Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şampiyonlar Ligi 4. Hafta: Beşiktaş - Napoli | 1 Kasım Salı - 20.45

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Stringray said:

beck gayet iyiydi abi şu maç potansiyeline göre. adamın önünde cenk / aboubakar oynadı bu heriften hücum yapmasını beklemeyin. savunduğu adam da insigne yani adamın hayatının en zor maçı felandı galiba. futbolcu suçlama olayını bjk taraftarı bırakmalı yani bir oyuncu sahada elinden geleni yapıyorsa taraftar destek olmalı, eleştiri yapılacaksa yerine transfer istemeyen td / yapmayan başkana yapılmalı.

diğer yandan biz aslında napoli gibi oynamalıyız, geçen seneki oyun düzenini savunma güvenliğini artırmış biçimde yapmaya çalışmamız gerekiyor. paslı oyun istiyorsak da töre geri gelmeli ki zaten gelecek diye düşünüyorum. sol beke birisi kiralanır yüksek ihtimalle rotasyon için. bir de artık atiba yerine genç ve sağlam bir adam alalım, şuranın arkasını toplayabilecek birini.

-----------------atiba------------------
---------oğuzhan ------ tolgay----------
töre(q7) - talisca(ömer) - aboubakar(cenk)

şöyle bir 433 oynayalım artık, 4231'in ne 10 numarası ne de striker'ı var takımda.

beck bu maçta iyiydi. ama iyi maçında iyi (ki çok az böyle maç) kötü maçında kötü diyebilmek lazım

ancak kendi kapasitesine göre iyiydi. şöyle bir sıkıntı var böyle adamlarda, bu da dikkatli izlenmezse anlaşılmıyor. takım içinde 2 metreye pas atamayan adam olduğu zaman pas trafiği acaip bozuluyor.

Bu maçta beck defansif açıdan iyiydi birkaç kritik hata yapsa da o hatalar realize olmadı bizim kalede. Ancak işte ben spikerin defalarca "beck boş durumda" dedikten sonra marcelo'nun çok daha zor durumdaki adama pas attığını gördüm. deli iboda da böyleydi, ernst falan artık bildiğin pas atmıyordu. Böyle olunca ne oluyor? atak olgunlaşıyor, ama sıkışınca beck'e dönüyor sağ açık ya da ilerde kim varsa, beck bakıyor pas atamayacak hoop geriye. ya da top dolaştırıyor takım aslında sağ bekte doğru düzgün biri olsa oyunu açıcaz, ama beck bir halt yapamayacağından daha zordaki adama atmak zorunda kalıyor artık işte stoperler ya da dm'ler. oyunu yayamıyoruz bu yüzden.

Modern futbolda böyle 2 metreye pas atamayan adamların işi yok. ama işin ilginci uzun topları daha isabetli atıyor beck, böyle de birkaç asisti var hatta.
Mesaj tarihi:
Fabri ve Tolga tamamen aynı seviye kaleciler bana kalırsa, tercih mekanizmasında sadece artılar eksiler ön plana çıkar. Oyun kurabiliyor olması da benim için her türlü hatasına rağmen onu Tolga'nın önüne koyar.

Tolga hem psikolojik olarak güven vermiyor hem de oyun kuramıyor. Güveni taraftara bile veremeyen adam onu rakip oyunculara öz güven olarak verir. Tolga'nın kalesine çekilen şutlar, girişimler Fabri'ye o kadar kolay denenmiyor mesela özellikle ligde falan.

Onun dışında oyun kurma olayı ciddi faktör, Fabri'nin pop hücumlarda gelişine uzaklaştırdığı toplar bile çalışılan ve takım arkadaşlarının olduğu bölgelere ya da savunmada yerleştiği yerlere düşüyor.

Tolga'nın geçen sene önde olduğumuz Osmanlıspor maçı olayını mesela hiç unutmam. Takım tak tak pas yapıyor, taraftar oley çekiyor. Osmanlı zaten düşmüş oyundan ölü gibi. Top bir şekilde Tolga'ya gidiyor ve pres bile yokken kendisine topu tutmadan ileri vuruyor ve yakından taca çıkıyor. Osmanlıya durduk yerde atak veriyoruz ve şut çıkartmışlardı o atakta yanlış hatırlamıyorsam. videosu da o dönem çok dolaşıyordu bulamadım.

Fabri'nin tek avantajı var o da takıma + katıyor. Yoksa Tolga'dan cidden kalite bazında daha iyi bir kaleci değil.
Mesaj tarihi:
tolga vurdugu topun artık ne kadar dibine giriyorsa 10 mt ileri faln gidiyordu ya onu da sacma sapan vurugundan direk atak yiyorduk.Fabri tosicden faln iyi uzun top atıyor asdasfkşsdfg
Mesaj tarihi:
@dark

üstte saydıklarından sonra fabri tolga nasıl aynı seviye kaleciler abi? ashfhahfada

sana şunları da ekleyeyim:

- Tolga topa atlamıyor, hamle yapmıyor ya hamlesi yok. artık omzu sakatlanacak diye mi korkuyor nedir bilemedim ama kaleciliğin abc'sinden biri olan uçmaktan korkmama yok tolga'da. Birinci hamleden sonra ikinci hamle de yok mesela, uçtu kurtardı 2. defa kalkıp hamle yapmıyor yapana kadar 10 kere atıyor zaten golü rakip.

-tolga açılmıyor değil. tolga ya yanlış açılıyor, ya yanlış kalede kalıyor. yani decision making 1 falan 20 üzerinden. fabri de 3 kez falan hata yaptı bu konuda ama o mallıktan, yani zamanını tutturamıyor değil, mal gibi açıldı aşırı özgüvenden, onu da törpüleyebilir. Tolga'da ise olay zeka eksikliği. abi adam 2 kez geçen sezon ceza sahası dışında topu tuttu ya. birinde pozisyon bile yokken...

Ayağının altından kaçırdıklarını falan saymıyorum, yediği saçma gollerle kaç maçta sıkıntı yaşadık, moralman çöktük. en son benfica maçında mıydı (bu rakibin önüne sektirdiği) o golde bile hatalıydı bence bazıları hatası yok dese de. bariz hatalar gırla ve takımı direkt düşürüyor bu hatalar.
Mesaj tarihi:
beck ve olcay'ı ben de beğeniyorum oynadıklarında iyi performans veriyorlar olcay bu sene biraz yalan olsa da. ama tolga'nın yatacak yeri yok forma yüzü görmemesi, ziraat maçlarında utku'nun oynaması lazım. bir insan kaleye bu kadar mı yakışmaz yeminle 17 yaşındaki utku daha özgüvenli duruyor kalede tolga'dan.

fabri 4-5 yıl daha kalır zaten çizgisini düşürmezse. bu süreç boyunca utku'nun tüm ziraat maçlarına çıkması, sadece darıca maçında değil süper lig düzeyi rakipler karşısında da forma bulması lazım. tolga'nın oynamasının bir espirisi yok artık bjk kadrosunda.
  • Yeni Oluştur...