Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Adobe Premiere sorusu

-Deno-

Öne çıkan mesajlar

selamlar,

adobe premiere pro cc 2017 ile ilgili birkaç sorum olacaktı.

ben baya yeniyim bu programı kullanmakta, üniversite zamanlarında bir dönem final cut kullanmıştım onun dışında da bir daha işim düşmemişti bu tarz edit programlarına.

elimde baya bir oyun içi shadowplay ile çekmiş olduğum content birikti, onlardan gameplay videoları yapıyorum. sıkıntım şöyle; atıyorum bir tane video'yu drag'liyorum media'ya, sonra üzerinde çok basic şeyler yapmak için (cut, fade in fade out efekti vs.) sağ tarafta oynamaya başlıyorum. üzerinde sarı bir çizgi oluyor ilk başta, sanırım bu renderlanmadığını gösteriyor. ben de o sarı çizgi oldukça yukarıdaki bar'ı ayarlayıp render work area falan diyorum, yeşile dönüyor (baya anane gibi anlatıyorum şu an sdfs) neyse sonuçta bir video ortaya çıkıyor ancak;

1) video'da ses ile görüntü arasında senkronize sıkıntısı oluyor. bu zamansal olarak küçük bir fark ama yine de dikkat çekiyor. atıyorum ateş etmeye başlamış oluyorum, sesi gelmeye başlıyor, ama video'da yarım saniye/1 saniye sonra oluyor bu. ben bunu el ile düzelttim, unlink yaptım, ses ile görüntüyü olması gerektiği hale getirdim ama bu tarz manual bir şey yapmama gerek kalmamalı diye düşünüyorum. video'yu normal çektiğim gibi izlediğimde hiçbir sıkıntı olmuyor.

2) video'yu export ettiğimde bazı yerlerde görüntü crystal clear, bazı yerlerde sanki 480p'ye düşer gibi oluyor. bunun sebebi ne olabilir? export alırken ayarları şu video'daki gibi yapıyorum;

http://www.youtube.com/watch?v=0Z1prmwtBlE&index=9&list=PLrDwNKHYRwizf9TwnyojlCAjNaLnRqVRo&t=167s

eyvs
Sosyal ağlarda paylaş

bir de ilk soruma istinaden, dün mesela iki ayrı çektiğim video'dan bir klip yaptım. ilk attığım video'nun dörtte üçünde böyle bir sıkıntı yoktu, en sonlarından aldığım küçük bir bölümünde vardı ses/görüntü senkronizasyon koyması. ikinci klibin tamamına yansımıştı, ses hep yarım saniye falan önden gidiyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

1)ses ve görüntüdeki frame farkından kaynaklanıyor olabilir.görüntü 50 framese ses yine sıkıntı yaratır.birde sequence açarken frame ayarına bakarsan ve bunları eşlersen sıkıntı geçer diye düşünüyorum.25 yapmaya çalış.

2)muhtemelen klip üzerinde oynama yaparken bozuyosundur görüntüyü.diğerleri düzgün kalırken o arada sırıtıyodur diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

SNA1L said:

1)ses ve görüntüdeki frame farkından kaynaklanıyor olabilir.görüntü 50 framese ses yine sıkıntı yaratır.birde sequence açarken frame ayarına bakarsan ve bunları eşlersen sıkıntı geçer diye düşünüyorum.25 yapmaya çalış.

2)muhtemelen klip üzerinde oynama yaparken bozuyosundur görüntüyü.diğerleri düzgün kalırken o arada sırıtıyodur diye düşünüyorum.

tam olarak nerde yapmam gerekiyor bunu? import media yaptım, yukarıda sequence settings var. oradaki timebase'den mi yapıcam? 10'muş bende default mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

-Deno- said:

SNA1L said:

tam olarak nerde yapmam gerekiyor bunu? import media yaptım, yukarıda sequence settings var. oradaki timebase'den mi yapıcam? 10'muş bende default mesela.

Onu premiere içinden yapamazsın her şekilde kayar senkron. Premiere değişken fpsyi algılayamadığı için senkron sorunu yaratıyor. Bunun için handbreake programını kur, orada video sekmesinde framerate istediğin gibi yapıp constant seçeneğini işaretle. Premiere importta sorun yaratmaz böylece.

Diğer soruna gelirsek, video hamında bir problem var mı o saniyelerde?
Sosyal ağlarda paylaş

aynen, handbrake'i görmüştüm bir yerde, onu denedim oldu. shadowplay ile kaydettiğim sürece hep bunu yapmam gerekecek galiba?

bir de videolar uzun oluyor, önce kesip biçsem premiere'de, en son handbrake'e atsam olmaz di mi? illa ilk önce handbrake'de ayarlamam lazım fps'yi.
Sosyal ağlarda paylaş

oyundaki kare hızı da önemli sanırım, limit fps vs yapmak gerekebilir.

owerwatch'ta bir kaç kere win10 un xbox arayüzü ile highlightları almıştım bir sorun çıkarttığını hatırlamıyorum.

Shadowplayde constant frame rate desteği varsa sorun yaşamadan çözersin.

https://forums.anandtech.com/threads/guide-for-editing-shadow-play-and-obs-game-play-recordings.2515247/

https://forums.adobe.com/thread/2188814

https://www.reddit.com/r/letsplay/comments/4lqeac/shadowplay_now_supporting_constant_frame_rate/
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...