Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni peydahlanan ses kartı sorunsalı

deadwoll

Öne çıkan mesajlar

Yaklaşık 2 ay önce ses kartım (Soundblaster ZX) arada sırada çalışmamaya başladı. Bilgisayarı restart edince falan düzeliyordu. Sonra hepten gitti. Driver'ları sildim kurdum düzeldi, 1-2 hafta sorun olmadı.

2 hafta önceyse bilgisayarı her açışımda ses gitmeye başladı. Bilgisayar ses kartımı görüyor ama ses gelmiyor. Herhangi bir hata falan da vermiyor cihaz. Device manager'a girip ses kartının driver'larını silip "scan for hardware changes" diyince daha tuşa bastığım anda ses geri geliyor driver'lar tekrar kurulmadan ve bilgisayarı tekrar kapatana kadar sorun ortadan kalkıyor.

Bu neden kaynaklanabilir? Hiç bir donanım değişikliği yapmadım ve senelerdir aynı bilgisayar, aynı işletim sistemi ve aynı ses kartını sıkıntısız kullanıyorum. Bilgisayara kurduklarım bile değişmedi OS update'leri haricinde lel.

Edit: bu arada mobo: ASUS, işlemci i5 3570k, ramler corsair, ekran kartı EVGA GTX 970 falan falan.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi hardware bozulmuş olsa neden driver'ı silip tekrar kurduğumda kusursuz çalışsın makineyi resetleyene kadar?

Ben ssd'den dolayı OS'un çok hızlı boot etmesi ve dolayısıyla ses kartının devreye girememesi gibi bir şey okuduydum internette, hatta bios'ta fast boot mudur nedir onu devre dışı bırakmıştım ama o da yemedi.

Net'te bayağı ağlayan var ama yazan çözümler çalışmadı bende.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...