-Bonesoul- Mesaj tarihi: Ekim 31, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2017 bende yaptım kurtulusdan karisik sepet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Kasım 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2017 kilo alıyorum lan sizin yüzünüzden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 Bu patar ne guzel bir seymis. Patar findiksa simdiye kadar yediklerim neydi... Findik ezmesinide mutlaka denemem lazim. http://www.devranbey.com/images/urunler/Patar-Kavrulmus-Findik--125-GR--resim-267.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lord_Argos Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 Mumkun mertebe turkiyeden kuruyemis almayin ve yemeyin. Hepsinde hemen hemen aflatoksin var dogru uretim ve kurutma metodlari kullanilmadigi icin. Gecen karadenizden findik gelmis aciyorum hepsinin ici siyahlasmis buzusmus vs marketten en basitinden annem cekirdek almis cekirdeklerin icinde kuf var. Zaten duzgunlerini siz yemiyorsunuz yurt disina ihrac ediliyor bize donenenler yediriliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 en az 30 yıllık insanım şimdiye kadar ne siyahlaşmış fındık ne de küflenmiş çekirdek diye bir şey duydum, gördüm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 düzenli olarak kuruyemiş alırım bizim buradaki bi yerden. fakat bunca zaten nasıl keşfetmemişim diye kendime kızdım. bu sıralar işlenmiş yer fıstığı favorim oldu. fiyat olarak da cazip baya. hatta bizimki ballısından da satıyo. master race. he bal mıdır mısır şurubu mu bilmem ama tadı güzel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raylen Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 Lord_Argos said: Mumkun mertebe turkiyeden kuruyemis almayin ve yemeyin. Hepsinde hemen hemen aflatoksin var dogru uretim ve kurutma metodlari kullanilmadigi icin. Gecen karadenizden findik gelmis aciyorum hepsinin ici siyahlasmis buzusmus vs marketten en basitinden annem cekirdek almis cekirdeklerin icinde kuf var. Zaten duzgunlerini siz yemiyorsunuz yurt disina ihrac ediliyor bize donenenler yediriliyor. https://media.giphy.com/media/EldfH1VJdbrwY/giphy.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 Raylen said: Lord_Argos said: Mumkun mertebe turkiyeden kuruyemis almayin ve yemeyin. Hepsinde hemen hemen aflatoksin var dogru uretim ve kurutma metodlari kullanilmadigi icin. Gecen karadenizden findik gelmis aciyorum hepsinin ici siyahlasmis buzusmus vs marketten en basitinden annem cekirdek almis cekirdeklerin icinde kuf var. Zaten duzgunlerini siz yemiyorsunuz yurt disina ihrac ediliyor bize donenenler yediriliyor. https://media.giphy.com/media/EldfH1VJdbrwY/giphy.gif abi ben kuruyemis sektorunde satin almada bulundum. soylediklerin dogru degil. aflatoksin yogun miktarlarda KAYISI ve YER FISTIGI'nda var. 2. sirada KURU INCIR ve KUYU UZUM var. bunlari sakin ACIK ALMAYIN. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komodo Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 Lord_Argos said: Mumkun mertebe turkiyeden kuruyemis almayin ve yemeyin. Hepsinde hemen hemen aflatoksin var dogru uretim ve kurutma metodlari kullanilmadigi icin. Gecen karadenizden findik gelmis aciyorum hepsinin ici siyahlasmis buzusmus vs marketten en basitinden annem cekirdek almis cekirdeklerin icinde kuf var. Zaten duzgunlerini siz yemiyorsunuz yurt disina ihrac ediliyor bize donenenler yediriliyor. Bimi-a101 i kısarsanız, peymen gayet güzel şeyler sunuyor paketlenmiş seri üretim olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 tarihi gecen aycicekleri vb.'leri tekrar kavrulduktan vs. sonra %5 miktarda yeni hasatlara karistirilir. edit: peyman denmis. tadim'a cok bakmayin. yer fistigi ve kayisi icin peyman'a guvenebilirsiniz. gun kurusu ve normal kuru kayisisina kefilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 sanssizsansli said: düzenli olarak kuruyemiş alırım bizim buradaki bi yerden. fakat bunca zaten nasıl keşfetmemişim diye kendime kızdım. bu sıralar işlenmiş yer fıstığı favorim oldu. fiyat olarak da cazip baya. hatta bizimki ballısından da satıyo. master race. he bal mıdır mısır şurubu mu bilmem ama tadı güzel bunu alma artik. aflatoksin ve kanserojen. merdivenalti uretim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 atın ölümü arpadan olsun xd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 Goering said: Raylen said: Lord_Argos said: Mumkun mertebe turkiyeden kuruyemis almayin ve yemeyin. Hepsinde hemen hemen aflatoksin var dogru uretim ve kurutma metodlari kullanilmadigi icin. Gecen karadenizden findik gelmis aciyorum hepsinin ici siyahlasmis buzusmus vs marketten en basitinden annem cekirdek almis cekirdeklerin icinde kuf var. Zaten duzgunlerini siz yemiyorsunuz yurt disina ihrac ediliyor bize donenenler yediriliyor. https://media.giphy.com/media/EldfH1VJdbrwY/giphy.gif abi ben kuruyemis sektorunde satin almada bulundum. soylediklerin dogru degil. aflatoksin yogun miktarlarda KAYISI ve YER FISTIGI'nda var. 2. sirada KURU INCIR ve KUYU UZUM var. bunlari sakin ACIK ALMAYIN. Kayısıyı açık almıcaz da nasıl alıcaz? Hangi marka Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 ben şimdiden söyleyim topic öyle yere gidecekki hiçbişey yemeyin kanser olursunuza çıkacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 en son mesajimda bahsettigim firma. kapali kayisi, incir, yer fistiginda guvenilir. toptanci istiyorsaniz. antep fistigi, yer fistigi ve malatya kayisisi icin guvenilir ureticileri OM ile paylasabilirim. (antep fistiginda alternatif yok gibi ztn de digerleri isinizi gorur) TR icindeki butun tedarikcilerin lab. analizlerine kadar baktim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 ben makbul kuruyemişten alıyorum baya özenli bi yer. varsa bi datan paylaşsana :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 yer fistigina cok guvenmeyin %80'i fln osmaniye'de, baya isid'li herkes :D yer fistigi hasat sirasinda ters/duz edilip toprak ustune cikariliyor ve 1 hafta toprakta kurumaya birakiliyor eger o arada yagmur yagarsa o fistikta deli gibi AFLATOKSIN olusuyor. bunlari tedarikcilere satamadiklari icin arabalarda / tezgahta satiyorlar. (buyuk toptancilarda lab. imkani var ama mali koyluden topluyorlar, koylu de mali heba olsun istemiyor - size ulastiriyor :D) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 danke Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lord_Argos Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 Durumun vehametini görmek açısından şu habere bakmakta fayda var. Şimdi bunlar spekülasyon diyebilirsiniz, ama bir gerçek var ki uygulamada ne denetim var ne de bir yasak. http://www.diken.com.tr/italyadaki-en-tehlikeli-gidalar-listesi-en-cok-urun-turkiyeden-zirvede-biber-var/ 21/10/2017 İtalya Ziraatçılar Birliği (Coldiretti) tarafından hazırlanan ‘sağlık açısından en tehlikeli gıdalar listesi’ne en fazla sayıda ürün ve şikayetle giren ülke Türkiye oldu. BBC Türkçe’den Övgü Pınar’ın haberine göre liste, Avrupa Komisyonu tarafından hazırlanan ve Avrupa ülkelerine giren gıda ürünleri hakkında verilen ikaz ve uyarıların bir araya getirildiği RASFF raporuna dayandırıldı. Dördüncü sırada Türk biberi Ürünlerin sıralaması, 2016 yılında verilen uyarı sayısına göre yapıldı. Listenin ilk sırasında 96 uyarıyla İspanya’dan gelen balık yer aldı. Bu balıklar yüksek seviyede cıva ve kadmiyum içerdiği gerekçesiyle şikayet konusu. Listenin ikinci sırasında 93 uyarıyla ABD’den ithal edilen diyet ve gıda takviyesi ürünler, üçüncü sırada da 60 uyarıyla Çin’den ithal yer fıstığı yer aldı. Dördüncü sırada ise ‘yüksek derecede böcek ilacı kalıntısı’ içerdiği belirtilen Türk malı biber geldi. Türk biberi için geçen yıl 56 uyarı yapılmış. Türkiye’den beş ürün 14 maddelik listede Türkiye’den gelen beş ürün yer aldı. Listeye Türk biberinin yanısıra kuru incir, fındık, Antep fıstığı ve kuru kayısı da girdi. Türkiye, tehlikeli ürünler listesine en fazla ürünle giren ve ürünleri hakkında en fazla sayıda uyarı yapılan ülke oldu. Kuru inciri, fındık ve Antep fıstığına yönelik uyarılar ‘yüksek aflatoksin’ seviyesi, kuru kayısınınsa ‘yüksek sülfit’ oranından kaynaklandı. Tehlikeli gıdalar listesinde bunların dışında, İran üretimi Şam fıstığı, Polonya’dan gelen tavuk eti, ABD’den yer fıstığı, Hindistan’dan acı biber, Endonezya’dan muskat ve Hollanda’dan tavuk eti de yer aldı. Geçen yıl Türk fındığı zirvedeydi Coldiretti’nin geçen yıl yayımladığı listede ise Türk fındığı ilk sırada yer almıştı. Bu haber Türkiye’de özellikle fındık üretici ve ihracatçılarından tepki çekmiş, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Coldiretti’ye bir mektup yazarak açıklama istemişti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 Bu aflatoksin i yeni ogrendim ben de hiç duymamıştım daha once baya ciddi birseymiş. Fıstıgın kendisini, ezmesini hergün yiyorum. Kıllandım simdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2017 evet ciddi bir sikinti, bence kanser %’sini baya artiriyor ama gida denetimi tr’de yok ztn sizin kenidinizin ne yediginize bakmaniz lazim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Kasım 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2017 (:P) sormasi ayip da nasil bakacaksiniz..bariz kuf haricinde anlasilmasi hemen hemen imkansiz..devletin devlet olup bunlarin ipini cekmesi lazim..urfanin biberini mesela kulluyen ortadan kaldirmak lazim olusmamasi mucize cunku mevcut kosullarda..keza kayisi sulfur uretilen neredeyse butun urun o sekilde uretiliyor..kuru incir keza.. neyse ureticiler zaten ufaktan agaclari filan kesmeye baslamislar para etmiyor diye.. ha bizimkiler ne yapiyor gida tarim hayv bakanligi liste yayinliyor 400 lira mi ceza kesiliyor..imha edecekse belki 10 20 kilo urunu imha ediyor sonrasini malum zincir marketlerde el altindan tuketiyoruz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Kasım 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2017 kendimiz örnek alip lab a yollasak maliyeti ne kadar acaba aflatoksin b1 için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Kasım 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2017 Ben laboratuvarda analiz yapıyorum aflatoxin okratoxin vs. Maliyeti;b1, total ve okratoxin için 1000 tl civari. Sütte m1 için 500. Yanliz bunlar devamli değişken, aynı markanın iki parti ürünü farklı olabiliyor. Ben gümrük kapılarından Red yiyen gıdaları haftalık bültenle takip ediyorum. Misal karabiberde aflatoxin yüksek çıktı, o ayki analizlerde mutlaka yakaliyoruz x firmasında, firmanın büyük küçük olması önemsiz, hatta çoğu zaman bunu yapan büyük firmalar. İsteyen PM le mail adresini yollasın ilk bülteni kendisine yollarım. En azindan bültenin geldiği hatta ucuzluktan ne almaması gerektiğini bilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Kasım 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2017 dana22 said: (:P) sormasi ayip da nasil bakacaksiniz.. kapali almak tek care :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar