Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evrim teorisi ile ilgili bir soru

sdeceokuyangenç

Öne çıkan mesajlar

µh said:

hem öğrenme aşamasında olduğunu bilip hem de nasıl, anlayamamışsın denen yere hayır anladığım için soruyorum diyebiliyorsun ki?

hayvanlarda bilinç olmadığını iddia edip, hala nasıl bu konuda tez ortaya atabiliyorsun ki?

Aslında hayvanlarda bilinç olmadığını iddia etmediğimi sadece ilk mesajı okuyarak cevap vermiş olmasaydın anlardın. Öğrenme aşaması demek yeni başlayan demek değildir. Doğal seçilimle evrim birbiriyle ilişkili olsa da aynı anlama gelmez. Kısacası evrimle ilgili birşeyler öğrenirken doğal seçilimi bildiğimi iddia edebilirim. Okumadığınız için sorduğum soru dışındaki herşeye cevap veriyorsunuz bu da garbage ın doğasından değil paticik olmasıyla alakalı.

Sorunun cevabına tekrar gelirsek hayvanlarda bilinç olmadığını iddia etmiyorum o yüzden bu konuda bir tez ortaya atmıyorum. Teşekkürler boş katılımın için.
Sosyal ağlarda paylaş

Evrimi sadece "ihtiyaç doğrultusunda" gelişiyor gibi görmeyin. DNA mutasyonları asıl mevzuyu yaratan. Bilincin şekillenmesi ve bu üstünlüğün kullanılıp daha güçlünün hayatta kalması ile günümüze gelinmiş. Bu yolda milyonlarca tür uyum sağlayamadığı için yokolmuştur.

Bu blincin evrilmesine ne sebep oldu onu kesin olarak bilmemiz pek mümkün değil şuan.
Sosyal ağlarda paylaş

neutrino said:

sdeceokuyangenç said:

Doğal seçilimi tam anlayamamışsın demişsiniz ama tam tersi anladığım için burdaki farklılığa takılıyorum. Çünkü doğal seçilim sebep sonuç ilişkisine bağlıdır. Rastgele olan mutasyonlar olsaydı karada yaşayan canlıların fazladan solungaçları olabilirdi misal. Kaldı ki genel bilgilere sahip olduğumu öğrenme aşamasında olduğumu söyledim. Aç kitap oku mantıklı bir yaklaşım değil. Zaten okumaya devam ediyorum.

Su bold olan kisim aslinda anlamadigini gosteriyor ama.
http://evolution.berkeley.edu/evolibrary/article/evo_25

Bu linkten baslayip ilerlere dogru okursan eger sorularinin yanitini bulabilirsin. Kitap degil hem, daha kisa. Kitap oku demek mantikli yaklasim degil demissin ama ogrenmenin yolu oradan geciyor.

Yanlış olduğumu söylediğin ve yolladığın yazıda geçen cümle

"At the opposite end of the scale, natural selection is sometimes interpreted as a random process. This is also a misconception. The genetic variation that occurs in a population because of mutation is random — but selection acts on that variation in a very non-random way: genetic variants that aid survival and reproduction are much more likely to become common than variants that don't. Natural selection is NOT random!"
Sosyal ağlarda paylaş

sdeceokuyangenç said:

µh said:

hem öğrenme aşamasında olduğunu bilip hem de nasıl, anlayamamışsın denen yere hayır anladığım için soruyorum diyebiliyorsun ki?

hayvanlarda bilinç olmadığını iddia edip, hala nasıl bu konuda tez ortaya atabiliyorsun ki?

Aslında hayvanlarda bilinç olmadığını iddia etmediğimi sadece ilk mesajı okuyarak cevap vermiş olmasaydın anlardın. Öğrenme aşaması demek yeni başlayan demek değildir. Doğal seçilimle evrim birbiriyle ilişkili olsa da aynı anlama gelmez. Kısacası evrimle ilgili birşeyler öğrenirken doğal seçilimi bildiğimi iddia edebilirim. Okumadığınız için sorduğum soru dışındaki herşeye cevap veriyorsunuz bu da garbage ın doğasından değil paticik olmasıyla alakalı.

Sorunun cevabına tekrar gelirsek hayvanlarda bilinç olmadığını iddia etmiyorum o yüzden bu konuda bir tez ortaya atmıyorum. Teşekkürler boş katılımın için.

valla ilk mesajında yazdıkların gayet açık kusura bakma.
Sosyal ağlarda paylaş

olum siz evrimin kuku bekcisi misiniz lan? adam istediği gibi önergeyi sunar düzgün bi şekilde tartışıldığı fact'ler sunulduğu sürece ne zararı var?

adam yazmış öyle ilk mesajında sonra HAYIR SİZ BİLMİYORSUNUZ HAYVANLAR BİLİNÇSİZ!!! mi demiş? hayır. hayatınızda hiç mi düzeyli bi tartışmaya girmediniz nelere takılıyosunuz ya. cidden merak ettim gündelik hayatta bu tutumla insanlarla ikili ilişkiler yürütebiliyo musunuz yoksa sadece internette mi cinssiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

"Maymundan geldiysek diğer maymunlar niye hala maymun?" tier bir soru şu kusura bakma. Önerilen video, kitapları falan hor görmüşsün basic diye de, sorduğun soru evrimin temel mekanizmalarını kavrayamadığını gösteriyor.

İnsanlık evrimin sebebi değil, sonucu hiç değil, ürünlerinden sadece bir tanesi. Bu nedenle şu anki konumumuza bakıp "o zaman biz sadece şanslı mıyız,olay bu mudur" demek abes. Doğanın ve kurallarının zibilyon tane deneme yanılmasının birer sonucu her canlı, rastgele sadece birkaç seferde tutan bir reçete yok.
Yani insan ırkının veya diğer türlerin oluşması birer şanstan öte, dünya gezegeninde şekillenmiş farklı ortam ve şartların, bu türlerin oluşumlarını kaçınılmaz kılması.
Bugün bilim insanları başka gezegenlerde canlılık ararken ilk kıstasları gezegenin dünyadaki yaşamı tetikleyen en önemli unsurları bulundurması. Çünkü bu şartları sağlayan ortamların canlı oluşumuna ve çeşitliliğine olanak tanıyabileceğinin en iyi örneği dünyanın kendisi. (Tabii ki hayal gücümüzün ötesinde farklı oluşumlar da olabilir, ama bu mantıkla arama yapmak en akla yatanı bilgimiz kadarıyla.)

Günümüz dünyasında milyonlarca farklı mikroorganizma oluşumu var. Bu mikroorganizmaların bilmem kaç milyon yıl sonra nelere dönüşeceğini şu an öngöremiyoruz/bilmiyoruz. Bildiğimiz,şartlara uyum sağlayabilenlerin kaçınılmaz olarak evrileceği ve sonraki yıllara aktarılacağı. İnsan türü de bu aktarımlardan bir tanesi, şanslı bir sonuç değil, organize bir deneme yanılma ürünü.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben demek ki kendimi ifade edemiyorum (Sanırım). Çünkü yazdıklarımda bundan bahsediyorum ve şans eseri olmadığını düşündüğümü söylemeye çalışıyordum. Şansla ilgili yazdıklarım insanın bilinç konusunda diğer canlılara göre daha fazla gelişmiş olması sadece şans mı ? bu mu yani ? şeklindeydi. Bir noktada diğer canlılardan daha farklı olaylara maruz kalmış olamaz mı insan ? demişim ve sebep sonuca bağlamışım. En sonunda da BUNUN SEBEBİ NE OLABİLİR Kİ acaba diye konuşmuşum. Birisi sağolsun başlıktaki nadir mantıklı cümlelerden birini kurmuş ve demiş ki bununla ilgili bir bulgu yok şuanda.

Özetle bunları yazdım. Buradan bu evrimin şans olduğunu düşündüğüm fikrini nasıl çıkarabildin bilmiyorum. Hiç bir kitabı hor görmedim bu arada. "Kitap oku" yazmanıza gerek olmadığını zaten okumaya devam ettiğimi bu önerinin anlamsız olduğunu söyledim
Sosyal ağlarda paylaş

İyi de bu sorunun bir dayanağı dolayısıyla bir cevabı olamaz ki. Sorduğun şuna benziyor; fasulyeler niye konuşmuyor, papatyalar niye beyaz, balıklar neden uçamıyor vs.vs. İnsan da evrimsel süreçte şu an günümüzde gördüğün özellikleri edinerek gelişmiş bir canlı.
Yani konunun başında dinden sıyırmak istediğini belirtmişsin ama şu sorduğun soruya cevap arayan insanlar zaten dine yöneliyor. "Bir tek insan bu kadar zeki demek var bir hikmeti" demekten başka bir cevabı olamaz zira.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...