Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

IDE'ler filan

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Kendi kucuk capli projelerim icin (kendi kullanimim icin menubar app, basit otomasyon applari filan gibisinden) terminal, tmux ve Vim uclusunu birakip Bir IDE'ye ya da Atom gibi bir seye mi gecsem diyorum. Yavas yavas daha karmasik seyler de cikartiyorum zaten, icimden de Go'yu kurcalamak geliyor bir epey bir suredir.

Internette cok sey yaziyor ama guvendigim, az cok tanidigim insanlar olarak size sorayim dedim. Bu IDE'lerin nasil bir avantaji var? Atom gibi kendi IDE'msi ortamini kendin pisir daha mi iyi kucuk capli isler icin? Yoksa Vim ve tmux ile devam mi en iyisi?

IDE olarak Komodo ve IntelliJ'ye bakiyorum su an. Fiyat olarak da cok ucuk degiller. Jetbrains de sirf Go icin bir IDE cikartmis yeni, beta daha ama.
Sosyal ağlarda paylaş

Jetbrains IDE'leri > all benim icin. Ogrenciysen beles ustelik.

Duz editor cogunlukla hightlight yapip birakiyor, belki bi de syntax check, digerleri icin plugin yuklemen gerekiyor. Plugin'lerin cogu da 3rd party olunca performansi ve surdurulebilirligi sorgulanir hale geliyor.

Ama cogu IDE all in one pack resmen. Editorun sunduklarinin ustune version control systems entegrasyonu, code generation, refactoring support, project scan, file/folder watch gibi guclu ozellikler ekliyor. Hatta "haci bunu boyle yaptin ama su daha iyi oluyo" diyeni bile oluyo.

edit : Youtube'da jetbrains TV var, oradan bir iki video izlesen ikna olmana yeter muhtemelen.
Sosyal ağlarda paylaş

Tüm IDE'ler hantal ama benim deneyimlediğim kadarıyla JetBrains'inkiler daha da hantal. Ufak projeler (ve hatta bence ne kadar büyük olursa olsun tüm Node.js projeleri) için bi lightweight geliştirme ortamı olarak Sublime Text gerçekten ideal.

Mesela Node.js özelinde konuşacak olursam WebStorm ölüm adeta. Gereksiz yere sürekli tüm projeyi index'leyip duruyo, tam en konsantre olduğun anda böyle bi index'lemeye denk geliyosun, gitti günün.

Kod yapısını bilince rahatlıkla ne nerde bilebildiğin için jump to definition gibi şeylere ihtiyaç kalmıyo, cmd+P ya da ctrl+T yapıp, kodun olduğu yeri aşağı yukarı yazıyosun (atıyorum services/PatiService.js yerine "serv pat"), çat o dosyadasın. Sonra metoda gideceğin zaman da cmd+R ya da ctrl+R, metod adı, bitti.

Build'lar, SCM işlemleri falan için de terminal tabi mecbur, ama Node veya FE oldu mu build watch'lar var, nodemon'lar var, git için gup'lar gco'lar falan var, yürüyo bi şekilde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Aklima girdiniz, tamam =)

Sunu aldim: https://www.udemy.com/learn-how-to-code/
Sunu indirdim: https://www.jetbrains.com/go/

Bu IDE'nin son surumu cikinca normal IDEA eklentisi cikacakmis, o zamana kadar alisip parami IDEA'ya yatirim direk. Atom da yuklu, ayni anda onda da yapacagim dersde dediklerini. Kararimi vermeme yardimci olur sanirim IDE olayi cok bana gore degilse. Vim'den geliyorum yani =)

Dersleri izlemeye baslayalim. Fakultede tek dersim kaldi, bos bos oturuyorum, tam zamani zaten, epeydir roguelike yapmaya girismek istiyordum.
Sosyal ağlarda paylaş

Kojiroh said:

Tüm IDE'ler hantal ama benim deneyimlediğim kadarıyla JetBrains'inkiler daha da hantal. Ufak projeler (ve hatta bence ne kadar büyük olursa olsun tüm Node.js projeleri) için bi lightweight geliştirme ortamı olarak Sublime Text gerçekten ideal.

Mesela Node.js özelinde konuşacak olursam WebStorm ölüm adeta. Gereksiz yere sürekli tüm projeyi index'leyip duruyo, tam en konsantre olduğun anda böyle bi index'lemeye denk geliyosun, gitti günün.

Kod yapısını bilince rahatlıkla ne nerde bilebildiğin için jump to definition gibi şeylere ihtiyaç kalmıyo, cmd+P ya da ctrl+T yapıp, kodun olduğu yeri aşağı yukarı yazıyosun (atıyorum services/PatiService.js yerine "serv pat"), çat o dosyadasın. Sonra metoda gideceğin zaman da cmd+R ya da ctrl+R, metod adı, bitti.

Build'lar, SCM işlemleri falan için de terminal tabi mecbur, ama Node veya FE oldu mu build watch'lar var, nodemon'lar var, git için gup'lar gco'lar falan var, yürüyo bi şekilde.

Abi IDE projeyi index'lerken sorun yasiyosan o senin makinenin dandikliginden ya da kullandigin java bundle'dan kaynakli olsa gerek.

Yillardir kullaniyorum, bir kere oyle bir derdim oldu, o da cihazdaki java versiyonu ile alakaliydi.
Sosyal ağlarda paylaş

Jetbrains in IDE ler şahane gerçekten.

Ben de önceki iş yerinde MacOS da, şimdikinde Windows da kullanıyorum, herhangi bir problem yok..

Senin makina/ortam ile ilgili bir problem olmalı.. Hele eclipse daha az hantal diyorsan kesin bir sorun var..

Onun dışında Atom yerine VSCode daha iyi iş çıkarıyor, son hali olmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

visual studio code güzel o da electron tabanlı atom gibi, mac kullanıyorsan visual studio preview var o da güzel ben .net öğrenmeye başladığım için ona geçtim.

front end işleri için webstorm kullanıyorum jetbrains'in işyerinde güzel ama çok hantal. ram ayarı yaptım gene aynı hantallığına devam ediyor. ssd olmadan çok zor, 16gb ram i7 makina olmasına rağmen indexleme yaparken kitleniyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...