Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hearthstone: Heroes of Warcraft version: 55% win rate

tunca

Öne çıkan mesajlar

ben rakibin eline giden random kartları soruyosun sandım
kendi eline gelen random kartı unutman ayrı bi problem zaten :D

quest mage oynuyosun ve hangi ice block senin değil onu çözemedin galiba? x) ben de öyle oyun kaybettim lol
bi kere de discover ettiğim kart questin son kartıymış ve elim fullken kart generate ettiğimden quest'imi yakmıştım ahahah
shit happens
Sosyal ağlarda paylaş

Freeze mage to the legend in 2017 FeelsGoodMan X(

liste&winrates

https://i.gyazo.com/88daacb8a7ab366f41c65aa3b845203e.png

last 24 hours ustalık dönemim
last 3 days'in içinde quest mage var + freeze mage oynamayı öğrenirken epey bocaladım %50 civarı vs.)

yalnız garip bi tatmin edici oldu bu, ne ladder'da ne twitch'te bir tane bile freeze mage oynayan yok. İnsanlar ice lance olmadan mümkün mü onu bile bilmiyor muhtemelen.

Bu işimi bi yandan kolaylaştırdı (warrior'ların çoğu secret mage falan sanıp t5-6'ya kadar iyi oynamadı, diğer bi çoğu da uzun bi süre ne yapması gerektiğini ayıkamayan ezberci tipler zaten gerçi neyse :P)

Hunter ve pirate warrior çok zorladı sonradan işin kurtluklarını iyice çözdüm.

Son tahlilde freeze mage oynamak başka bişeymiş, şiir yazar gibi hissediyosun valla kendini. Uyaklara kafiye dizip anlamı yitirmemek gibi tıpkı (ne dedim lan ben)

Pleb'ken bunu diyenlere, hadi ordan stallayıp burn'e boğuyosun işte adamı nedir yani falan diye düşünüyodum. Pek öyle değilmiş.

Deck'i yapan Thunderup'a da saygılarımı iletmiş olayım. Adam iyi çözmüş valla işi, 3 gün önce falan bunla legend olmuştu 20-5 gibi bi skorla (hoş o zamanlar hunterlar/druid'ler rafine değildi belki daha kolaydı işi :P)
Sosyal ağlarda paylaş

Drakonid Operative den gina geldi. Bari discover degil de deckten random kart versin. Dun elemanin birisi 4 tane drakonid operative oynadi. Benden cektigi kartlar; Fire Elemental, Servant of Kalimos, Blazecaller, Kalimos Primal Lord. Birde bunlari sirayla oynadi. Haliyle gg nin krali oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de günlerdir freeze variantları üzerinde uğraşıyorum. Quest/giantlar bazen yog şeklinde baya bir uğraştım ama açıkçası pek çalıştıramadım desteyi. Win rate çok yüksek değildi. Özellikle şu mage questini tamamlamak çok zor, rogue görevini 3. turnde tamamlıyor mage 28. kartta tamamlıyor.

Daha sonra yukarıdaki freeze destesini denedim, rank 5'e kadar çok iyi win rate ile getirdi. Deste iyi çalışıyor. Freeze tecrübem fena değil ama post scientist oynamamıştım açıkçası. Bu deste de şu aşamada onun kadar iyi çalışıyor "şu anki durumda" ama desteler daha rafine hale geldikçe bu kadar rahat oynanmaz gibi geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

arezd said:

Bu deste de şu aşamada onun kadar iyi çalışıyor "şu anki durumda" ama desteler daha rafine hale geldikçe bu kadar rahat oynanmaz gibi geliyor.

biraz ben de endişeliyim şu anki duruma özel mi iyi performans gösterdi bu deck acaba diye ama üzerine düşününce gelecek görür gibi oluyorum.

1) eski freeze mage'in hard counter'ı control warrior artık armor konusunda çook daha zayıf. (ek senaryo: freeze mage çok oynanırsa elbette cw kendini buna adapte eder. çok oynanmaz diye umuyorum x))
2) eski aggro decklere göre şu an ki aggro deckler daha az ve gene daha zayıf.
3) reno/healbot yok. Tüm oyundaki healleri düşünürsek,
- Priest 'priestofthefeast' üstüne bi ton kartla kurtarabiliyor
- elemental şaman, kalimos'u 1'den fazla kez oynayarak kurtarabiliyor (12 heal) (elemental keşif etc)
- handlock'un 1 turn'de alacağı heal maks. 6-9 falan (earthen+s.soul)
- taunt warrior'un 1 turn'de alacağı maks. armor: 12. Çoğu zaman aynı turn yapamıyorlar zaten bunu.
Sonuç: Pozitif bence :D

Counter'ları düşünürsek de,
- en barizi Hunter. Deathrattle'lı minyonlar + hero power'ı durdurmak çok zor. Burst'ü de acayip.
- Pirate warrior çok iyi oynayarak (ve çekerek) ekarte edilebiliyor ama gene de counter sayılabilir.
- Diğer aggro deck'lere bakarsak, token druid: düzgün stall+ iyi oynanmış doomsayer: gg (living mana'yı frostladın mı oyunu yok adamların lul)
- zoo, explosive başlangıç yapamazlar stall'ını vakitlice çekersen gene hiç şansları yok.
- aggro şaman, daha pek görmedim ama illa ki olacak bu da. üsttekiler için dediklerim geçerli.
- rogue counter olmaktan aşırı uzak, o 5/5'ler maymun oluyor. rahatsız olan varsa reçetesi freeze mage o kadar söyleyeyim. Ayrıca alex'siz emiyosun adamları genelde kendi dagger'larıyla 2'şer dmg yedikçe vs. heal sıfır zaten.

Sonuç: %20-30 falan Hunter/Priest oynanmadıkça ortam temiz. :D

tl,dr: Kesinlikle tüm desteler daha rafine hale geldikçe bu deste daha rahat oynanmayacak amma velakin freeze mage de daha rafine hale gelecek...

sonuç olarak gideri olacak gibi hissediyorum :D

- - -

emperor'suz ice lance'siz nasıl oynanıyor aşağı yukarı yukarıdaki sebeplere bakıyor o da.

Şöyle ki OTK yapamıyosun kesinlikle. O yüzden hep 2-3 turn içerisinde öldürmeyi planlaman lazım. Bunu da sürekli burst/mana denklemi kurup, defansa kafa yorarak yapıyosun. (portal+iceblock / alexs.+mirrorimage hep t10 komboları misal)
Antonidas/alex öncesi board temizliği (doomsayer vs)
Glyph'den meçap'ına göre aoe veya burst kapma olasılığı vs. hep deck'i cazibeli hale getiriyor.
Arcanologist çok iyi kart, önce secretlarını çekip deck'ini sadeleştirmeye çalışıyosun. (Ice barrier'ı mumkün mertebe yerde ufak minyon varken önce oynayarak yedirtmeye çalışıyosun misal, freezemage101 gibi dursun bu da burda)
Glyph aşırı iyi bir kart. 8 mana pyroblast, 2 mana fireball (3xfireball=18dmg tek turn müthiş bişey), 3.ice block, 5ve6. stall (1 mana nova/4mana blizz. çok iyi), hep çok olası senaryolar. Aggro meçapa karşı yine 1 mana volcanic potion acayip. (Thalnos'la kombola 3 dmg aoe + draw, çok tatlı çok) (son olarak glyph gerke antonidas öncesi gerek antonidas'la birlikte taramalı tüfeğe dönüşüyor; 0-1-2 manalık spell bulma şansın %100)

oynanıyor yani arkadaşlar :D ve de aşırı zevkli.

son edit: Quest mage kendinizi seviyosanız r5 sonrası oynamayın :D
gereksiz zor bir quest, efora değmiyor. 3-5 kere yapıp zevkine varıp bir kenara atmalık bir deck quest mage. Çok iddialıyım bu konuda.
Sosyal ağlarda paylaş

rank15te basladim yavuzun frost mage dekiyle. hic rank kaybetmeden rank 10 oldum. sayiyodum dun ama unuttum kac skorum ama 9-3 veya 10-4 gibi bisey sanirim.

rank10da dedim madem artik dusmuyoruz su miracle dekini deneyeyim bi yine yavuzun koydugu.

muazzam dek. hastasi oldum. miracle hissiyatini sonuna kadar aldim cok uzun suredir keyif almiyodum oyundan gercekten cthun xpsi ciktiginda baya oynadim biraktiydim sadece arena veya gunluk questleri yapiyodum gold gelsin diye.

sifir frost mage tecrubem var ilk kez oynadim frost mage ama hakkaten DATMIN ediyor deck.

sherazin muhtesem bi kart. bana tek cikan legendary o oldu 23 pack actim totalde. surekli threat olmasi cok iyi ve 4 mana. bazi oyunlar oldu 3 kere respawnladigim falan cok cok cok iyi kart su anda baya underrated sanirim ilerde cok deckte goruruz gibi geliyo.

ozellikle deathreattle'i kopyalanabiliyo olmasi falan illa bi deathrattle rog cikar.

su agro token druid fena deil gibi duruyo bu arada. pirate warrior baya azaldi rank 10-5 arasi simdilik 1 kere mi ne gordum. o druid deki bide bitane hunter deki var yine aggro paramparca ediyo pirate warrioru.

quest rogue bambaska bi oyun stili oldugu icin cok hosuma gitti. taunta karsi cok zorluyo ama gercekten. yinede taunt warrior cok zor deil yakin heralde yuzde 50ye belki fazladir winrate ama freezemage oynarken hic kaybetmedim quest roga. cok agir hard counteri quest rogun gercekten.

abi oyunda cesitlilik gormek mutlu etti aylar sonra. bitek shaman ve pirate warrior gormekten gina gelmisti. oyun oyle cikmaza girdiginde gercekten insanin oynayasi gelmiyor amk. yine bikac haftaya oyun 2 dekle oynanmaya baslanmaz umarim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...