sostizm Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2017 Karmaşık bir konu o yüzden Turk net veya vpn konusu altında konuşmak istemedim. Şimdi anlatalım TTnet 2 yıllık taahüt çakmak istediği için Turk Net başvurusu yapmıştım. Çok temiz ve hızlı ileledi, bağlandı. Bir de güzel VPN hizmeti istiyordum her zaman olduğu gibi tatava yapmadım GERGE ne diyorsa yaptın geçtim HideIPVPN aldım kuzu gibi. Çok da memnundum, hayatımda kullandığım en iyi VPN servisi oldu. Gelelim sonraki gelişmelere: 1- Modem/Router bölgesel ayarlar TP-Link TD-W9980 veya N600 Dual Band modemini almıştım her kattan çeksin diye. Ancak üretici firma bölgeyi Türkiye Seçince bizim telsizler genel müdürlüğü yönergelerinde izin verilen max çıkış gücüne çeken bir yazılım yüklemişler. Sadece TR değil pek çok Avrupa ülkesinde anten çıkış gücü sınırı var. Modemi tam kapasite kullanmak için yasalarında bir sınır bulunmayan bir ülkenin adıyla kurulum yapın yazıyordu forumlarda, Singapur popüler bir tercihti, ben de onu seçtim 2 yıldır çatır çatır kullanıyordum. Turknet'e geçince singapur'da çalışmadı. Hatta o kadar ki arkadan pin sokup fabrika ayarlarına dönmeden bağlanmıyor internet. Bi ayarı bişeysi vardır illaki ama beceremedim. Slovenya denedim tekrar singapur denedim - farklı isp seçeneklerini deneyip, sonuç hep modemin arkasına giren pin ile sonuçlandı. Bir kere başka ülke seçince, Türkiye'ye dönsen de DNS alamıyor illa ki o pini istiyor arkada. Çaresiz Türkiye ayararı ve kısık anten gücü ile kaldık. Gerçi şu anda her tarafta iyi çekiyor şımarıklık yapmasak mı bu konuda diyorum. 2- VPN konusu İnternetim oldu ama VPN bağlanmıyor. Arayüz şöyle bişey: https://i.hizliresim.com/lWlynX.png En hızlı bağlanan ve stabil SSTP protokolü en yüksek hız veren ise IKEv2 (ne olduklarına dair hiç bir fikrim yok) artık bağlanamıyor retry or contact support diyor. Listeden SADECE OpenVPN protokolü bağlanıyor o da yavaş. Ticket açtım supportda, süper hızlı ilgilendiler. soru cevap gitti geldi sonra TeamViewer ile Hintli bi kadın bilgisayarıma bağlandı Türkçe windows olduğu için yamuldu kaldı. Gene de el yordamı firewall kapattı Avirayı durdurdu tekrar IKEv2 ile tüm ülkeleri denedi. Modeme girdi hiç anlamadığım sayfalarda bişeylere baktı izin istedi gitti 6 dk sonra döndü modemde bişeylere daha baktı diagnose falan yaptı ve yapabileceğim birşey yok openVPN kullan ve çözersen mutlaka bize söyle dedi gitti. Kaldım böyle... Çalışacağını bilsem GERGE'den başka vpn alıp devam edeceğim ama... Singapur yapıp çalıştırabilsem belki vpn sorunu da mı çözülür bilemedim ki. işte böyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2017 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2017 Modemi görmeden pek birşey diyemem. Bazı modemlerin özel ayarı oluyor VPN portları için, onlara bak ama bozuk da olabilir yani. SSTP, Ike filan sabit port kullanır, sorun oradan gibi. Modem sorunu yani. Eski modem uyumluysa onu bir dene. Ya da bir akadaştan uyumlu modem isteyip dene. Ya da en iyisi servisi ara, yeni modem getirip denesinler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2017 Teamview ile bakabilir misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2017 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2017 Bir de doğrudan bağlanmayı dene: https://www.hideipvpn.com/setup/setup-ikev2-vpn-on-windows-10/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2017 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2017 sostizm said: Teamview ile bakabilir misin? Şuan ofisteyim, akşamdan sonra 22 gibi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2017 GERGE said: Bir de doğrudan bağlanmayı dene: https://www.hideipvpn.com/setup/setup-ikev2-vpn-on-windows-10/ Denedim :( malesef. Modem mi değiştireyim napayım bilemedim ki. TTnet ayni modem ayni vpn server kullanıyordum. Ne olduysa arkasına pin sokunca oldu. Sanırım tunnel bear client kurarken bi zamanlar modeme bişeyler yapmıştı tee o zaman, onu kaybettik sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2017 Firmware güncelledim Tunnelbear client kurayım dedim sayfası açılmıyor VPN ile de açılmıyor Yeni modem almanın çözüm olacağını veya farklı vpn servise para vermenin sorunu çözeceğini bilsem yapmaya hazırım. Akşam GERGE'nin gelmesini bekleyeyim en iyisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2017 mi router 3 al, $29 ve gumruksuz gecer. icine padavan custom firmware kur, openvpn, pptp falan destekliyor boylece bu skintiyi yasamazsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2017 Abi bolgesel ayarlarda antenin verici gucu 500mw ile 700mw arasinda degisiyodur. Zaten 1w lik bir verici koymazlar onun icine. (Tahminen) Kur turkiyeyi gec. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2017 Ahh çok heyecanlandım gene.... Hintli abla gene bağlandı bu sefer başka başka hazırlıklar yapmış. 1- Windows sertifikalarında bi dolu değişiklik yaptı 2- Gene windows içerisinde benim daha önce görmediğim .bin uzantılı dosyalarla oynadı 3- ISP senin hiç bir protokolüne izin vermiyo BLOCKED dedi. telefonla senin için açmasını talep edebilirsin dedi. Ablacım bizim call centerdakiler hintli değil ki nasıl anlatacağım diyecektim demedim. Gerçi TurkNet çok iyi niyetli bir servis sağlayıcı doğru kişiye ulaşabilsem yapabilirler de. 4- Bana SoftEther kurmama izin verebilir misin belki etrafından dolanabiliriz dedi. Dedim nedir bilmiyorum ama kur ablacım. 5- Bi değişik client kurdu sonra şu https://billing.hideipvpn.com/clientarea.php?action=productdetails&id=290906 kendi listelerindeki değerleri girdi. 6- Her bir server için teker teker girip save etmem lazımmış. bana bir tane de Alman kurar mısın dedim. Onu da kurdu. Bişey diyeyim mi IKEv2'den bile hızlı sanki. Sorun çözüldü. Bölgesel ayar TR kalsın Esh'in dediği gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar