Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

boy abdesti hakkında soru

mondain

Öne çıkan mesajlar

ya yaz bilidiğini;Sonra biras susle salla flm..
işte prof. doktor bilmemnem bu konu hakkında soyle demiştir yok o boyle demiştir fln..Yalan oldugu icin adam bilmeyecek ve meraklanacak..hatta sınavdan sonra yanına cagırıp muhabbet bilem edebilir :)..[signature][hline]Angelfire, 24 Kasım 2004 23:11 tarihinde demiş ki:
......
bitidirdiniz ömrümü tükettiniz yemin ederim
anlamıyorum amacınız ne sizin
biz dostuz mu demeye çalışıyonuz ya
Sosyal ağlarda paylaş

Sünnete uygun olan şekil, avret mahallini yıkadıktan sonra, namaz abdesti gibi abdest almaktır. Bu abdestte ağza su bolca verilir ve çokça çalkalanır. Buruna çekilecek su fazla verilir ve geniz yumuşaklığına kadar çekilir. Bu şekilde hem guslün farzı yerine gelmiş hem de abdestin sünneti ifa edilmiş olur[signature][hline]ilk nefesimde ben senin son nefesinde sen benim kollarımda
Sosyal ağlarda paylaş

gusul demi en son ayaklar yıkanır ?

Abdest bitince üç defa başına, daha sonra üç defa sağ omuzuna, üç defa da sol omuzuna su dökerek yıkanır. Suyu her döküşte ellerinin erebildiği yere kadar vücudunu oğuşturur. İğne ucu kadar kuru yer bırakmamak üzere vücudun her tarafını üç defa iyice yıkar.

gusülde öyle bir kavram olduğunu bilmiyordu doğrusu.

[Bu mesaj Ragnar tarafından 26 Kasım 2004 17:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

1) Gusle niyet ederek, besmele çekerek ve misvak kullanarak başlamak. Bu niyet guslün sıhhatı için şart değildir, sevabı vardır. Temizliğin bir ibadet sayılması için bir sebebdir.

(Malikî ve Şafiîlere göre, gusülde niyet farzdır. Hanbelîlere göre de, bu niyet guslün sıhhatının şartıdır. Durum böyle olunca, ihtilâfdan kurtulmak için guslederken abdestsizliği gidermeyi ve namaz gibi bir ibadetin yerine getirilmesini hatırlamalıdır.)

2) Gusülde önce elleri, sonra oyluk yerlerini yıkamak. Eğer bedende meni gibi bir pislik varsa onu gidermek.

3) Gusülden önce, sünnet üzere abdest almak. Bir kap içinde veya toprak üzerinde yıkanıldığı zaman ayakları yıkamayı sona bırakmalıdır.

4) Abdest aldıktan sonra önce üç kez başa, sonra üç kez sağ omuza, sonra üç kez sol omuza su dökmek. Her su döktükçe, beden iyice ıslansın diye, bedeni iyice oğuşturmak. Kap içinde veya toprak üstünde yıkanılıyorsa, çıkarken önce sağ ayağını, sonra sol ayağını yıkamak.

(İmam Malik ve İmam Ebû Yusuf’dan bir rivayete göre, gusül yaparken bedeni ovalamak farzdır.)

5) Gusül yaparken fazla su harcamamak ve çok kısıntı da yapmamak.

6) Kimsenin görmeyeceği bir yerde yıkanmak. Eğer erkekler erkekler arasında, kadınlar da kadınlar arasında bulunurlar da yıkanmak için tenha bir yer bulamazlarsa, bir köşeye çekilip avret mahallerini bir peştemal ile örterek yıkanırlar. Avret yerlerini açmaları caiz olmaz. Erkeklerin veya kadınlarla erkeklerin arasında bulunan kadınların da bunlar arasında yıkanmaları caiz değildir. Bu durumda teyemmüm ederek namazlarını kılmaları uygundur. Çünkü hükmen su bulunmamış demektir.

Yine, gerek erkekler ve gerekse kadınlar kendi cinsleri arasında yıkanmak için bir peştemal veya benzeri bir örtü bulamazlarsa ve böylece avret yerlerini açmak mecburiyetinde kalırlarsa, gusletmeyi sonraya bırakırlar ve namazlarını teyemmüm ile kılarlar. Sonra tenha bir yer veya bir peştemal bulunca gusledip teyemmüm ile kılmış oldukları namazları iade ederler. Hamamlarda bu örtünme işine çok dikkat etmelidir.

7) Tenha bir yerde yıkanıldığı zaman, yine avret yerini açık bulundurmamak. Açık bulundurulursa kıble yönüne dönmemek.

8) Guslederken konuşmamak.

9) Gusülden sonra elbiseyi giyerken çabukça örtünüvermek.

10) Gusülden sonra bedeni bir havlu veya bir mendil ile silmek.

11) Bir kimse bir akar suya veya bir havuza dalsa veya yağmur altında durup bütün vücudu ıslansa, ağzına ve burnuna su vermek halinde, gusül farziyetini yerine getirmiş olur. Bu durumda organlarını kımıldatır veya su içinde biraz beklerse, sünneti yerine getirmiş sayılır.

cp yaparım olur biter.[signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa,
Ne de alam-fikre bir mersa, Olan bu mai deniz
Melali anlamayan nesle aşina değiliz.
Sosyal ağlarda paylaş

Gusül Abdesti Nasıl Alınır?

Sünnet üzere gusül abdesti, şöyle alınır:

1- Önce, temiz olsalar dahî, iki eli ve avret yerini ve bedeninde necâset (pislik) bulunan yerleri yıkamalıdır.

2- Sonra, tam bir abdest almalı, yüzünü yıkarken gusle niyyet etmelidir. Ayakların altında su toplanmıyorsa, ayakları da yıkamalıdır.

3- Sonra bütün bedene üç defa su dökmelidir. Önce üç defa başa, sonra sağ omuza, sonra sol omuza dökmelidir. Her döküşte o taraf tamam ıslanmalıdır. Birinci döküşde oğmalıdır.

Gusülde, bir uzva dökülen su, başka uzuvlara akıtılırsa orası da temizlenir. Çünkü, gusülde bütün beden, bir uzuv sayılır. Abdest alırken bir uzva dökülen su ile başka uzuv ıslanırsa, yıkanmış sayılmaz. Gusül tamam olunca, tekrar abdest almak mekrûhtur. Fakat gusül ederken abdesti bozulursa, bir daha almak lâzım olur.[signature][hline]Hiçbirimiz beklemedik doğmayı...
Doğduğumuzdan beri beklediğimiz, ÖLMEK...

i
cq ¦ msn ¦ mail
Sosyal ağlarda paylaş

Sen her pislik denileni yemekle bağdaştırıyosan bilemiycemde

Sonuçta insanlığı oluşturan birşeye pislik demek. Bilemiyorum.
Elbette temizlenmelidir ama pislik deme hoş gelmedi pekde.

Ha yiyenler var bu arada ayrı(hehe)[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.

Sosyal ağlarda paylaş

anladımda
orada pislik kelimesini kullanmak hoş durmuyo yinede, kullanılmayabilirdi...

Açıkcası ben onu okudugumda butun ınsanların pislikten olusutugunu dusunebılırım sırf o cumleye bakarak.[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.

Sosyal ağlarda paylaş

Meni sağlıklı bir erkekte tükürükten daha temizdir arkadaşlar, pislik lafı kullanmak bence de doğru değil. Ha bu temizlenmeyecek demek değil tabiki.

Benim takıldığım, yine şu ufak ufak neredeyse her yerde vurgulanan kadın erkek ayrımları.
said:
Erkeklerin veya kadınlarla erkeklerin arasında bulunan kadınların da bunlar arasında yıkanmaları caiz değildir. Bu durumda teyemmüm ederek namazlarını kılmaları uygundur. Çünkü hükmen su bulunmamış demektir.
[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on
Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse

Tahrik etmeyiniz pls

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 26 Kasım 2004 19:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ya allah rizasi icin ya ozellikle sen penthe

inanirsin inanmazsin ama sirf tartisma cikarmak icin sirf abi ben inanmiyorum karizmatigim diye ortaya cikmak icin yapmayin.

Meni pislikmiymis degilmiymis bumu yani konu?
Evet meni pisliktir benim uzerimde yapis yapis olan hersey benim icin pislik.

Yok ici proteinmis yok bilmemneymi bole sirf nifak sokup ortam germek icin olayin ozunde gecen bir seyi bir kelimeye indirmeyin ya ayip yani.

Adam orada pisligi ne anlamda kullanmis siz sirf dusuncenizi sokmak icin kasiyorsunuz off yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Dediğim şeyde zerre şöyle bir anlam var mı onlyreal?
Sanırım beni işi gücü olmayan ruhastası biri zannediyorsun, işim gücüm yok insanlara kendi düşüncelerimi empoze etmeye çalışıyorum. Ve bunu da meninin tükürükten daha temiz bir madde olduğunu söylemekle yapıyorum.

Eskiden insanlara birşey anlatmaya çalışırdım, artık iplediğim yok açıkçası neye inanırlarsa inanır insanlar, 60-70 yıl sonra göreceğiz nasıl olsa. Kısıtlı zamanımı böyle saçma tartışmalara harcamayacağım artık.

Gelip de tartışma açmaya çalışıyorsun diyerek kızıştırdığının ve tartışma ortamı yarattığının da farkında mısın ayrıca?

Edit : Yok ruby, saçma davranmışım bu güne kadar tartışarak cidden. Sadece fikrimi söyleyip bir daha yorum yapmayacağım böyle başlıklara zaten.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on
Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse

Tahrik etmeyiniz pls

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 26 Kasım 2004 20:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bende bunu soyluyorum din konusu gordumu adam dayanamiyor girip yorum yapcak hatta dinle ilgili savunma yapanlari kendince haksiz cikarmaya calisicak

penthe tanimam etmem ama burdaki yazilarindan en azindan dusundugunu soylemesinden kanim isindi ama yani bazen abartiyor yorum yapmak kotulemek icin yorum yapiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea alakan olmayan bir konu hakkında helede 0 altı bilgiye sahip olduğun bir konuyu nediye karıştırıyorsun.

bak yukarda konu : boy abdesti hakkında soru yazıyo yani seninle uzaktan yakından ilgisi yok.

bak bide kısıtlı zamanın varmış git sen o kısıtlı zamalarını daha verimli şekilde harca. hadi yawrum hadi.

[Bu mesaj Ragnar tarafından 27 Kasım 2004 11:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...