Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Laptop GPU isinma

Sanguin

Öne çıkan mesajlar

GPU su isinan, LOL de bile 2 sn'lik donmalar yapan laptopa yapabilecegim bir sey var mi a dostlar?

yutubdan 1-2 video izledim windowsun bazi ayarlariyla oynadim fayda etmedi. Laptopun altina cooler aldim bana misin demedi. Eczaneden buz torbasi alayim 3-4 tane isindikca degistireyim diyorum var midir mucizevi dahiyane baska bir yontem?
Sosyal ağlarda paylaş

Macun cok ince suruldu ve suruldukten 2 gun sonra isinma tekrar basladi. Acikcasi bu isleri az cok biliyorum ama baska fikir cikar mi, bu is icin soyle bir alet cikti diye bir cevap alir miyim diye yoklayayim istedim. El isi olarak bir sikinti yok arkadaslar.

Bu rada cihaz Packard Bell, Casper degil.
Sosyal ağlarda paylaş

Soğutucu tam oturyormu GPU üstüne dikkat et. Macun sür, soğutucuyu koy üstüne. Macun GPU nun tam ortasına yarım mercimek ayarında sür, yeter. İnce ince sürcem diye kasma.

Soğutucu ve GPU arasına ince bakır plaka koy. İşlemcinin tam ortasına , yarım mercimek tanesi ayarında bir macun, üstüne bakır plakayı koy, onunda üstüne aynı şekilde bir macun tam ortasına, üstüne soğutucuyu monte et, öyle dene.

( Bakır plaka nerden bulayım dersen, bul bir madeni bakır para, peni filan olur veya kalıncana bir bakır kablo parca, tramvay veya tren raylarına koy, üstünde geçince plakan hazır.) Nerde yaşadığını bilmiyorum, ama etrafta tren veya tramvay vardır.

O olmazsa

Sıcak hava tabancası ile gpu yu reflow yap. 5 dakika üstünde gezdirerek 185-200 derece arasına ayarlı, Hayvan gibin yaklaştırma gpu nun altında lehimleri iyicene eritirsin , kısa devre yaparlar. GPU Reflow diye arat vardır youtube de bir ton video.

Sonra macun sür, sonra soğutucu. Bakırlı veya bakırsız sana kalmış.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...