Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Birşah Ayran

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Ayran seven biri olarak marketler Pinar gibi markalarin sattigi ucube ayranlarin aksine (ayran kulturu olayi cok ters bir sey) bunlarin normal yontemlerle yogurtdan ayran urettigini ogrendim. A101'in kendi markasi, tum A101'lerde bulunuyormus.

Boyle yazayim dedim. Guzel de.
Sosyal ağlarda paylaş

sorduğum soru geçerliliğini korumakla birlikte birşah ayranla ilgili şunları buldum.

Bu ürünlerden uzak durun! başlıklı haberde birşah yoğurtta bitkisel
yağ bulunduğu yazılmış, gtvh bakanlığı tarafından.

http://www.haberturk.com/ekonomi/alisveris/haber/1027972-bu-urunlerden-uzak-durun

Stalk | Birşah Süt Ürünleri Nerede Üretiliyor?

Market adına üretilen fason ürünlerin nerede üretildiğini bilmek için uzman olmaya gerek yok, etiketteki yazıları okuyup küçük bir araştıma yaptıktan sonra öğrenebilirsiniz.

Bu yazıda ufak bir araştırmayla A101’de satılan Birşah ve Milkten adlı markaların bazı ürünlerinin nereden geldiğini öğreneceğiz.

29.12.2011 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliği’nin 8. maddesinin 1. fıkrasının (ğ) bendine göre ambalajlanan her ürünün üzerinde üretimi yapan firmaların işletme kayıt numarası ya da onay numarası olmak zorundadır. Yoğurt, ayran vb. süt ve süt ürünleri üreten firmaların onay numarası vardır.

Birşah’ın (ayran ürünü için) etiketindeki Onay Numarası TR26-0027 (Ekim 2016’da üretilmiş ürün için) olduğu görülüyor. Bu onay numarasını GGBS’de arattığınızda Pınar Süt Mamülleri Sanayi A.Ş.’yi buluyoruz.

Yine aynı şirketin İzmir’deki fabrikasında da (TR35-0069) Milkten’in bazı ürünleri üretilmektedir.

Market ürünleri fason da olsa üretici firma kendi ürettiği ürünle aynı kalitede fason ürün üretebilir. Çünkü üretim proseslerinde (aşamalarında) farklılık yapılırsa üretici firmanın maliyetlerinde artış görülür ve bu durum üreticinin kâr edememesine neden olur.

Ancak şunu da unutmamak gerekir; market ürünlerini her zaman aynı üretici üretmeyebilir. Yapılan anlaşmaların bitmesinden sonra market başka bir üreticiyle aynı marka ile ürün satabilir. Bundan dolayı tüketicinin etiket okuma konusunda biraz daha dikkat etmesi gerekir.

Şunu da eklemeden geçmeyelim: Ocak 2015’te Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yaptığı “taklit ve tağşiş” duyurusunda Birşah markalı ama Birecik Ak Gıda Ürün. Nak. İnş. Teks. San. ve Tic. Ltd. Şti./Şanlıurfa adlı firmanın ürettiği 25.05.2014 son kullanma tarihli yoğurtlarda bitkisel yağ bulunduğu açıklanmıştı.

Güncelleme – 02.11.2016:

Birşah markalı ürünler bölgesel farklılıklardan dolayı üretim yerleri farklı olabilir. Örneğin Ekim 2016 üretimli Birşah UHT Sütü’nün üreten firma 39-0021 onay kodlu Danone Tikveşli Gıda Ve İçecek San. Ve Tic. A.Ş.-Kırklareli‘dir. Aynı marka ve aylarda farklı üretim yerleri görülmesi mümkündür.
Stalk | Birşah Süt Ürünleri Nerede Üretiliyor?

hani tüketirken dikkate alırsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
calimero said:

ayran kültürü ne açıdan ters? bilek de ona göre içek?

Ayran kulturu farkli bir bakteri, sutten ayran benzeri bir sey uretiyor, uzerine de ayran aromasi katiyorlar bazi markalarda. Boyle bir sey: http://magaza.hammaddeler.com/Peyma-Hansen-Ayran-Kulturu-YFL-904-50-Unite-x-10-adet,PR-7964.html

Ayran degil yani onlar, sutten dogrudan uretilmis ayranimsi iceceklar.
Sosyal ağlarda paylaş

abi onu biliyorum da zararı var mı yani onu soruyorum aslında. neden ayran kültürü (mayası) ile üretilen değil de yoğurt mayası ile üretilen yoğurtla suyun birleştirildiği ayranları tüketmeliyiz. biri diğerinden daha mı faydalı, sormak istediğim aslında o.

hani zarar yarar yoksa ekstra ben ayran kültürü ile üretilen ayranları daha çok seviyorum, favorim eker. hatta evde bile ayran kültürü ile yaparım o kadar güzel bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

yav said:

Ben her seyin en ucuzunu yiyip iciyorum daha bisi olmadi.
Yalniz gecenlerde tekelin cumartesi alacagina bunu al demesiyle cilekes diye bi sarap almistim. Aman diyim cumartesi'den sasmayin hahah

alıp alabileceğin en kötü şarap cumartesi

bi kasa/fıçı yolla adama da içsin madem. ucuz içiyorum demiş, iyi/kötü farkmıyor kafa yapsın yeter.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

yav said:

Ben her seyin en ucuzunu yiyip iciyorum daha bisi olmadi.
Yalniz gecenlerde tekelin cumartesi alacagina bunu al demesiyle cilekes diye bi sarap almistim. Aman diyim cumartesi'den sasmayin hahah

alıp alabileceğin en kötü şarap cumartesi

Cumartesi, 8 biradan sonra kiza hala kayarin varsa icilecek sarap
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...