Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Jefferson

arcane

Öne çıkan mesajlar

said:
Sam, 11 June 2003 15:50 tarihinde demiş ki:
"doom 3 motoru istemiyoruz doom motoruna dönülsün"
sizin ailede kesin bi dwarf var ve sen o kişiye çekmişsin..

ne alaka yahu insana kafayı duvarlara vurdurtursun sen ya
makina başında krize giriyorum yeter ama

infinity ile aurora arasındaki fark nerde.. makinamızın kaldırmadığı doom3 ile 10 yıllık disket oyunu doom motoru nere...[hline]-Master Yoda, I'm ready
-Much you have learned Urza, but a lamer still you are not
-But Master, I've completed the trials
-One more obstacle to overcome and a lamer will you be... get lame you must

Padawan UrZa, 22 October 2002 17:30 tarihinde demiş ki:
bende de 1024 ram war:)
Lamer Master 2 : Lamer Outcast
Coming Soon...
Sosyal ağlarda paylaş

hoca sen de örneği değiştir, "q3 motoru gitsin q2 motoru gelsin" koy. q2 kaç yılında çıktı q3 kaç yılında çıktı, buna da bir kulp takarsan dwarf bile olurum artık. istemediği zaman anlamayan insan.. :)[hline]Eaglewingg, 29 May 2003 01:19 tarihinde demiş ki:
yani anlayıcağın bu dizi seni acmaz sam amca hiç izlemeye başlama çünkü bu diziyi izlemek biraz derinlik ister
Sosyal ağlarda paylaş

senin her yanlış örneğini düzelteceksem işim zor..[hline]-Master Yoda, I'm ready

Coming Soon...
Sosyal ağlarda paylaş

cevap veremedin tabii bu örneğe..

q2 ile q3 arasında 3 yıl filan var, bg ile iwd2 arasında 5 yıl var. bugün q2 motorlu oyun çıkarsalar alır mısınız?[hline]Eaglewingg, 29 May 2003 01:19 tarihinde demiş ki:
yani anlayıcağın bu dizi seni acmaz sam amca hiç izlemeye başlama çünkü bu diziyi izlemek biraz derinlik ister
Sosyal ağlarda paylaş

sam kişisel düşünce bu

q2 motoruyla oyun çıkarsınlar almam, q3 alırım
ama infinity ile çıkarsınlar alırım, aurora ile de alırım

ama infinity motorunda bir oyunu, aurora motorundaki bir oyuna göre daha bir zevkli oynuyorum.

aslında aurora'ya fazla laf atmamak lazım. belki de nwn'nin suçu bu. oyun düzgün olsaydı belki de motora bu kadar laf atılmayabilirdi.

her neyse, infinity hala eskimedi bence ya. bu jefferson'ı okuyunca güzel bir şey olduğuna kanaat getirdim.

black isle'a güvenim tam.[hline]Pretty women makes us buy beer,
Ugly women makes us drink beer.
[Al Bundy]
Sosyal ağlarda paylaş

aurora'nın iyiliği kötülüğü değil mesele, insanların her nedense strateji ve rpg oyunlarında 3d motor kullanılmasına karşı bir önyargısı var çok güzel 3d motor kullanımı örnekleri olduğu halde, yalnız burada da dğil yabancı forumlarda da görüyorum aklım almıyor. bir sırrını çözsem makale yazacağım.. :)

3d motorlarda hem atmosfer hem oynanabilirlik hem de görsellik daha ileri 2d motorlardan, oyunların güzelliği/çirkinliğiyle karıştırmamak gerek grafikleri. kimsenin "şu infinity oyununda ortamla etkileşim daha kolaydı", "ufukta uçan kuşlara tercih ederim ekranda kayan ve martı olduğunu sonradan anlayabildiğim sprite'lara" ya da "kendimi orada hissettim" diyebileceğini sanmıyorum ciddi ciddi, yalnız infinity için geçerli değil hiçbir 2d oyunda kendini orada hisseden kimseyi görmedim, kendim de hissetmedim..[hline]Eaglewingg, 29 May 2003 01:19 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

yahu bence birileri senin gözünü bağlamış sam. ben fallout ya da bg serisini oynarken atmosfere öyle bir kaptırıyorum ki sanki oyunun içinde hissediyorum kendimi. ve nwn'de hiçbir şekilde hissetmedim bunu.

3d düşmanlığım yok. nwn düşmanlığım var. iğrenç bir oyundu bence, ve aurora motoruna da düşmanlık yarattı benim açımdan.

sonuç olarak eğer oyun beni atmosfere sokuyorsa, ben oyunun başında saatlerce kalabiliyorum -ki kalabiliyorum- sorun yok. yani uçan martının kayarak ilerlemesi sorun değil benim için.

önemli not: martılar kayarak ilerlemiyor, ve martı olduğunu sonradan anlamıyorsunuz, hatta ben çok seviyorum o martıları, abartıp bg serisini sırf martılar için oynadığım bile oluyor (dev yalan).[hline]Pretty women makes us buy beer,
Ugly women makes us drink beer.
[Al Bundy]

[Bu mesaj Mirage tarafından 11 June 2003 22:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

atmosfere konu, müzikler, oynanış nedeniyle kendini kaptırabilirsin ama hepsini bir kenara koyunca 2d görselliğin o atmosferi yaratması imkansız. izometrik olmasına birşey demiyorum ama uzaklardan sisin arasında gördüğüm bir canavar 2 sprite olarak 2 sis arasındayken o etkileyiciliğe sahip değil. zaten öyle olsaydı bu kadar uğraşılacağına 3d teknolojileriyle 2d devam edilirdi bütün oyunlara. fallout serisine de bayılıyorum oyun olarak ama çıktığı zaman için güzel olabilir, şimdi midem kalkıyor. kaç gündür oynayasım geliyor açıp grafikleri görünce kapayıp başka şeyler düşünmeye çalışıyorum.. :)

fallout tactics'in grafiklerine de bayılmıştım mesela ilk çıktığında, halen beğenirim ama içimden sürekli geçiriyorum "ah bir 3d olsa tadından yenmez" diye.[hline]Eaglewingg, 29 May 2003 01:19 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

3d motora kimsenin lafı yok sen bunu anlayamıosun
lafım dandik 3d motorlara[hline]-Master Yoda, I'm ready

Coming Soon...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 11 June 2003 16:38 tarihinde demiş ki:
cevap veremedin tabii bu örneğe..
cevap verirdim de anlamak biraz derinlik ister

lol[hline]-Master Yoda, I'm ready

Coming Soon...
Sosyal ağlarda paylaş

nasıl 3d motora kimsenin lafı yok ya? sc2 çıkacak olur millet "2d istemezüüük" der, fo3 çıkacak olur ona da aynı, başka izometrik birşey çıkar daha oynamadan "3d'ymiş off" yorumları gelir. yıllardır myth motoru kadar kullanımı kadar ve hoş bi motor görmedim gerçi ama o kadar da rezil değiller ki kardeşim..

ben niye sana laf anlatıyorum ki apolitik özal genci.. :)[hline]Eaglewingg, 29 May 2003 01:19 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...