Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir sonraki adım ne?


proutsmou

Öne çıkan mesajlar

yazılım geliştiricisi olmak istiyorum. hadi diyorum başlayayım bir yerden. indiriyorum tutorial'ları, bi kaç eğitim pdf'ini. adım adım gidiyorum.

içerik nedir? klasik değer atamalar, int-float hedehüde. aritmetik işlemler. println. hello world. biraz ileri gidiyoruz kullanıcıdan değer alma, hop karesini gösterme. for döngüsü, switch-case, if. efendime söyleyeyim duruma göre pointer, hemen oralarda diziler dahil oluyor işe. fonksiyonlar. ve tutorial, pdf, kitap, youtube serisi BİTTİ.

ne olacak şimdi? bir sonraki adım ne?
bir kere ben bir dili bu seviyede bildiğimde ne kadarını bilmiş sayılırım? bir dili giriş seviyesinde bilmiş sayılır mıyım? giriş üstü sayılır mı? ne aşaması bu?

cv'ye yahu birader ben bu java dilini biliyorum, java developer'ım diyebilmek için ne kadar daha ileri gidilmesi lazım, daha da önemlisi nasıl gidilmesi lazım?

hadi bakalım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
kuru kuru kitaplar alip ögrenmek cok zor ve skici. uzun yillar sonra anca tahammül edip "hassktir cok mantikli lan" dedigim kitaplar okudum.

sana tavsiyem, kendine problem cikartmak ve onu cözmek. yazilim gelistirici (veya programci)nin görevi problem cözmektir.

sana en basitinden problem vereyim: ben bi dvd kiralama sirketi actim fakat kime ne filmi verdim, kac paraya verdim, kac günlük verdim defterde tutuyorum. birisi filmini geri getirdiginde defterde ara dur bi dünya vakit kaybi. bana bu problemi cöz aga.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

internetten guideler ve tutoriallar takip et.

en temel konseptleri ogrendikten sonra, sectigin dilde ufak projeler yap.

zaten tutoriallarda boyle yaptirir. mesela php ogreniyorsan temellerini ogrendikten sonra basit blog projesi yaptirir, o sirada bir cok seyi ogrenirsin.

onun otesinde iyi tavsiyeler verilmis zaten threadde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...