bLackcha0s Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 Selamlar, Gaza gelip python öğrenmeye başladım. Şimdilik http://belgeler.istihza.com/py3/ üzerinden python 3 versiyonunu öğreniyorum. Sanırım Türkçe en iyi kaynak. Programlama dillerine dair hiçbir bilgim olmadığı için ingilizce olarak mantığı kavramakta zorlanıyorum ama varsa alayım ingilizce kaynakları da. ek olarak coursera da başladım python101 ama herhalde biraz eski 2007 den videolar var. Yalnız herif efsane eğlenceli anlatıyor :) bunun haricinde önerebileceğiniz neler var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murray Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 Python yazımı çok eğlenceli bir dil, düz yazı gibi. Yazılımcı değilim ama PHP, c#, python gibi dillerle az çok uğraşmışlığım var. Fırat Özgül efsanedir bu arada, ben Python'u onun kitabıyla çalışıyordum, matraktır. Yazılım da benim için bildiğim bir şey varsa; bir konu çalıştıysan ardından o bilgiyle ne yapabilirim? sınırları neler? diye düşünüp kendince bir kaç örnek yapman lazım. Örneğin; değişkenler, if-else-elseif, kullanıcıdan veri alma ve yazmayı öğrendikten sonra kullanıcıdan 1-49 arasında 6 adet sayı alıp, bunları random ama aynı olmayan 1-49 arasındaki 6 sayı ile eşleştiren bir sayısal loto oyunu yapmak gibi. Bunu da yaparken bol bol şuradan soru soracak ve yararlanacaksın tabi ki : http://stackoverflow.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mortheria Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 İstihza gerçekten güzel bi kaynak bunun haricinde Learn Python Hardway e bakabilirsin kod yazman lazım sonuçta. Bide edX te MIT 6.001x mi ne öyle bişeydi kodu, o Python kursundayım ben de şu an mutlaka bak ödevleri falan gayet güzel. YouTube'da Derek Banas ı övüyorlardı ama o direk dili anlatıyor gibi programlamayı değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 Murray said: Python yazımı çok eğlenceli bir dil, düz yazı gibi. Yazılımcı değilim baska sorum yok sayin hakim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murray Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 Seni hangi başlıkta incittim Senko ? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 senko said: Murray said: Python yazımı çok eğlenceli bir dil, düz yazı gibi. Yazılımcı değilim baska sorum yok sayin hakim olm java mi yazsin adamlar, tabii ki eglenceli. bir ruby degil tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 java'nin okunabilirligi daha rahat geliyor bana python'a gore valla. nalet olsun dynamic type dillere. python'da source code okumak ayri bir meziyet, django'nun kodlarina bakin ne demek istedigimi anliyacaksiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 benim odağımı dağıtmayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 senin odagin dive into python olsun. google da arat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 pm den vs darlayabilirsin beni takildigin yer olursa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2016 dynamic typed dillerin koku kurusun, source code'larina repositorylerine atesler salinsin. dinimiz amin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Ekim 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2016 konusu acılmısken bende benzer bişi sorayım. yazılım hakkında tek bilgim ben bu işe yönelmek istiyorum desem nerden başlamalıyım? ne öğrenmeliyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Ekim 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2016 Flassh said: konusu acılmısken bende benzer bişi sorayım. yazılım hakkında tek bilgim ben bu işe yönelmek istiyorum desem nerden başlamalıyım? ne öğrenmeliyim Buradan basla : https://www.bloomberg.com/graphics/2015-paul-ford-what-is-code/ Yazida bi video vardi eskiden.Kaldirmislar heralde: https://www.youtube.com/watch?v=P86w6CHhmQ4 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 başlama... başlayınca sonu gelmiyo zaten gelse de millet bi araba satıyo dünyayı kazanıyo yazılım yapınca noluyo? her hafta yeni bug, her hafta ayrı bi servis araba satan adam öyle mi? Satıyo, sonra servis ne yaparsa yapsın.. kafa yormican böyle şeylere. kullanıcan, alıcan satıcan. o kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ekim 27, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2016 konu para kazanmak değil abi. freelance işler yapsam harika olur tabi de onun için öğrenmiyorum. az çok bi temelim olsun mantığını anlayayım diye yoksa çift anadal yaptım ufacık ufacuk maaşlara aptal aptal işler yapıyoruz. Git bayrampaşa ya adam ufacık dükkan açmış bütün gün oturuyor gelen Iraklı İranlı ya kıyafet satıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeawee Mesaj tarihi: Ekim 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2016 dive into python guzel bir kitap, ama beginner icin degil pek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Ekim 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2016 Learn Python The Hard Way isimli kitapla ile calismistim ben, ismine aldanma, tamamen baslangic seviyesi icin, yazari da epey espirili bir dille yazmis. Arkasinda da, terminal kullanmayi bilmiyorsan onun icin de basit komutlar iceren 30 sayfalik bir tutorial var. websitesi su: https://learnpythonthehardway.org Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar