Mal Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 Şimdi benim bi text içinde küçük harfle başlayan paragrafları ve tire işaretiyle biten paragrafları aratıp bulmam gerekiyor. Galiba regex le yapılıyormuş. Öyleyse bu dediklerimin kodu nedir ve hangi uygulamayla regex arama yapabilirim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gwiwkes Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 Küçük harfle başlayıp - ile biten paragrafları bulmak için şöyle bir regex yazdım (gereksinimlerine göre hatalar olabilir): /(^[a-züişıçö]+[wsığüşiöç[].]*-)/gm Regex'teki her karakterin üzerine gittiğinde anlamını yazıyor. Referans kısmı da var solda. İşini görecek şekilde değiştirirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 aslında ikisi ayrı ayrı olcak. tire ile bitenler için ayrı küçük harfle başlayanlar için ayrı. notepad++ yapabiliyomuş galiba regex araması html dökümanda da yapabilirmiyim nası bi uygulama indirmem lazım yani. html dosyasında arama yapabilen regex kodları nedir üstüne gelince gösteren. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 ha pardon linkmiş yazdığın bakıyorum sağol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 regex engine'e sahip hersey isini gorur bildigin bir dilde yaz gec. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 bişey yazmıyorumda elimdeki kitapları epub yapıyorum. finereader ocr yaparken bi sayfanın sonuyla öbür sayfanın başını bazen ayrı paragraflar gibi algılıyor. halbuki aynı paragrafta önceki sayfanın sonuyla sonraki sayfanın başı. küçük harfle başlayan yada tire ile biten paragrafları aratıp bulursam düzeltebilirim bu şekilde yanlış bölünmüş paragrafları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 /^[a-zğüşıçö]|-$/gm Regex denemek için de bi site vereyim bari yeri gelmişken: http://www.regexr.com/ Edit: Regex'i unutmuşum Edit2: Ulan rezil olduk, 100'lerce edit yapıp ilk linkin bu site olduğunu görmemek :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 bende şurda gördüm biri sormuş aynı sorunu regexle yaparsın demişler https://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=125741 referance kısmında küçük harf yada paragraf tanımlayıcısı ney yazmıyor ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 evet kojiroh verdiğin yapıyor dediğimi çok sağol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZERO-G Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 senin regexle hiç alakan yok yanlış şeyi arıyorsun. yazılım geliştirsen tamam derim de karakterler bulup toplu şekilde değiştiren bir Text Editor işini görür. Kodlarla işin yok, en basitinden Pages, Word türevi ofis yazılımları ile refactoring yapabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Ocak 20, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2017 yok tam ihtiyacım olan şeymiş calibre ebook edit ekranındaki arama kısmında düzenli ifadeyi seçip büyük küçük harf duyarlıyı işaretleyip şunu aratınca küçük harfle başlayan bütün paragrafları buluyor [a-zzğüşıçö] buda benim işimi görüyor. bi paragraf yanlış bölünmüşse küçük harfle başlıyor zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar