Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sonsuz diye birşey yok (a.k.a. hede)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
karpuz, 09 Şubat 2005 22:04 tarihinde demiş ki:
said:
Blizzard_IcedEye, 09 Şubat 2005 20:48 tarihinde demiş ki:
sonsuz - 1 = sonsuz muş mat hocamın dediğine göre..

O hocan bilgisizmiş.
Sonsuz bir sayı değil ki 1 çıkarayım? Sonsuzdan 1 çıkarmak ne demektir bre? Sonsuz bir kavramdır. İşlem yapılmaz onla. Bir sıfattır. İsim değildir.

Mmm matematikte doğru olan bir varsayım bu benim bildiğim.
Sonsuz + sonsuz = Sonsuz
Sonsuz - sonsuz = Belirsiz
1 - sonsuz = -sonsuz
gibi varsayımlar limit ve türev gibi konularda çok kullanılan var sayımlardır.[signature][hline]Beş Hececiler
''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.''
Mesaj tarihi:
Karpuz yanlış olmus Sonsuz kavram değil sifat olaarkda algılabilinir matematikte matematikte.
Enter yerine alt-s yapmışım...

Devam: O yuzden sonsuzdan bir cıkartmak mantıklı bir durum
[signature][hline]Beş Hececiler

[Bu mesaj Cuce tarafından 09 Şubat 2005 22:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Abi sonsuz -1 ne demek? Yok öyle bir şey. Anca sonsuz elemanlı bir kümeden 1 eleman çıkarırsın. Buna sonsuz -1 denmez. Sonsuz - sonsuz saçma sapan bir laftır. Sonsuz kesin bir şey değildir. Çift doğal sayılar kümesi de sonsuzdur, doğal sayılar kümesi de sonsuzdur. Ama doğal sayılar kümesinden, çift doğal sayılar kümesini çıkarırsam, tek doğal sayılar kalır. Eğer sonsuz - sonsuzdan bahsedilirken bu kast ediliyorsa o zaman tabii vardır. Ama bir kenarı sonsuz olan bir kare yoktur mesela. Bir sayı değildir sonsuz... Sonsuz - sonsuz ne demektir ya... Tövbe tövbe.[signature][hline]"Mph Rmph !!"
Lamerlere Cevap Yok!
Mesaj tarihi:
kanıtlayamadıgın , emın olmadıgının , adını koyamadıgın sey sonsuz dur

uzay nıye sonsuz cunku daha kanıtlanmadı gıdılemedı vs.. vs..[signature][hline]
a$k bir sabunsa
köpürt beni pakize

Mesaj tarihi:
Sonsuza giden doğal sonsuza giden tek sayıları cıkartırsam elimde sonzua giden cift sayılar kalır karpuz, bu noktada hiç birinin sonunu bilirliyemediğimiz sonsuz diyip geçiyoruz.ha bunu yazmak uzun

sonsuz cift sayı+sonsuz tek sayı=sonsuz doğal sayı.[signature][hline]Beş Hececiler
Mesaj tarihi:
Karpuz arkadaşım daha bütün dönem türev ne limitlerde yaptık yani kafadan sallamıyorum, harbiden türevlerin ve limitlerin belirli durumlarında orataya çıkan durumlardır. Yani scannerda var burda defterimi çıkarttırma bana :p[signature][hline]Beş Hececiler
''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.''
Mesaj tarihi:
said:
Cuce, 09 Şubat 2005 22:32 tarihinde demiş ki:
Bende biliyorum bende biliyorum unutmadım daha türev falan

sen sus sen sattın :p[signature][hline]Beş Hececiler
Mesaj tarihi:
said:
Chemical, 09 Şubat 2005 19:41 tarihinde demiş ki:
hede demek herşey demek

imzalık be bu:)
topici okumadım, inşallah biri yazmamıştır:)[signature][hline]Notwist fi tarihinde demis ki:
Trouble that we've come to know will stay with us

bad religion xxx tarihinde demis ki:
A smile on the lips and a hole in the head
Mesaj tarihi:
ble ble ble
anlamakla anlamamak arasındayım[signature][hline]İnsanın hayatında iyi arkadaşları ve dostları vardır.iyi arkadaşlar kodese düştüğünde seni kefaletle çıkaranlardır.dostların ise kodeste yanında olanlardır...
Seviyorsan birini özgür bırak onu,eğer geri dönüyorsa o senindir,eğer geri dönmüyorsa zaten hiç senin olmamıştır...
Gidiyorum hayattan,suların aktığı yönden,rüzgarın sevgi dolu okşayışından uzaklara uzaklara gidiyorum....
Mesaj tarihi:
said:
Ardeth, 09 Şubat 2005 22:31 tarihinde demiş ki:
Karpuz arkadaşım daha bütün dönem türev ne limitlerde yaptık yani kafadan sallamıyorum, harbiden türevlerin ve limitlerin belirli durumlarında orataya çıkan durumlardır. Yani scannerda var burda defterimi çıkarttırma bana :p

limitte kullanılır zaten sonsuz, (türev ve integralde zaten bir limittir). limit dışında kullanıldığını gördünüz mü sonsuz sembolünün??
sonsuz/sonsuz, 1 üssü sonsuz, sonsuz-sonsuz gibi ifadeler sadece sembollerdir, herhangi bir işlemi işaret belirmezler. belirsizlik durumlarının isimleridir.
sonsuz-1 diye bir işlem olmaz, eğer olursa
lim x->sonsuz (x-1) gibi bişi olabilir. burda da x sonsuza "giderkendir" x sonsuzken değil. :-P
*!gıcıktır*
[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !

[Bu mesaj Rahan tarafından 09 Şubat 2005 23:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
bu ne biçim konu başlığı yaw?

hakkaten çok zormuş bu konuya bir başlık düşünmek, zeplin (a.k.a. balon) bile yapabiliyosun ama şuraya bi başlık bulamıyosan o balon düşmez mi ;)
[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche

[Bu mesaj BlackRose tarafından 09 Şubat 2005 23:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Chemical, 09 Şubat 2005 19:40 tarihinde demiş ki:
hayır bi makaleye baka baka yazmadım direk kafadan salladım:)
canım sıkılıyo ulan.

Dikkatimi çekiyoda hep böyle bir idda içerisinde postların. Sana sen yazmadın diyen mi olmuş ki böyle yazıyosun?
Mesaj tarihi:
zaten sonsuzluk kavramı tamamen insan sınırlarıyla ilgili...
şöle bişii
biz tanrının ne olduunu ancak bir böceğin bizim ne olduğumuzu bildiği kadar biliriz...
yni esas nokta ulaşamadığımız şeylere karşı zaten henüz kavrama yeteneğini geliştirmedik.. nasıl bi yarasa renklerin nasıl olduğunu bilemese bizde sonsuzluğu bilemeyiz.. bizde sonsuzluğu kavrayacak yetenek ve zeka yok bu konu üstünde boş yere zaman öldürmeyelim kısaca benim zekam sonsuzluğun ne olduğunu ve sonsuzluğun büyüklüğünü kavramaya yetmez..[signature][hline]~o O
COMFORTABLY NUMB
Mesaj tarihi:
said:
bugünden başla mesela saymaya
ölmeden önce 1000000*10üzeribilmemkaç da olursun
ve orada biter
demekki sonsuza kadar sayamıyorsun
harbiden sonsuz gözüküyor. ama sayamıyorsun
sayamadigin icin sonsuz zaten. x=x+1 infinite loop'a girdigi icin bitmiyo. bitmedigi icin buna sonsuz diyoruz.
sonsuz mu istiyosun, surtunmesiz bi ortamda, borudan yapilmis bi cember dusun. icinde ise belli bi momentumla bilyeyi koy. buyur sana sonsuz. yetmedi mi, git o bilyeyi durdur. hareket etmesin. iste bu sonsuz.
evrenin birden fazla olmasi soz konusu degil. cunku evreni icindekilerle dusundugunde bu sefer disinda ne var diye soru sorarsin, ondan sonra da 2. evren 3. evren yaratirsin. sonuc olarak baska bi kelime bulur bu butun evrenleri kapsar dersin. tanimini icindekilere gore yaparsan zaten kilitlenir kalirsin. evren dedigin seyin disi yoktur zaten. ici de yoktur. buyumez, kuculmez. relativity'den bahsedip sonsuz diil diyemezsin, ama relativity'i dusunuyosan sonsuzlugun dereceleri girer devreye. uni'de matematik okursan gorursun bunlari...[signature][hline]Tulahr
Mesaj tarihi:
evren neyin icinde genisliyor,genisldii sey nerede... bunlar boyle uzanıp duruyor yani sonu yok bu uzanmasının.sonu yok ne demek sonsuz demek.sayamıyoruz ya cok buyuk sayıları ona sonsuz diyoruz diye bir bolum gordum. 1/0 = ? Bunun sonucu yatık 8 nam-ı dier sonsuz olmasın sakın
Saygılar,sevgiler...
  • Yeni Oluştur...