Esh Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 ya eski esnaf lokantalarinda cok yedim, sanayi sitelerindeki ufak bufelerde de bir suru sulu yemek yedim ucuza. yeniyo yani. ama bunu omur boyu surdurmemek lazim
Flassh Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 ye gitsin hepiniz mi zenginsiniz yemek seciyorsunuz
Komutan Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 Gerçek Macarlarla ne alakası vardır bilemeyeceğim ama Macar kebabı yakınlarda ev yemekleri yapan bir yerden sıkça söylediğim bir yemek. Beşamel sos ile karıştırılmış et ve sebzelerden oluşuyor.
mokoko Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 abi hepiniz mi elitsiniz gerçekten midpoint dışında dışarda yemek yemiyor musunuz? yukarıda konulan yemek baya iyi. şu yemeği midpoint'teki 35 liralık makarnaya, 50 liralık bonfileye tercih ederim.
Mal Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 Evet macar kebabı çok popüler istanbuldaki her ev yemeği restoranında olur. Patates püresi kıvamında bişeyin içinde et bezelye patlıcan felan dolu. Tadını o kremalı patates püresi gibi şey veriyor. Ben yalılarda ve yıldızlı lüks restoranların mutfağında çalıştım. Çok para veriyorum demekki bunlar yağını komiliden alıyor diye bi durum yok. Standart toprancıdan no name tenekelerde alıyor hepsi.
Esh Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 karnini doyurmak icin mi yiyosun lezzet icin mi burada o ayrimi yapmak lazim. karin doyurmak icin 10 liralik yemek tabi ki iyi. bunun 15 liraligi lezzetli olabilir de. ya da kanaat gibi 30-50 liralik sulu yemek menusuyle lezzette tavana vurabilirsiniz. istanbul universitesindeyken suleymaniyeye pilav kuru yemeye gidiyoduk boyuna. uc kurusa gayet guzel yemek yiyip cikiyosun corbayla birlikte.
Mal Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 Niye ucuz sorusunun bir sürü cevabı var. Mesela istiklade aynı ayarda bi restoranda sadece macar kebabı 13,5 tl. Merkezi yerde olduğu için pahalı orda. Burası çok işlek çok müşterisi var. Kar marjını kısıp çok satış yaptığı için ucuz mesela. Günde aynı yemekten 5 büyük tencere satıyosa öbürü 1 tencere anca satıyodur. Böyle olunca malzemeyide toptan daha ucuza alır. Marka sınıf derdide olmayınca satıyor işte adamlar. Malzeme kalitesi (yağ et sebze) bi tık aşağıdamıdır bilmiyorum ama sağlığı etkileyecek bi kalitesizlik değildir bu. marjinal faydanın ilk kademelerinde bulunuyodur.
Lancelion Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 bilen bilir, besiktasta ogrencilik 5 liraya -corba cacik azpilav/kuru- balkan lokantasindan menu dosenerek gecirilebiliyordu iki uc sene evveline kadar.
SNA1L Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 11 liraya onları yiyip sonra yok midem yanıyo yok gastrit oldum arkadaşlar rennie var mı
sadman Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 bizim okulda şu yemek + sınırsız salata, ekmek ve su 6 liraydı. + deniz kenarı mekan. Evine götürebileceğin sınırsız çatal kaşık bardak kürdan falan da cabası :D
senko Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 bizim okulda 25liraydi lan tatli ile 30a cikabiliyordun ki 5 yil oncesinin fiyatlari bunlar disardan yemek daha ucuza geliyordu.
yav Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 balkan lokantalarındakii macar kebabı baya iyi bi yemek abi yemeyen kaçırıyordur
Mal Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 Bugünki seçimim kadın budu köfte, bulgur pilavı, ezogelin ve şekerpare oldu. Yine aynı kolasız 11 kolayla 13,5 tl. @senko Evet baktım şimdi yanında playstation var.
Mrlee Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 cola içme sağlıklı yaşa yemeğin kötüsü soğuyunca anlaşılıyor margarin katmıyorsalar sorun yok
Esh Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 senko said: bizim okulda 25liraydi lan tatli ile 30a cikabiliyordun ki 5 yil oncesinin fiyatlari bunlar disardan yemek daha ucuza geliyordu. istanbul unide bi gun yemegin fiyatrini 1.25ten 1.35 e cikardilar diye devrim oluyodu. yiktilar butun yemekhaneyi. GERCEK SOL u o zaman anliyosun sdfgsd
Mal Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 Mrlee said: cola içme sağlıklı yaşa yemeğin kötüsü soğuyunca anlaşılıyor margarin katmıyorsalar sorun yok Normalde içmiyorumda son zamanlarda çok zayıfladım. Biraz kilo almak için son bi hafta yemeye içmeye abandım.
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 Esh said: istanbul unide bi gun yemegin fiyatrini 1.25ten 1.35 e cikardilar diye devrim oluyodu. yiktilar butun yemekhaneyi. GERCEK SOL u o zaman anliyosun sdfgsd salak onlar ya. aptal olduklari icin de fakir kalmalari mustahak.
senko Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 Esh said: senko said: bizim okulda 25liraydi lan tatli ile 30a cikabiliyordun ki 5 yil oncesinin fiyatlari bunlar disardan yemek daha ucuza geliyordu. istanbul unide bi gun yemegin fiyatrini 1.25ten 1.35 e cikardilar diye devrim oluyodu. yiktilar butun yemekhaneyi. GERCEK SOL u o zaman anliyosun sdfgsd hatirliyorum bunu ya buna paralel zamanlarda bizim okulda da kantin/cafe tadinda bi yer vardi orasi herseye zam yapti caya sandvice vs bi grup gazla protesto edioz almiyoruz hicbisi diye poster moster astiydi etrafa, ama kantinde musteri kaybi 0 tabi gercek zenginligi de o zmn anladiydim ben de sdfsdf ozel okulda neyin protestosu sdf
Esh Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 dasaaa said: Esh said: istanbul unide bi gun yemegin fiyatrini 1.25ten 1.35 e cikardilar diye devrim oluyodu. yiktilar butun yemekhaneyi. GERCEK SOL u o zaman anliyosun sdfgsd salak onlar ya. aptal olduklari icin de fakir kalmalari mustahak. Aptal degil de sol heyecandir abi. Yani neyi protesto ettiginin onemi yoktur, primi nasil protesto ettiginle yaparsin.
arcane Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 her ziki protesto için yaşayanı, okula anarşist olmak için gideni anlayamadım ama o 10 kuruş fark kıymetlidir belki kimisi için. o yüzden bir şey diyemem.
calimero Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 o 10 kuruşluk fark protesto edilmese işte diğer bizim okulda 15 liraydı diyen arkadaşın okulu gibi olurdu tüm okullar. eşek olana semer vuran çok oluyor bizim ülkede, o yüzden olay 10 kuruşta değil, eşek olmadığını göstermekte.
Mrlee Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 o 10 kuruş yükselmeyince yemek kalitesinden çalınıyor ya da devlet katkısını arttıryorlar
calimero Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 Olm o değil de ankara'da esnaf lokantası mantığı yok ben ona acaip sinir oluyorum. İstanbul'u gördüm artırıyorum, yıldız lokanta var mesela eskişehirde. lan mercimek 2 lira, işkembe kelle-paça falan 2.5 lira. kola 1.5 lira mı 2 lira mı ne. pilav 1.5 lira. ciğer 5-6 lira. girince nevrim dönüyor ne yesem acaba diye. Ankara'da en boktan yere git tabldot 12-15 lira. özgaziantep var tabi de orayı bilen bilir istanbul'dakiler gibi değil leş baya. öğrenci şehri sözde yok şöyle bi 7-8 liraya daş gibi doyacağın bir yer. Hacettepe'de yemek 1 liraydı bu arada bu seneye kadar yemekleri de baya baya süper birkaç kere yedim. kahvaltı-öğlen yemeği-akşam yemeği var, ayrıca haftasonları falan da var.
calimero Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2016 Mrlee said: o 10 kuruş yükselmeyince yemek kalitesinden çalınıyor ya da devlet katkısını arttıryorlar e tamam abi devlet katkısı artsın bu kadar basit. yemeğin maliyeti öyle çok yüksek değil. anlaşmada rant dönmezse zaten tabldot'un maliyeti max 3 lira bir şey (işçilik vs her şey dahil) yarısını devlet karşılasa (ki daha fazlasını karşılıyor) 1.5 lira de. e kar koysun işte oluyor sana 2 lira. Tabldot yemeğin bunun üzerinde olduğu her fiyat kazık yani neredeyse.
Öne çıkan mesajlar