calimero Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 k1nJo said: calimero said: imamizer said: videoyu adam ciddi göt oluyor falan diye beklentiyle açtım. yokmuş öyle bi şey. gayet bilimsel, sizli bizli, bağırmadan konuşuyor söyleneni anlıyor. bildiğin çekememişsiniz. abi uzun versiyonunu izle. adamın sandalyede oturuşu bile falso ya, böyle konuşması falan tam böyle ağzına çakmalık. kuantumla enerji gönderelim hey hey kafası, sinir bozma master. calimero said: sinir oldu abi, orası artık uç noktası :) amcamız yoksa yetkili bir abi yani. senin de karşına kabzımal getirseler cern'ü tartışmak için sen de sinir olursun. bir tanesi saçma sapan bir ilahiyatçı diğeri de kuantumcan bir prof. adam iyi dayandı oraya kadar. kekelemesi de bilgisizlikten değil artık sinirden yani. uzun versiyonunu izledim konunun başındaki kısa video uzun versiyonunun 10. dakikasına denk geliyor sdfs abi geç allaşkına. adam çok bilgili olabilir yani tanımam etmem ama düzgün konuşmayı beceremiyorsa çıkmasın programa. bi de bu adam hiç mi bilmiyordu yani programda başka kimler olacak vs. cern ile alakalı konular için "bilgili olan 1 kişi var oturmuş teoloji konuşuyoruz sssıaa" diyor. e gitme o zaman. kaldı ki kabzımal diye nitelendirdiğin adamlar, bu amca cern ile alakalı konuşurken lafa dahil falan olmuyor hiç. adam higgs parçacığını falan anlatırken sunucu daha 4. dakikada çat diye her şey tesadüfen mi oluştu diye soru soruyor. programı öncelikle bok eden sunucu. damdan düşer gibi girmiş konuya. amca da konuşamıyor, karşındakileri fizikten anlamayan odun gibi görerek sallama kelime seçersen olmaz o iş. abi adamı konukları açıklamadan çağırıyorlar sanırım sıkıntı burada. yani gel abicim cern konuşucaz diye çağırıp karşısına 1 ilahiyatçı 1 de böyle ne idüğü belirsiz çakma playboy tipli birini koyunca adam da belli noktadan sonra ragequite çekiyor ki haklı da bence. ilahiyatçı vay efendim din-bilim birbirinden beslenir bağlıdır bıdı bıdı diyor. lan ömrünü atom fiziğine vermişsin karşında bir tane dallama, ayet hadisle evreni açıklayacak. sinir olması normal (bence). adam yayını terketmese bütün yayın böyle devam edecek, cern deneyi yapılmış adamın kanına dokunuyor elbette "yani kur'ağn da demek istiyor kiii" kafasında adamların karşısında ahkam kesmesi.
Komm Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Bu arada Caner Taslaman ilahiyatçı değil felsefe profesörü. ytü felsefe
Curunir Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 türkiye de uni diyorsunuz ya sdfsdfds kafanız mı iyi ya ne profu ne rektörü ne dekanı allah aşkına hepsi ya biat edecek ya da ötekileştirilcek etmeyene yer yok. bu da bir adam işte
calimero Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 @komm diğer bi adam var ya ilahiyatçı.
Komm Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 calimero said: @komm diğer bi adam var ya ilahiyatçı. Genel olarak söyledim, senin mesajına cevap değildi.
clownbaby Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 "sonsuz evrenler deneyseldir.", "enflasyon teorisi diye bir şey var." "siz bana fizik mi öğreteceksiniz?" rage quit. sandalyede sallanırken sırıtması adamı sinirlendirmiş olabilir de taslaman gayet haklı söylediklerinde. multiverse'e deneysel diyen, bir modelin multiverse'ü ima edebileceği versiyonuna deneysel diyen fizikçi ne dediğini bilmiyordur. 'deneysel' büyük bir lafız. bir ilahiyatçı hele ki kendini iyi bir şekilde ifade edebilen bir ilahiyatçının yerilmesi için hiç bir sebep yok burda. yanlış bir şekilde düzeltmede bulunsaydı bile fizikçinin onu düzeltip durumu açıklayabilmesi gerekirdi. top sakal bırakıp programda adını altta "prof.dr. bilmem ne" diye yazdırınca düzeltilemez olmuyorsun. balonu patlatanlar hatalı değil, kendine balon biçip başkalarının sivri uçlarına yakın dikkatsiz hareket edenlerde hata. balon patlayınca çıkan sesten ürküp elleri ayaklarına dolaşıyor sonra. fizik bilerek veya bilmeden şu videoda sakallı fizikçiyi savunan kişiler türkiye'deki sorunların büyükçe olanlarıyla ilişkili kimseler. mızmızlanıp durmasınlar lütfen. (:P)
k1nJo Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 calimero said: k1nJo said: calimero said: imamizer said: videoyu adam ciddi göt oluyor falan diye beklentiyle açtım. yokmuş öyle bi şey. gayet bilimsel, sizli bizli, bağırmadan konuşuyor söyleneni anlıyor. bildiğin çekememişsiniz. abi uzun versiyonunu izle. adamın sandalyede oturuşu bile falso ya, böyle konuşması falan tam böyle ağzına çakmalık. kuantumla enerji gönderelim hey hey kafası, sinir bozma master. calimero said: sinir oldu abi, orası artık uç noktası :) amcamız yoksa yetkili bir abi yani. senin de karşına kabzımal getirseler cern'ü tartışmak için sen de sinir olursun. bir tanesi saçma sapan bir ilahiyatçı diğeri de kuantumcan bir prof. adam iyi dayandı oraya kadar. kekelemesi de bilgisizlikten değil artık sinirden yani. uzun versiyonunu izledim konunun başındaki kısa video uzun versiyonunun 10. dakikasına denk geliyor sdfs abi geç allaşkına. adam çok bilgili olabilir yani tanımam etmem ama düzgün konuşmayı beceremiyorsa çıkmasın programa. bi de bu adam hiç mi bilmiyordu yani programda başka kimler olacak vs. cern ile alakalı konular için "bilgili olan 1 kişi var oturmuş teoloji konuşuyoruz sssıaa" diyor. e gitme o zaman. kaldı ki kabzımal diye nitelendirdiğin adamlar, bu amca cern ile alakalı konuşurken lafa dahil falan olmuyor hiç. adam higgs parçacığını falan anlatırken sunucu daha 4. dakikada çat diye her şey tesadüfen mi oluştu diye soru soruyor. programı öncelikle bok eden sunucu. damdan düşer gibi girmiş konuya. amca da konuşamıyor, karşındakileri fizikten anlamayan odun gibi görerek sallama kelime seçersen olmaz o iş. abi adamı konukları açıklamadan çağırıyorlar sanırım sıkıntı burada. yani gel abicim cern konuşucaz diye çağırıp karşısına 1 ilahiyatçı 1 de böyle ne idüğü belirsiz çakma playboy tipli birini koyunca adam da belli noktadan sonra ragequite çekiyor ki haklı da bence. ilahiyatçı vay efendim din-bilim birbirinden beslenir bağlıdır bıdı bıdı diyor. lan ömrünü atom fiziğine vermişsin karşında bir tane dallama, ayet hadisle evreni açıklayacak. sinir olması normal (bence). adam yayını terketmese bütün yayın böyle devam edecek, cern deneyi yapılmış adamın kanına dokunuyor elbette "yani kur'ağn da demek istiyor kiii" kafasında adamların karşısında ahkam kesmesi. diğer konukları açıklamadan adamı çağırmışlarsa büyük mallık yapmışlar zaten. cern de işte ilk 4 dakika. adam cern hakkında konuşurken herkes dinliyor. sonra sunucu alakasız bi soru sorarak diğer mallığı yapıyor. olaydan bağımsız olarak gıcık olursun ona bi şey diyemem ama şurada caner taslaman'a giydirmelik hiçbir şey yok ortada. fizik profu da olsa "evet, kendimi yanlış ifade ettim" diyebilmeli insan. hemen gurur yapıp "ne, siz bana fizik mi öğreteceksiniz" diyip gitmekle olmaz o iş. ha öyle bi kişiliksen de programlara çıkma zaten ilk etapta. tek konuk olsan bile çıkma. o müdahaleyi yapan sunucu da olabilirdi çünkü. ilahiyatçı da kendi açısından konuşuyor zaten. susturmak istiyorsa da "evet din ile bilim sizin için alakalıdır fakat bizim dinle işimiz olmuyor, siz bilimden istediğiniz kadar faydalanabilirsiniz" diyebilirmiş yani. adam kemküm ediyor anca.
Masticore Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 calimero said: imamizer said: videoyu adam ciddi göt oluyor falan diye beklentiyle açtım. yokmuş öyle bi şey. gayet bilimsel, sizli bizli, bağırmadan konuşuyor söyleneni anlıyor. bildiğin çekememişsiniz. abi uzun versiyonunu izle. adamın sandalyede oturuşu bile falso ya, böyle konuşması falan tam böyle ağzına çakmalık. kuantumla enerji gönderelim hey hey kafası, sinir bozma master. Uzunu izlemeye gerek yok. O video'nun sonunda oturusu , saga sola sandelyesini sallayisi ve elini sandalyenin arkasina atmasi fln...rasim ozan tier belli
vivavale Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 abi ne yaptınız ya Caner Hoca candır bu akşam 22.00 da habertürk te tavsiye ederim izleyin güzel insan şurdan fb sine bakın renkli adam https://www.facebook.com/canertaslaman?fref=ts
Komm Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Videoda özellikle sağa sola sallanması cidden itici olmuş ama tipi şöyle kötü, şurası böyle çirkin diyen arkadaşlara soruyorum acaba Caner Taslaman'ın kaç videosunu izlemişler? Amacım tartışmak değil sadece meraktan soruyorum... Bu arada fideist; imancı demek. Bir şeye inanmak için herhangi kanıt aramadan/sorgulamadan inananlara fideist deniyor. Mesela islamcıların hepsi fideisttir yani imancıdır aynı zamanda taklid-i imancıdır. Yani babadan, dededen, aileden veya çevreden hatta tarikat/cemaate bağlıysa oradan duydukları/öğredikleri herşeyin %100 din olduğunu, en ufak farklı inanışa sahip olmayı dinden çıkardığı düşüncesine sahip olmak gibi. Mesela miraç inancı Kur'an'da olmamasına rağmen halkın genelinde inanılan bir konu. Ama miracın İslam'a, mecusi inancından, Avesta'da gatalardan ve bunun yanında bazı ortadoğu inanışlarından alınıp islami bir biçim kazandılarak rivayet kültürü ile İslam inancına adepte edildiği biliniyor.
Harir Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Celal şengör'e boş insan demişti bu adam sdf
XLegolas Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 senko said: konuya tam hakim değilim de şu yayınlar nasıl indexlerce taranıyor, bu kadar kalitesiz ise eğer? mantıken dandik bir derginin web of science'a girememesi gerekiyor, scopus'a veya? Neye gore veriliyor indexler vs ben de cok ilgilenmedigim icin onla (isimdeyim gucumdeyim ben arkadas) ben de bilmiyorum. zaten calistigin alandaki dergilerin kalitesini yapilan yayinlardan anliyorsun az cok. bu index isi bence gereksiz ve sacma sirf universiteler indeximiz su kadar diyebilsin diye var olan seyler. amma velakin akademide de artik bence dergilerin %70-80i falan vasat ve alti. o kadar cok akademisyen var ki arz talep yaratiyor tabi. Tubitak da sanirim bir cesit indexe gore para veriyor. su an baktim mesela maksimum 7000tl veriyor en yuksek dergilere 200-300e kadar dusuyor verdikleri para dergiye gore. eskiden hic bir ayrim yapmadan yurt disi dergisinde yayin yapan herkese esit miktarda para veriyorlardi. su an baktim misal Turkiyede olsam son gonderdigim yayindan 6000tl aliyormusum kiyak is valla :p Turkiyedeki ortalama arastirma kalitesine bakarsam da cogu insan 1000-1500in uzerinde alamaz diye dusunuyorum (benim de o aralikta yayinlarim var tabi her yayini en iyi dergilerde yayinlamak icin baya forslu bir abi/abla olmak lazim).
masa Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Komm said: Videoda özellikle sağa sola sallanması cidden itici olmuş ama tipi şöyle kötü, şurası böyle çirkin diyen arkadaşlara soruyorum acaba Caner Taslaman'ın kaç videosunu izlemişler? Amacım tartışmak değil sadece meraktan soruyorum... Yutupdaki tüm vidyolarının altında caner taslamanın kitaplarını buradan sipariş verebilirsiniz diye linkler var. Yazdığı kitaplardan para kazanmaya çalışan bilim insanları bana itici geliyor. Ünivrsitede bir hocam, dersinde kendi yazdığı kitabı kullanacağını ama kitabı kendi yazdığı için satın almaya zorlamanın etik olmadığını söylemişti. Kadın kitabı fotokopiciye bıraktı isteyen fotokopisini çektirebilir diye. Kitabın orjinalide 20tl birşeydi. Aklı başında insanlar bilim adamlarından kendi inançlarını veya ideolojilerini desteklemelerini değil. Topluma örnek olacak bir profil çizmesini bekliyor. Caner taslaman felsefi konulara hakim, iyi bir felsefeci olabilir. Ama çok leş bir adam. Felsefi argümanlarla allahın varlığını ispat etmeye çalışması komik oluyor. Ki bunu muhtemelen maddi kazanç sağlamak için yapıyor. Nihat hatipoğlundan bir farkı yok. Siyasi islam uzantılı kanallara çıkıp allah vardır deyip para kazanıyor. Ayrıca sadece burada paylaşılan vidyoda değil her zaman ateist bilim insanlarına alaycı bir uslup takınıyor.
k1nJo Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 ders için yazmak başka satmak için yazmak başka. caner taslaman ders için yazdığı kitapları mı satıyormuş?
Komm Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 masa said: Komm said: Videoda özellikle sağa sola sallanması cidden itici olmuş ama tipi şöyle kötü, şurası böyle çirkin diyen arkadaşlara soruyorum acaba Caner Taslaman'ın kaç videosunu izlemişler? Amacım tartışmak değil sadece meraktan soruyorum... Yutupdaki tüm vidyolarının altında caner taslamanın kitaplarını buradan sipariş verebilirsiniz diye linkler var. Yazdığı kitaplardan para kazanmaya çalışan bilim insanları bana itici geliyor. Ünivrsitede bir hocam, dersinde kendi yazdığı kitabı kullanacağını ama kitabı kendi yazdığı için satın almaya zorlamanın etik olmadığını söylemişti. Kadın kitabı fotokopiciye bıraktı isteyen fotokopisini çektirebilir diye. Kitabın orjinalide 20tl birşeydi. Aklı başında insanlar bilim adamlarından kendi inançlarını veya ideolojilerini desteklemelerini değil. Topluma örnek olacak bir profil çizmesini bekliyor. Caner taslaman felsefi konulara hakim, iyi bir felsefeci olabilir. Ama çok leş bir adam. Felsefi argümanlarla allahın varlığını ispat etmeye çalışması komik oluyor. Ki bunu muhtemelen maddi kazanç sağlamak için yapıyor. Nihat hatipoğlundan bir farkı yok. Siyasi islam uzantılı kanallara çıkıp allah vardır deyip para kazanıyor. Ayrıca sadece burada paylaşılan vidyoda değil her zaman ateist bilim insanlarına alaycı bir uslup takınıyor. Her programında isteyen web adresinden kitapları pdf olarak bedava indirebilceğini de söylüyor. Bir insan kitap yazmışsa pek tabi satılmasını da isteyecektir bundan doğal birşey yok. Ayrıca Siyasal islamcı olmayan kaç kanal kaldı? Ulusal tv'ye , Halk tv'ye çıksa kaç kişiye duyurabilecek söylediklerini...
Komm Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 k1nJo said: ders için yazmak başka satmak için yazmak başka. caner taslaman ders için yazdığı kitapları mı satıyormuş? Ders kitabı değil.
k1nJo Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 o zaman "yazdığı kitapları dersinde kullanacak olursa satın almaya mı zorluyormuş" diye sormam lazım sanırım. gerçi sen cevabını vermişsin galiba.
masa Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Abi gözünüzü seveyim caner taslaman "allahın verdiği akıl sayesinde bilim yapabiliyorsunuz" diyen bir adam. Şu adamı savunmayın. Ayrıca adamın 14 tane kitabı var, 13 tanesinin adı allah. Hatta şöyle birşey iddia edeceğim. Fetullahçıların her resmi kuruma ve toplumun çeşitli alanlarına yayılma gibi bir amaçları var. Acun ılıcalı, hakan şükür bunların bilinen örnekleri. Caner taslaman da daha açığa çıkmamış bir örneği olduğunu düşünüyorum. Bir felsefe profosörünün bu kadar işsiz olmasının başka bir açıklaması olamaz.
Raylen Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 masa said: Bu da Davut Dağ, ilahiyatçı. Bazı vidyoları sıkıcı, bazısı iyi. Kendini müslüman olarak tanımlıyor ama allahın ve islamın gerçek olamayacağını iddia ediyor. https://www.youtube.com/watch?v=R5ltgJNYjoE http://i3.kym-cdn.com/entries/icons/facebook/000/016/574/kden.jpg
calimero Mesaj tarihi: Aralık 27, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 27, 2016 Harir said: Celal şengör'e boş insan demişti bu adam sdf celal boş değil de mal, darbede işkenceyi falan savunuyo.
Harir Mesaj tarihi: Aralık 27, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 27, 2016 Darbeyi savunuyor da işkenceyi savunmuyor.Orda söylemek istediği başka bir şey olsa da biraz gereksiz olmuş bence de.
masa Mesaj tarihi: Aralık 27, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 27, 2016 insan boku yemek kötü birşey değil demişti işkence konusunun üstüne. Yanlış mı anlamışız?
Öne çıkan mesajlar