım olmadığı için ekran parlaklığı ve pil açısından tecrübelerinizi rica ediyorum.

Fiyat açısından macbook airler iyi ama ekran Retina değil, üzer mi parlar mi, ekran parlaklığı açısından teknik birşey de bulamadım.
Bir de sanki dell xpslerin çerçevesiz olmasından dolayı boyutları daha küçük gibi geldi. yani 15 lik bir laptop 13 gibi duruyor resimlerde.

Şimdiden teşekkürler

xps 13, i7 thinkpad x230

thinkpadlere https://www.amazon.com/Lenovo-Privacy-14-Inch-Computers-0A61769/dp/B004ZHT89S sunun gibi bir film eklendiginde hele shoulder surfing yapamiyor baskalari.
Sosyal ağlarda paylaş

xps 15 var bende, touchscreen olmayan versiyonu. ofiste arkadan gunes gelince parliyor ekrani ayarlamak zorunda kaliyorum fakat cogu laptopta oldugu kadar parliyordur tahminen. Boyut olarak diger 15 inchlere gore daha ufak, cercevesiz gercekten guzel. Touchscreen olan versiyonu dusunuyorsan onda bundan daha cok parlamaya olur bence, almadan once bi denemende fayda var.
Sosyal ağlarda paylaş

Artariel said:

thinkpad x230 var bende, gayet kalas gibi geliyor. bir de bu devirde düzgün batarya da bulamıyorsun alete. ekran 1366x768 ve ips değil. ips için para dökmek gerekiyor, ışıklı klavyeye de aynı şekilde.

aslinda neden x230 dediysem macbook'a ve xps15'e karsi, sabah dalginligina gelmis. x1 carbon tabii ki.

http://www.lenovo.com/ThinkPad/X1-Carbon
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

Alakasız olacak ama, cafe vs gibi ortamda nasıl konsantre olup koda yazabiliyorsun?

ben sessiz ortamda ne ders calisabilirim ne de is yapabilirim.

kutuphanede aklimi kaciracak gibi oluyorum, ufacik bir sey surtsen ses cikiyor, digerinde white noise olarak kaybolup gidiyor, dikkat edebilmen icin cok fazla sinyal var.

hatta evde olunca bile insanlar white noise diye aratip youtubedan kafe ortami dinliyor ^^
Sosyal ağlarda paylaş

sardalya said:

aktiftablet said:

Alakasız olacak ama, cafe vs gibi ortamda nasıl konsantre olup koda yazabiliyorsun?

ben sessiz ortamda ne ders calisabilirim ne de is yapabilirim.

kutuphanede aklimi kaciracak gibi oluyorum, ufacik bir sey surtsen ses cikiyor, digerinde white noise olarak kaybolup gidiyor, dikkat edebilmen icin cok fazla sinyal var.

hatta evde olunca bile insanlar white noise diye aratip youtubedan kafe ortami dinliyor ^^

şunun bilimsel bir çalışmasına da denk gelmiştim.
dediğin gibi optimal ses kalabalığı tam starbucks tarzı cafelerdeki ses düzeyi imiş.

ama bazısı var full sessizlik gerekiyor çalışabilmesi için, bazısı barda, bangır bangır müzikte bile konsantre olabiliyor.

Kişiden kişiye değişse de, genelimiz için geçerli olan şu cafe white noise'ı sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

her insanın farklı işte ya :)
en efektik şeklini bulduysan sorun yok.

benim de kafa en sağlam sabah uyandıktan biraz sonra çalışıyor mesela. Akşam 8-9 dan sonra idiota bağlıyorum genelde.

Ama hafif bir gürültü çalışabilmem için şart hakikaten ki şu an bile bunları bir cafe'den yazıyorum sfd
Sosyal ağlarda paylaş

benim de genelde geceleri açılıyor ama iş gereği gündüz de iteleyerek yazıyorum :)

evden çalışmanın dezavantajı evde iki tane kızımın olması, o yüzden mecbur outdoor, hani gidiyorken Ankara'da tıkılmayayım güzide sahillerimize gideyim derdindeyim. o yüzden ekran parlaklığı + şarj değişilmez durumda.

macbook pro retina'nın 500nits parlaklığı olduğunu okudum şimdi.

Sonra aşağıdaki review değerlerini buldum.
(https://www.laptopmag.com/articles/dell-xps-13-vs-xps-15)
Dell XPS 13 (1080p) 318 nits
Dell XPS 13 (QHD+) 336 nits
Dell XPS 15 (1080p) 382 nits
Dell XPS 15 (4K) 285 nits

MacBook Pro 13-inch Retina 389 nits
MacBook Pro with Touch Bar 460 nits
MacBook Pro with Retina 303 nits

Anladığım macbook tokatlıyor da retina yada uhd olunca parlaklık düşüyor (normal olarak). 250 nits olan bir laptopda okumada zorlandığımı biliyorum, garanti olması için 350+ mı demek lazım?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...