deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Yaklaşık 2 ay önce ses kartım (Soundblaster ZX) arada sırada çalışmamaya başladı. Bilgisayarı restart edince falan düzeliyordu. Sonra hepten gitti. Driver'ları sildim kurdum düzeldi, 1-2 hafta sorun olmadı. 2 hafta önceyse bilgisayarı her açışımda ses gitmeye başladı. Bilgisayar ses kartımı görüyor ama ses gelmiyor. Herhangi bir hata falan da vermiyor cihaz. Device manager'a girip ses kartının driver'larını silip "scan for hardware changes" diyince daha tuşa bastığım anda ses geri geliyor driver'lar tekrar kurulmadan ve bilgisayarı tekrar kapatana kadar sorun ortadan kalkıyor. Bu neden kaynaklanabilir? Hiç bir donanım değişikliği yapmadım ve senelerdir aynı bilgisayar, aynı işletim sistemi ve aynı ses kartını sıkıntısız kullanıyorum. Bilgisayara kurduklarım bile değişmedi OS update'leri haricinde lel. Edit: bu arada mobo: ASUS, işlemci i5 3570k, ramler corsair, ekran kartı EVGA GTX 970 falan falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 bozulmustur? hani bu secenek aklina gelmediyse diye diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Abi hardware bozulmuş olsa neden driver'ı silip tekrar kurduğumda kusursuz çalışsın makineyi resetleyene kadar? Ben ssd'den dolayı OS'un çok hızlı boot etmesi ve dolayısıyla ses kartının devreye girememesi gibi bir şey okuduydum internette, hatta bios'ta fast boot mudur nedir onu devre dışı bırakmıştım ama o da yemedi. Net'te bayağı ağlayan var ama yazan çözümler çalışmadı bende. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yevaud Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Disable/Enable denedinmi ? creative yeni nesillerde sorunlar varmış bende duydum bazıları fabrika çıkışı buffer sorunlu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 creators update'i yüklediysen bazen bende de mala bağlıyor soundcard. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Creator's update'ten önce başladı mevzu, az önce update'i yükledim yine aynı :< Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 driver ayarlarinda "bu aygitin gucu korumak icin kapatilmasina izin ver" gibi bi secenegi tikli mi bi bak. her ne kadar laptop degilse de... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2017 Driver özelliklerinde öyle bir seçenek yoktu da, power management kısmında PCI Express girişleri ne alakaysa moderate saving'de kalmış. Onu never'a getirdim. Değişen bir şey olacak mı göreceğiz bakalım :< Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar