Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Kendi kucuk capli projelerim icin (kendi kullanimim icin menubar app, basit otomasyon applari filan gibisinden) terminal, tmux ve Vim uclusunu birakip Bir IDE'ye ya da Atom gibi bir seye mi gecsem diyorum. Yavas yavas daha karmasik seyler de cikartiyorum zaten, icimden de Go'yu kurcalamak geliyor bir epey bir suredir. Internette cok sey yaziyor ama guvendigim, az cok tanidigim insanlar olarak size sorayim dedim. Bu IDE'lerin nasil bir avantaji var? Atom gibi kendi IDE'msi ortamini kendin pisir daha mi iyi kucuk capli isler icin? Yoksa Vim ve tmux ile devam mi en iyisi? IDE olarak Komodo ve IntelliJ'ye bakiyorum su an. Fiyat olarak da cok ucuk degiller. Jetbrains de sirf Go icin bir IDE cikartmis yeni, beta daha ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 atom gayet iyi, tabi tercih meselesi biraz da. win development için visual studio, node.js ve benzeri için atom kullanıyorum ben. atom'un pluginleri oldukça tatmin edici. intellij'ler de her zaman iyi bir alternatif. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Intellij para veripte her centini hakediyor dedigim nadir yazilimlardan. Ne gibi faydasi var demissinde, binlerce var abi :) auto generated toolardan refactoringlere, framework desteklerinden remote developmenta kadar. Integrated web service testegi bile yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Bu arada illa intellij demiyorum tabii, Eclipse i de basarili bayagi ama az bilmek okumak gerekiyor hangi addon ları kullanmak lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Bu devirde text editorde development yapmak gercekten enteresan azim ornegi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Yillar once Vim'i actim ilk bash scriptim icin, daha liseye yeni baslamisim. Daha otesine gecmedim hala, tmux girdi sadece workflow'a. Hic kullanmadim yani otesini, bir ara Sublime Text'e bakmistim ama baktigimla kaldi o da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 atomla basla iste, baktın oluyor intellij'lere fln göz atarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genwa Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Ben Mac'e gectigimden beri VS Code kullaniyorum. Ilk bi windows'ta denemistim, baya sorunluydu, cokup duruyordu falan ama Mac'te sorun yok hic. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 VS code toparladi baya, lightweight IDE'ler arasinda tercih edilebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 IntelliJ'cilerin hazir Go IDE'sini yukledim. Atom yukledim bir de zaten yaptiklarimi yapmaya devam etmek icin. Ilk hedefim su anda Go ile basit bir roguelike cikarmak, bakalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Jetbrains IDE'leri > all benim icin. Ogrenciysen beles ustelik. Duz editor cogunlukla hightlight yapip birakiyor, belki bi de syntax check, digerleri icin plugin yuklemen gerekiyor. Plugin'lerin cogu da 3rd party olunca performansi ve surdurulebilirligi sorgulanir hale geliyor. Ama cogu IDE all in one pack resmen. Editorun sunduklarinin ustune version control systems entegrasyonu, code generation, refactoring support, project scan, file/folder watch gibi guclu ozellikler ekliyor. Hatta "haci bunu boyle yaptin ama su daha iyi oluyo" diyeni bile oluyo. edit : Youtube'da jetbrains TV var, oradan bir iki video izlesen ikna olmana yeter muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Tüm IDE'ler hantal ama benim deneyimlediğim kadarıyla JetBrains'inkiler daha da hantal. Ufak projeler (ve hatta bence ne kadar büyük olursa olsun tüm Node.js projeleri) için bi lightweight geliştirme ortamı olarak Sublime Text gerçekten ideal. Mesela Node.js özelinde konuşacak olursam WebStorm ölüm adeta. Gereksiz yere sürekli tüm projeyi index'leyip duruyo, tam en konsantre olduğun anda böyle bi index'lemeye denk geliyosun, gitti günün. Kod yapısını bilince rahatlıkla ne nerde bilebildiğin için jump to definition gibi şeylere ihtiyaç kalmıyo, cmd+P ya da ctrl+T yapıp, kodun olduğu yeri aşağı yukarı yazıyosun (atıyorum services/PatiService.js yerine "serv pat"), çat o dosyadasın. Sonra metoda gideceğin zaman da cmd+R ya da ctrl+R, metod adı, bitti. Build'lar, SCM işlemleri falan için de terminal tabi mecbur, ama Node veya FE oldu mu build watch'lar var, nodemon'lar var, git için gup'lar gco'lar falan var, yürüyo bi şekilde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Aklima girdiniz, tamam =) Sunu aldim: https://www.udemy.com/learn-how-to-code/ Sunu indirdim: https://www.jetbrains.com/go/ Bu IDE'nin son surumu cikinca normal IDEA eklentisi cikacakmis, o zamana kadar alisip parami IDEA'ya yatirim direk. Atom da yuklu, ayni anda onda da yapacagim dersde dediklerini. Kararimi vermeme yardimci olur sanirim IDE olayi cok bana gore degilse. Vim'den geliyorum yani =) Dersleri izlemeye baslayalim. Fakultede tek dersim kaldi, bos bos oturuyorum, tam zamani zaten, epeydir roguelike yapmaya girismek istiyordum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Kojiroh said: Tüm IDE'ler hantal ama benim deneyimlediğim kadarıyla JetBrains'inkiler daha da hantal. Ufak projeler (ve hatta bence ne kadar büyük olursa olsun tüm Node.js projeleri) için bi lightweight geliştirme ortamı olarak Sublime Text gerçekten ideal. Mesela Node.js özelinde konuşacak olursam WebStorm ölüm adeta. Gereksiz yere sürekli tüm projeyi index'leyip duruyo, tam en konsantre olduğun anda böyle bi index'lemeye denk geliyosun, gitti günün. Kod yapısını bilince rahatlıkla ne nerde bilebildiğin için jump to definition gibi şeylere ihtiyaç kalmıyo, cmd+P ya da ctrl+T yapıp, kodun olduğu yeri aşağı yukarı yazıyosun (atıyorum services/PatiService.js yerine "serv pat"), çat o dosyadasın. Sonra metoda gideceğin zaman da cmd+R ya da ctrl+R, metod adı, bitti. Build'lar, SCM işlemleri falan için de terminal tabi mecbur, ama Node veya FE oldu mu build watch'lar var, nodemon'lar var, git için gup'lar gco'lar falan var, yürüyo bi şekilde. Abi IDE projeyi index'lerken sorun yasiyosan o senin makinenin dandikliginden ya da kullandigin java bundle'dan kaynakli olsa gerek. Yillardir kullaniyorum, bir kere oyle bir derdim oldu, o da cihazdaki java versiyonu ile alakaliydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Makine dandik tabi, MacBook Air alt tarafı, ama yine de çok rahatsız edici değil mi abi? Evdeki i7'lik 16 giga ram'lik SSD'li Windows makinemde de IDEA ile bi Scala projesi açtığımda ağlıyorum, Eclipse ile daha rahatım mesela orda da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 MBPr late 2012 ve sonrasinda mid 2015'im oldu, ikisiyle de sorun yasamadim abi. Dedigim gibi java versiyonu ya da disk IO sikinti yaratiyo olabilir. edit : vindoz makinada denemedim hic buyuk projeyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uk Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Jetbrains in IDE ler şahane gerçekten. Ben de önceki iş yerinde MacOS da, şimdikinde Windows da kullanıyorum, herhangi bir problem yok.. Senin makina/ortam ile ilgili bir problem olmalı.. Hele eclipse daha az hantal diyorsan kesin bir sorun var.. Onun dışında Atom yerine VSCode daha iyi iş çıkarıyor, son hali olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 visual studio code güzel o da electron tabanlı atom gibi, mac kullanıyorsan visual studio preview var o da güzel ben .net öğrenmeye başladığım için ona geçtim. front end işleri için webstorm kullanıyorum jetbrains'in işyerinde güzel ama çok hantal. ram ayarı yaptım gene aynı hantallığına devam ediyor. ssd olmadan çok zor, 16gb ram i7 makina olmasına rağmen indexleme yaparken kitleniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uk Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 node_modules klasörünün saçma sapan boyutundan dolayı da olabilir, klasörü exclude listesine eklemek işe yarayabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Indexlenmesi gereksiz lib klasorleri falan cikarin. 36648 dosya tabi kasar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Adam derse Github nasil kullanilir diye basladi bu arada, cok beginners seyi almisim sanirim =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Cogu basicten girio Konu basliklarina bak onun assasinda yazio ne anlattigi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 development kütüphanelerden daha büyük yapcak bişey yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 RPi3'de Node ile ugrasip yeter artik dedigimde sirf node_modules klasorumu silmesi makinenin 6-7 dakika almisti. Asiri cok dosya yukluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 dependency hell rezalet birşey front endde acil çözüm gerek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar