Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avrupa'da yaşanılacak yerler (artılar eksiler)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Esh said:

oalya turk-yabanci polis olarak bakan dutch arkadasin biraz kazmaymis abi.

polissen sana deneni yapacaksin yani oyle sacmalik mi olur. yeri gelir o adam trafikte turk ickiliydi diye ceza da kesmez , kesilmeyen ceza yuzundewn biri canindan olur.

olay burada ayrim gozetmeksizin is yapmak.

ya di nin dedigi gibi iste abi. Ben de senin gibi bakiyorum ama biz tepkiliyiz gorduklerimizden. O yuzden olaya sert bakiyoruz cok, basi ufakken ezilsin modundayiz boyle ayrimciliklarin :)

Adamlarin icin bu bir tehdit degil, haliyle adamlar caydirici hareketlerde bulunma geregi duymuyorlar. Olabilecek en geri kazanici sekilde durumu cozmeye calisiyorlar. Demek sinir stres olmayinca insanlar boyle dusunuyormus diyorsun. Ben de ilk basta anlamamistim, sonra bir bahce kiraladim patates, fasulye falan ektim onunla ugrasmaya basladim. Ne kadar bos hobisi varsa bunlarin yapmaya basladikca anlamaya basladim neden bu kadar pamik gibiler ve neden kazanmaya calisiyorlar sert tepki vermektense :P
Mesaj tarihi:
dana22 said:

burada bizim polisler kendilerine emredileni yaptiklarinda fossik devlot oluyorlar ama..

di zaten yesillenmistir artik ..pet olarak alg besliyordur..

Abi adam desin ki hayir ben halka mudahale edemem bariscil gosteri yaptiklarinda, zaten saygi duyarim isten atin falan da demem haliyle. Ama adamlar mudahale etme emri geldiginde, kendi milletinden olan insani kayirma yoluna gidiyorlar. Eshin yorumu hakli aslinda, turk hirsiz gordugunde kacmasina izin mi verecekler mesela? Ilk olarak insanin aklina bu geliyor adamlarin tepkiyi duydugunda.
Mesaj tarihi:
Iyi de simdi mudahale var mudahale var. emir var, emir olmayan, polisin mevzuata uygun davranmasi gereken yer var, bir de ucu acik seyler var.

Polis yaptigin adam sorunluysa ne emir versen, ne desen bos. En bastan polis yapmayacaksin ya da yaparken rehabilite ediceksin o adami.

Yapmazsan her firsatta iskence edicek yakaladigina, vur deyince oldurecek. Diger turlu kalabali dagitin dediginde mudahale dedigin yumsak baslayacak, olayin seyrine gore ya sertlesecek ya hic sertlesmeyecek.

Ingiltere hic acimiyo boyle olaylarda ama burada bile polis bas git derken karsisindakine dokunmuyo. Ne zamanki karsidaki hircinlasiyo, saldirganlasiyo, hoop indiriyolar assa. Al bu da mudahale, zerre alakasi yok bizim polisin mudahalesiyle.
Mesaj tarihi:
bliksem said:

sadman said:

orta avrupa ne ya deniz yok bişey yok sdf

Bergen veya Tromso'da yaşabilirdim heralde. Visby de olurdu.

bergen'de günde 26 saat yağmur yağıyor, tromso'de de hava düzenli olarak -25 altına düşüyor. norveç'te trondheim'dan başka delikanlı şehir yok

Bergen iyidir ya. Ben asik olmustum gidince de yasam nasi olur bilmem.

Ama Norvec de ekstrem pahali iste - maaslar one gore mi bilmiyorum
Mesaj tarihi:
Esh said:

olm rotterdam belediye baskani musluman lan.

musluman muslumana bunu yapmaz dedi mi adam? demedi.

Demedi de acaba sizin dediginiz gibi ufaktan kafasini ezdiler de mi demedi yoksa kabul gordu, oyle olunca digerlerini de insan belledi ondan mi demedi?

Kulturler ic ice gecmeden, senin kulturunu begenmeyeni yanina alip o kulturu, rahatligi sevdirmeden cozulmez bunlarin hic biri. Haliyle Dutch polisin yaptigi dogru, kendi haline birakican ama yanindan da ayirmican, zamanla degisecek adamin kafasi.

Oyle 2-3 ayda da olmuyo bu arada bu, rahat bi 3-4 sene suruyo.
Mesaj tarihi:
3-4 sene bence asiri iyimser ya. Bunda bizim ulkedeki politikacilarin dusman tavirlarinin asiri etkisi var ama. Onlardan cok etkileniyorlar ve tavir aliyorlar, kendilerini kapatiyorlar buradaki topluma karsi.

Adam vazgecemiyor iste geldigi ulkeden, oranin politikacilarinin soyledikleri, oradaki insanlarin soylemleri falan cok onem tasiyor onun icin. Arada gerginlik cikinca sen ne kadar araya karistirmaya calissan da oyle 3-4 senede duzelecek birsey olmaktan cikiyor iste.
Mesaj tarihi:
Norveç'te ülkenin belirlediği bir asgari ücret yok; sektörlere göre sendikaların kabul ettirdiği taban maaşlar var maden, kimya, sağlık vs. Bir labor raporda vardı ama saatlik 15-21 USD arası değişiyor diye. Kısacası adam saatte 75 TL kazanabiliyor minimum ücrette . Bizde net asgari ücretin günlüğü 46,8 TL :) Ama misal mühendis ile müdürü arasında ayda %30-40 falan ücret farkı var max. Bizdeki gibi müthiş farklar yok yönetici ile çalışanları arasında.

Onun dışında iş kanunları feci iyi; misal kadınlara doğum izninde devlet 46 hafta maaşının %100'ünü ödüyor. 56 hafta kullanmak istersen %80. Toplu iş sözleşmelerinin çoğunda yazın 3 hafta üstüste olmak üzere yasal yıllık izin var.
Mesaj tarihi:
Olm ben ayrimciliktan bahsederken polisin yaptigi ayrimciligi diyorum. Polis turk olmus hindu olmus bisi farketmez ama adam kayirmayacak o eleman

di said:

Esh said:

olm rotterdam belediye baskani musluman lan.

musluman muslumana bunu yapmaz dedi mi adam? demedi.

Demedi de acaba sizin dediginiz gibi ufaktan kafasini ezdiler de mi demedi yoksa kabul gordu, oyle olunca digerlerini de insan belledi ondan mi demedi?

Kulturler ic ice gecmeden, senin kulturunu begenmeyeni yanina alip o kulturu, rahatligi sevdirmeden cozulmez bunlarin hic biri. Haliyle Dutch polisin yaptigi dogru, kendi haline birakican ama yanindan da ayirmican, zamanla degisecek adamin kafasi.

Oyle 2-3 ayda da olmuyo bu arada bu, rahat bi 3-4 sene suruyo.
Mesaj tarihi:
polis şefi olsan türkleri dağıtmaya türk polis değil de düz dutch ekip gönderme sağduyusunu gösterecek kadar aklın olur ya heralde
gereksiz gerilimden başka bişey değil
camış olmakla da ilgisi yok
  • Yeni Oluştur...