Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

RTÜK tarafından yapılan reklam düzenlemeleriyle ilgili bilgilendirme


Selamon

Öne çıkan mesajlar

Sevgili Patiler

Vizyon bölümümüzde televizyondaki bir programı tartıştığımız zaman "reklamdan izlenmez" "program kadar reklam sürer" tarzı cümleler görmek mümkün oluyor. Böyle cümleler görmek mümkün olsada bu tür durumlarla karşılaşmak mümkün değildir.

RTÜK tarafından yapılan düzenleme ile reklamların uzunluğu ve ne zaman yayınlanabileceği hakkında kısıtlamalar getirilmiştir. Bu kısıtlamalar şu maddeleri içermektedir:

1-) Hiçbir reklam kuşağı 5 dakikadan uzun süreli olamaz.
2-) Bir programı kesip reklam yayınlamak için programın en az 20dakikasını göstermek mecburidir.
3-) Bu hükümlere uyulmayan programların olması halinde ilk olarak kanala uyarı cezası verilir ve bu cezanın kanal tarafından duyurulması sağlanır. İhlal tekrar ederse kanla ağır para cezaları uygulanır. Devamı halinde kanal geçici olarak kapatılır.

Saygılar.[signature][hline]''Ben ilk lanetlenmiş olanım; zamanın başlangıcından sonuna ve hatta zamanın ötesinde sonsuza kadar.Ben kardeşinin etini ilk tatmış olanım.İlk kanı ben akıttım, ilk defa ben kıskandım.Çılgınlığın boşluğundayım...bir ruhum yok benim.Ne insan, ne melek, ne de şeytan.Ben...vampir"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kaynak yok yazıyı kendim yazdım düzenleme çok önce yapıldığı için kaynak bulmakda zorlanabilirim ama deneme yapabilirsin tabi :) Zaten kanallarda nadiren de olsa bu konuyla ilgili uyarı cezası yaınına rastlıyorsun -cezalar yüksek olduğu için kanallar işi sıkıya alıyor- program başlamadan önce gösteriyor işte rtük ün gönderdiği metini

Hatta zamanında Kurtlar Vadisi'nin program süresini aşan reklam yayını olurdu perşembe günü 2saat vadi yayında kalırdı ama reklam düzenlemesi yapıldığından beri show tv zamanı doldurabilmek için k.v nin geniş özetini veriyo.[signature][hline]''Ben ilk lanetlenmiş olanım; zamanın başlangıcından sonuna ve hatta zamanın ötesinde sonsuza kadar.Ben kardeşinin etini ilk tatmış olanım.İlk kanı ben akıttım, ilk defa ben kıskandım.Çılgınlığın boşluğundayım...bir ruhum yok benim.Ne insan, ne melek, ne de şeytan.Ben...vampir"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İi güzelde şimdi yine şöle bişey var bi film izliorus her 20 dkde bir reklam girio.120 dakikalık bir filmde 30 dakika reklam olursa çok uzun olur bence.Ama yinede ii olmuş ya.Gerçi filmlerde zırt pırt reklam koymuolar max. 2-3 kere reklam girio oda kısa kısa...[signature][hline]Sleepwalker, 15 Ocak 2005 21:02 tarihinde demiş ki:
dikkat ederseniz hayvanın midesine bakıyor ve ne kadar çok gaz var böyle diyor içinden

-------------------------------------------
En ateşli ve içli ağlamalar, en sönük ve anlamsız gülüşlerde gizlidir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şikayet edene para falan ödül veriyorlarsa ben meslek edinirim bunu :D[signature][hline]Hadi şimdi beslenmeye çıkalım, boğazım kurudu.

Bu arada sana hiç 1927 ; de temizlediğimiz Setite tarikatından bahsetmiş miydim? Aah ne günlerdi be! Cumhuriyet daha gençti ve biz de ipin bir ucundan tutmaya karar vermiştik. Tabii ki ilk hedeflerimiz milleti zehirleyen Setite dergahları olmuştu...

Brujah Ethem, 9. kuşak
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...