Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kendir-Kenevir-Hemp-M.......a

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Geçen tesadüfen okumuştum, tesadüf arkadaşın biri de bunla ilgili bir video yolladı falan buraya da konusunu açayım dedim, hazır üretimi bizim ulu hükümetimizce de kısmi olarak belirli şehirlerde ve kontrol altında serbest bırakılmışken.

Arkadaşın gönderdiği video bu, hani rockefeller yasaklattı vesaire falan ama yabancı bir yayında kullanım alanları falan da birebir bu adamın anlattığı gibi idi. Bir de mesela kenevir bazlı plastikler 90 günde mi ne doğada yok oluyor ama plastiğin doğaya verdiği zarar malum, falan filan.

https://www.youtube.com/watch?v=kDswnW7MSkc
Mesaj tarihi:
cok cok eskiden bildigim terane..bizim topraklarda zaten zibil gibi yetistiriliyor her turu ozellikle de afyon kendir kenevir..etinden sutunden cilgin da kullaniyoruz..ama amarikalilar bizim elimizden tutunca..onlara hos gorunmek icin pamuk ekimini ogretip ona yonlendiriyorlar..
Mesaj tarihi:
Su maddeler gercekse zaten diyecek bir sey yok

• Bir dönümlük kenevir, 25 dönümlük orman kadar oksijen üretir.

• Bir dönümünden, dört dönüm ağaca eş kâğıt çıkar.

• Bir ağaç 20-50 yılda yetişir, kenevirse dört ayda…

• Kenevir 8 kez kâğıda dönüştürülebilir, ağaç 3 kere…
Mesaj tarihi:
sirf uretim degil onun icin sanayi tesisi de olmasi lazim tam faydasini gormek icin.

diger taraftan recreational use icin washington dc'de yetistirmek, tuketmek serbest olmasina ragmen satisi yasak. Insanlar buna karsin birbirine gift ediyorlar, mesela soyle delivery servisleri var;

https://redeyedc.com/
Mesaj tarihi:
neutrino said:

diger taraftan recreational use icin washington dc'de yetistirmek, tuketmek serbest olmasina ragmen satisi yasak.

tükkanlardan satışı serbest olması lazım. tükkanlar ilk açılırken sıranın başında bilmem ne baş savcısı vardı, haberini okumuştum.
Mesaj tarihi:
ben aslında köydeki tarlalarda düşünüyorum kenevir.
banlarlarsa da banlasınlar abi. zaten böyle hapis yaşıyoruz denemedim demem en azından sdf.
tabi ilk başta bi prosedüre bakıcam yasal olarak izin verirler mi diye.
  • Yeni Oluştur...