yav Mesaj tarihi: Aralık 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2016 tanıdığı olan var mı ya böyle atlayıp sınava gidip kabul edilip bilmemnere büyükelçiliğine sekreter vs. bişey olan nası oluyo acaba o işler sabah bi ilan gördüm uyanır uyanmaz. T.C. Marsilya Başkonsolosluğu Türk Uyruklu Sözleşmeli Sekreter Sınav Duyurusu, 15 Aralık 2016 diye lan negzzel olur aslında diyorum kendi kendime ama kattiyen olmaz ki diye de bilinçaltı bağırdığından pek umursamadım falan gün içerisinde tekrar tekrar aklıma geldi çok iyi fransızca istiyo mesela gerçi, çok iyi değil benim b2 falan ama çalışsam tırmalasam nolur kim bilir yazılıda çeviri, matematik, türkçe kompozisyon istiyorlarmış. sözlüde de Genel Kültür, Türkiye ve Dünya Coğrafyası, Osmanlı Tarihi, Türk İnkılap Tarihi gibi klasik vatandaşlık konuları hani öyle cCc ülkeyi temsil edecek bi tipten çok uzağım ama opportunist yaklaşacak olursam neden olmasın *içses* + oralarda bu işler bilindik bürokrasi/ankara eşgalinden farklı olabilir diye saf düşüncelerim var (alttarafı memurluk lan bi de, sadece yurtdışında sfd) ha işin saçma tarafı dün falan yayınlamışlar, 2 ocak'a kadar belge ulaştırıp, 18 ocak'a kadar vize mize halletmiş olup orda olmak gerekiyor mesela. deneyeyim nolacak'dan farklı bi olay dışişlerinin sitesine baktım bi de, benzer birçok ilan açılmış son aylarda. kuvvetle muhtemel? fetö'den beri bi yeniliyorlar sanırım. tanıdık arka bişeyler şart mıdır anca gurbetçilere yönelik bir iş falan mı acaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Aralık 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2016 tanıdık şart Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2016 Eskiden buyukelciliklerd calimak icin bir ekolden geliyo olmak lazimdi. Tayyip oncesi ve 2005e kadar falan disislerinde galatasaray siyasal ekolu vardi, 90larin sonlarina kadar ankara siyasal domine etmisti falan. Ankara siyasal ne amk, mulkiye iste sdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2016 tarikat sart..imam hatip tercihen damadin okulundan olmak elzem..lisana filan gerek yok zaten hemen tercuman istiyorsun..ole bir eleman vardi tarikat mi neciydi eleman tercuman olarak mi atanmis..sifir tabi..tercuman olarak aldiklari adam icin tercuman almislardi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Aralık 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2016 kimi öldürceksin söyle sfd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lyv Mesaj tarihi: Aralık 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2016 Suan genel olarak buyuk elciliklerde sekreter alimlarinda sikinti var. Darbe ve OHALden dolayi. Ilanlari acmalarina ragmen ve insanlar sinavi asil olarak kazandiklari halde 10 aydir haber bekleyenler var. Tabi bir de isin icinde tanidik mevzusu var. Turkiyeye uzak ve ucra koselerde daha kolay olabilir ama Avrupada ve ozellikle Fransa'da tanidik olmadan pek gerceklesebilecegini zannetmiyorum. Ama olursa da o ulkenin kanunlarina gore kac sene icerisinde vatandasliga basvurman gerekiyorsa o kadar sure buyuk elcilikte calisirsan, basvurabiliyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ocak 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2017 Bu ilan orada yaşayanlara yönelik olur genelde. Marsilya'da yaşayan bir Türksen başvurabilirsin. Meslek memurları (yani diplomat) ve idari memurlar Türkiye'den sınavla belirlenir ve mesleki eğitim sonrası 2 senelik görevlere çıkarlar. Öyle seçmece ülke olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Ocak 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2017 ben arada sekreterlik ilanları görüyorum ama o ülkenin dilini bilmek gerekiyor başvuru için. http://euygulama.dpb.gov.tr/dpb_web/menu/yeni_PDF.aspx?06457b88-98e4-485a-883d-594c95291a7f http://euygulama.dpb.gov.tr/dpb_web/menu/yeni_PDF.aspx?a3ae19b1-5944-46e5-8ba3-23aeb2440e0b bir de aday konsololuk ve ihtisas memurluğu sınavı varmış http://euygulama.dpb.gov.tr/dpb_web/menu/yeni_PDF.aspx?b803b044-902b-4d84-8c45-64116fc59129 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
XLegolas Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 memurluk nasil oluyor bilmiyorum ama kiz arkadasim ispanya ve venezuela baskonsolosluklarinda staj yapmisti. calisma ortami baya kiyak baya bir tatil var (sanirim iki ulkenin tatillerinden de yararlaniyorsun) ispanya baskonsoloslugunda pozisyonlarin maaslari oldukca iyi ve sadece 3`e kadar calisiyorsun. kisacasi kiyak is ama surekli masabasi ve rutin. dolayisiyla belirli bir yastan sonra yapilir ancak deyip vaz gecmisti ama staj sirasinda venezuelada baskonsolosu ankaraya gecerken orda asistan olma teklifi almisti. Yani diyecegim su ki hala gencsen, staja basvurmayi deneyip ordan yuruyebilirsin belki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 sihirli sozcuk "kiz arkadasim" hangi saplamaya bu devirde gel staj yap sonra is verelim derler abi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
XLegolas Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2017 sakin ol sampiyon kiz arkadaslik durumu eslige upgrade olacak yakinda. konsoloslukta asistanlik ve memurluk yapmak icin dil disinda bir sey bilmek gerekmiyor. ateselikten ivir zivirdan bahsetmiyoruz boyle ulkenin kulturunu suyunu bilmeni gerektirecek. is halletmeyi bilen biri oldugu gosterirsen (abuk subuk seyler cikabiliyor basina yok bir venezuela vatandasi parasiz ve turkiyede kalmis hastaymis falan filan gibi) ve mezunsan bu tarz bir gorev icin oldukca yeterlisin. dolayisiyla gelisi guzel birini ajansa para verip bulacagina bosluk acildiginda kalitesini bildigin birine yonlenmek normak. ha bu tarz bir meslek genc yasda seni keser mi bilmem. Kiz arkadasim girerken kulturel islerin organizasyonu falan filan gibi seyler hayal etmisti birazda ama kapisinda dikilmekten ote bir sey olmadi hic. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Ocak 5, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2017 adam kotu birsey dememis. sen sakin ol. ve dogru diyor. disi bir varliksan ve duzgun konusmayi etmeyi biliyosan o ortamda mutlaka birileir cikar staj sonrasi is teklifi de yapar, baska yerlerde de is teklifi cikar. tanidik is yeri vardiyip oraya da onerirler. 2 hafta sonra da yemek daveti cikar isin altindan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar