Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dünya savaşları ve teknolojik gelişim


CoolRider

Öne çıkan mesajlar

Dünya savaşları eğer olmasaydı hala 1940 ların teknoloji seviyesinde olucağımızı savunanlar var. Bugün evimizdeki bilgisayarların dünya savaşı sırasından hedefi daha hızlı hesaplamak için ilk defa kullanıldığını biliyorum fakat elimde net bilgiler yok. Eğer eteklerinizide birşeyler varsa sizde dökün bakalım! Paylaşalım ve öğrenelim :) dünyada teknoloji nasıl gelişmiş. Birde varsa elinizdeki kaynakları belirtirseniz sevinirim. Son olarak "Savaşlar yıkıcı olduğu kadar , yapıcıdır" Düşüncesine katılıyor musunuz?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
mitha, 06 Şubat 2005 14:32 tarihinde demiş ki:
Bugün evimizdeki bilgisayarların dünya savaşı sırasından hedefi daha hızlı hesaplamak için ilk defa kullanıldığını biliyorum fakat elimde net bilgiler yok.


Yanılmıyorsam bilgisayarlar kodları çözmek için kullanıldığı, o amaçla icat edildiler yani..[signature][hline]Touch of death is never gentle...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

etkisi oldugu muhakkak ama gunluk hayatta kullandiklarimiz arasinda o kadar fazla savas teknolojisinden gelen bir sey yok gibi . internet vs bir cok ornek var ama f1 ve uzay teknolojisinden fazla degildir .

zira askeri teknoloji demode olana kadar pek fazla kamu hizmetine sunulmuyor hakli olarak .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hemen hemen bütün teknolojiler öncelikli askeri amaçlı geliştiriliyor... Jet motorlar mesela, sivil havacılık için miydi ilk başta? Me 262 bir sivil uçak mıydı...

Bilgisayar denen meret savaş sırasında düşman kodlarını kırmak için yapılan ufak makinaların geliştirilmesi sonucu oluşmuştur.

Internet'in bile askeri açıdan iletişimde kolaylık sağlanması sonucu oluşturulduğuna dair yorumlar dolaşıyor...

Nükleer enerjiye ne demeli, iyi niyetli mi tasarlanmıştı, teoride evet, ama ilk faal kullanımı bombaydı.

Uzaktan iyonosferin doğal yapısını kullanarak az enerjiyle belli bir bölgeye elektrik sağlama projesi (Nicola Tesla - Tesla bobini) mesela, adamlar bunu geliştirip HAARP denen oluşuma imza attı, ne için kullanılıyor dersiniz (füze savunma, ayrıca çok büyük yan etkileri var ayrıntı için http://www.haarp.net)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Almanlarin ucan daire yaptiklari dogrudur.hatta bu araclar 2. dunya savasinda kullanilmistir. ben bunu uzun zaman once okumustum.arkadasimin tanistirdigi biri ile sohbette bunu soyledigimde o buna cok sasirdi ve bunu herkes bilmez deyip bana ucan dairelerin boyutlarini ve nasil havalandiklari ile ilgili biseyler soylemisti.boyutlarini hatirlamiyorum ama dairenin alt ve üst kisminin farkli yonlerde dondugunun soylemisti.
Ayrica füze teknoloji bir almann ss subayi sayesinde gelismis ve bu günkü halinği almistir.
Zaten fizikteki gelismeleri biraz arastirirsaniz işin içinde Almanlar ve 2. dunya savaşi yillarini görürüsünüz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mino, 08 Şubat 2005 02:21 tarihinde demiş ki:
Jet motorlar mesela, sivil havacılık için miydi ilk başta? Me 262 bir sivil uçak mıydı...



jet motorlari ile ilgili calismalar ww2 den cok once baslamisti . roketlerle ilgili ilk calismalar da uzayla ilgiliydi .

ww2 nin bunlara tek katkisi savas sirasinda emin olunan teknolojilere daha fazla para ayirarak daha gec cikmalari disinda bir sey degildi[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar, bu konuda biraz cahilsiniz. Şöyle ki, dünyadaki en büyük Araştırma-Geliştirme bütçeleri silah sanayine aittir. Günlük yaşamımızda kullandığımız pek çok şeyin de kaynağı, kazara da olsa buralara dayanır.
Örneğin, ikinci dünya savaşı...
Bilgisayarlar, o zamanların şifreleme ve şifre kırma makinaları yüzünden doğan ihtiyacın cevabı. Keza radar, yine o savaşın yan ürünü. Patlayıcılardaki gelişme, modern otomatik tüfekler o zamandan. Me262 ile başlayan jetlerin çağı, yine o savaş.

Tıp alanında da. Mesela bugün kullanılan anesteziyi düzgün olarak sizce kim geliştirmiş? Herkesin dilindeki "Nazi Doktorlar". Ayrıca, hipotermiden nasıl insan kurtarılacağını (Hipotermi- uzun süre soğuk veya soğuk suda kalma sonucu vücut ısısının düşerek şoka girme) yine Naziler bulmuş. Amaçları suda uzun süre kalan pilotları kurtardıklarında hayatta tutmakmış. Bunun için de, özellikle Rus esirleri buz gibi suya atarak deneyler yapmışlar. Bunun dışında yine bir çok pratik şeyi, "insanlar" üzerinde deneyler yaptıkları için bu öcü diye bakılan Nazi Doktorlar bulmuş.

Gelelim daha modern zamanlara. Teflon tava ve tencereler? Tamamen militarist. Bunların icadı da, uzay mekiklerini ve atmosfere yeniden girişte çok ısınan nükleer başlıklı füzeleri ısıdan korumak için bir malzeme arayışı sonucunda dayanır. Isıya karşı olan duyarlılığı sonucu, teflon yolunu mutfaklara bulan bir malzeme olmuştur.

Bu ve daha bir çok pratik buluş, hep askeri alana veya savaşlara bağlıdır. İsteseniz de istemeseniz de.

Ayrıca 2. Dünya savaşında, dünyanın teknolojik gelişme hızı normale göre yaklaşık 5 kat daha fazlaydı diyorlar. Yani 39-45 arasında belki 20-25 yıl kazandık teknolojik olarak.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin.
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cogu sey degil bence . savas cok seyi daha erken bulmaya neden oldu o tamam ama zaten savaslar sayesinde bulundugunu iddia ettigin seyler uzerinde cok daha onceden calismalar yurutuluyordu .

roket dedigin sey bile rusyadaki uzaya merakli bir ogretmenin calismalarina dayaniyor . (cinliler cok onceleri kullanmaya baslamis tabii ki ama isin uzerine bilimsel egilip esaslarinin ortaya konmasi boyle )

hizlandirici etkisi inkar edilemez ama "cogu" seyin bulunusunu ww2 ye baglayamazsin .

ayrica teflon dedigin sey 38 de bulunan bir malzeme hangi uzay calismasi hangi nukleer fuze . ustelik isiyi iyi ileten bir malzemeden fuzeleri isidan korumayi kim dusunur ?[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

savaşlarda belli alanlara odaklanılan çalışmalar sonucunda normalde bu hızda geliştirilmesi mümkün olmayacak bazı teknolojiler bulunduğu doğrudur ama savaşın neden olduğu büyük ekonomik kaynak, düşünce ve çalışma işgücü, üretim kayıpları bulunanlardan daha fazla şeyin de aslında bulunamamasına neden olmuştur. dünya tarihinde hiç savaş gerçekleşmemiş olsa şu anda evrene yayılmış bir insan medeniyeti dahi sözkonusu olabilirdi, savaşlarda kaybedilen nice mucit yahut zanaatkar insan kim bilir neler bulacaktı..

insanoğlunun teknolojik gelişme hızının en yüksek olduğu dönem içinde yaşadığımız, tarihte en az sayıda savaşın cereyan ettiği dönemdir. barış içindeki toplumlarda elbette ki daha fazla sayıda insan bilim ve üretimle uğraşacak, geliştirilen ürünlerin daha fazla talibi, dolayısıyla değeri olacak ve bu şekilde bilim kıymete binecek, üretim ve halka dağıtım mekanizmaları daha iyi işleyecek ve bunun sonucunda yeni ihtiyaçlar belirip bunlara çare aranacaktır. hiçbir savaş zamanı ekonomisi veya devlet destekli araştırmanın bununla yarışması mümkün değildir, belli alanlarda daha hızlı ilerleme yaşanmakla beraber genele bakılırsa aslında kayda değer bir düşüş yaşanır..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...